Mat på ferie

Blafre

Flørter med forumet
Desemberskattene 2024
Hei.. Har vært i Hellas noen dager nå, og jeg kjenner at jeg sliter en del med å nyte turen pga matvegring. Er liksom redd for å spise kjøtt, fisk/skalldyr, salat, frukt eller grønnsaker som ikke er stekte. Hvordan vet jeg at kjøttet er nok stekt? Har de siste dagene spist kun potet, brød og potetgull. Har noen noe tips? Hvordan gjør dere det på ferie? Er det virkelig noe i veien for å spise vanlig mat på 5-stjerners hotell? Det ser så sykt fristende ut med de fine salatene og de deilige fruktfatene… Jeg blir liksom ikke fornøyd av å spise bare brød eller potet, og føler at jeg ødelegger opplevelsen for resten av familien. Står på regjeringen sine sider at vannet fra springen kan drikkes, men kan smake klor.. (drikker flaskevann altså - både pga smak og følelse av ekstra sikkerhet). Bør det da ikke teknisk sett være trygt med både isbiter og matvarer som er skylt i springvann?
 
Var akkurat på ferie 2 uker selv, og holdt meg helt unna salater og frukt samt dispenserbrus og vann/juice som ikke var kjøpt på butikken. Spiste dog alt av stekte/kokte grønnsaker og kjøtt som var gjennomstekt. Var alltid noe å velge i ved hotellets buffet. Ble fort vant til det, gikk stort sett i stekte grønnsaker, ris/poteter og kylling. Tok med meg egenkjøpt drikke inn i buffeten

De på hotellet sa at de hadde veldig godt rensesystem på vannet sitt, men tok ikke sjansen uansett… ettersom det står overalt at man skal holde seg unna isbiter (som jeg da tolket som alt med springvann).

Holdt meg også unna alt av desserter som inneholdt rå egg, som mousse og kaker som ikke var stekt.

Kall meg gjerne hysterisk, men ville ikke risikere noe ☺️
 
Jeg er litt mer avslappet enn dere, men holder meg for det meste unna salat og frukt uten skall som ikke er behandlet. Er også i Hellas på et dyrt hotell uten noe historikk på dårlig mat. Drikker litt fra dispenser, men mest fra vannflasker kjøpt i butikk. Ser flere gravide her, som gjør det samme som meg.
 
Hei, tror mange kjenner litt på dette men tror ikke du skal la frykten ta overhånd. Du ser at kjøtt ikke er stekt nok hvis det er rosa. Jeg er andre uken i Bulgaria nå, dog i egen leilighet. Men når vi spiser ute så ber jeg alltid om godt stekt kjøtt, unngår salater. Spiser stekte grønnsaker - noe de er veldig gode på i både hellas og Bulgaria btw! Frukt vasker jeg hjemme selv. Har ikke isbiter i drikken. Kylling er jo veldig safe. Den må de jo gjennomsteke :hilarious:Stort sett all brus her kommer på bokser/glassflasker.
Ser absolutt ingen grunn til at du skal drøvtygge på poteter. :shy:
 
Ser dette står på NHI om toxoplasmose, som jo er det vi ikke vil ha:

«Man kan bli smittet av denne sykdommen i Norge, men risikoen her er svært liten. På vanlige charterreiser til Sør-Europa er faren for smitte også liten, og risiko kan ytterligere reduseres ved å følge disse rådene:
  • Unngå å drikke vann fra usikre kilder
  • Velg spisesteder hvor du ser at den hygieniske standarden er tilfredsstillende (tips: sjekk toalettene)
  • Ved opphold under mer primitive forhold, utenom hoteller eller turiststeder, øker smittefaren. Denne type feriereiser anbefales ikke under svangerskap»
Antar at hotellet dere bor på har god hygienisk standard, de blir rimelig slaktet i media om noen blir syke på slike steder… :)

Jeg fortsetter som jeg har gjort, føler meg veldig trygg på hotellet vi er på :Heartred
 
Ser dette står på NHI om toxoplasmose, som jo er det vi ikke vil ha:

«Man kan bli smittet av denne sykdommen i Norge, men risikoen her er svært liten. På vanlige charterreiser til Sør-Europa er faren for smitte også liten, og risiko kan ytterligere reduseres ved å følge disse rådene:
  • Unngå å drikke vann fra usikre kilder
  • Velg spisesteder hvor du ser at den hygieniske standarden er tilfredsstillende (tips: sjekk toalettene)
  • Ved opphold under mer primitive forhold, utenom hoteller eller turiststeder, øker smittefaren. Denne type feriereiser anbefales ikke under svangerskap»
Antar at hotellet dere bor på har god hygienisk standard, de blir rimelig slaktet i media om noen blir syke på slike steder… :)

Jeg fortsetter som jeg har gjort, føler meg veldig trygg på hotellet vi er på :Heartred
Jeg gjør det samme som deg :) reiser til helgen. Gjennomstekt kjøtt, stekte /kokte grønnsaker. Skylder frukt selv og spiser ikke salat. Hadde egentlig tenkt til at isbiter var ok. Spiser plasser der det ser bra ut hygienisk. Reiser til Mallorca.
 
Jeg stresser ikke så mye med maten..Vi drar ikke før om 3 uker da. Skal ha All-inclusive , jeg har vert på dette hotellet før og synes maten var veldig bra,godt utvalg og rent og pent i restauranten.. Vil nok vere litt ekstra forsiktig i år,og følge anbefalingene slik jeg gjør hjemme..men vanligvis spiser jeg akkurat det jeg har lyst på I utlandet.
Kjøtt og fisk er ofte i gryter eller grillet og jeg tenker man ser fort om det ikke er gjennomstekt.
 
Hei.. Har vært i Hellas noen dager nå, og jeg kjenner at jeg sliter en del med å nyte turen pga matvegring. Er liksom redd for å spise kjøtt, fisk/skalldyr, salat, frukt eller grønnsaker som ikke er stekte. Hvordan vet jeg at kjøttet er nok stekt? Har de siste dagene spist kun potet, brød og potetgull. Har noen noe tips? Hvordan gjør dere det på ferie? Er det virkelig noe i veien for å spise vanlig mat på 5-stjerners hotell? Det ser så sykt fristende ut med de fine salatene og de deilige fruktfatene… Jeg blir liksom ikke fornøyd av å spise bare brød eller potet, og føler at jeg ødelegger opplevelsen for resten av familien. Står på regjeringen sine sider at vannet fra springen kan drikkes, men kan smake klor.. (drikker flaskevann altså - både pga smak og følelse av ekstra sikkerhet). Bør det da ikke teknisk sett være trygt med både isbiter og matvarer som er skylt i springvann?
Det er jo ikke bra å leve på kun karbohydrater heller. Er dere på et 5 stjerners hotell går nok dette helt fint. Du sjekker om kjøttet er gjennomstekt ved å se om det er rosa inni. Eller velg kylling som alltid skal være gjennomstekt. Og pass på å få i deg godt med stekte/kokte grønnsaker til middag så får du dekket mye av næringen der :) Hardkokte egg til frokost er også topp! Samt nøtter etc :)
 
Dette har jeg ikke tenkt på engang. :dead: Men nå begynte jeg å tenke på det. Skal til den franske riviera. Det bør vel være rimelig ok, matmessig?
 
Dette har jeg ikke tenkt på engang. :dead: Men nå begynte jeg å tenke på det. Skal til den franske riviera. Det bør vel være rimelig ok, matmessig?
Ja, garantert. Bare fortsett å unngå myke franske oster ( :arghh: ) og alt annet som er godt, men som vi også må unngå her. Frukt og grønt må skrelles/kokes. Alt som er nevnt over, egentlig. Vannkvalitet kan du jo sjekke i forkant, eventuelt sikre deg med flaskevann.

Jeg har dyppet bær med litt jordrester samt blåbær i kokende vann her i Norge også. Gidder ikke å få i meg eventuelle skumle jordbakterier eller harepest. Går an å gjøre det i utlandet også om en skulle ha veldig lyst på druer elns!
 
Ja, garantert. Bare fortsett å unngå myke franske oster ( :arghh: ) og alt annet som er godt, men som vi også må unngå her. Frukt og grønt må skrelles/kokes. Alt som er nevnt over, egentlig. Vannkvalitet kan du jo sjekke i forkant, eventuelt sikre deg med flaskevann.

Jeg har dyppet bær med litt jordrester samt blåbær i kokende vann her i Norge også. Gidder ikke å få i meg eventuelle skumle jordbakterier eller harepest. Går an å gjøre det i utlandet også om en skulle ha veldig lyst på druer elns!
Hei, tror mange kjenner litt på dette men tror ikke du skal la frykten ta overhånd. Du ser at kjøtt ikke er stekt nok hvis det er rosa. Jeg er andre uken i Bulgaria nå, dog i egen leilighet. Men når vi spiser ute så ber jeg alltid om godt stekt kjøtt, unngår salater. Spiser stekte grønnsaker - noe de er veldig gode på i både hellas og Bulgaria btw! Frukt vasker jeg hjemme selv. Har ikke isbiter i drikken. Kylling er jo veldig safe. Den må de jo gjennomsteke :hilarious:Stort sett all brus her kommer på bokser/glassflasker.
Ser absolutt ingen grunn til at du skal drøvtygge på poteter. :shy:
Jeg trodde dispenserbrus var ferdig utblanda brus på dunker, så jeg er litt skremt akkurat nå..Visste ikke at det inneholdt springvann! Har kun drukket dispenserbrus siden jeg kom.. Unngått alt av isbiter, men hva er vitsen med det når man har drukket glass på glass med dispenserbrus liksom. De selger ikke brus på flaske på hotellet, kun alkoholholdig drikke. Dette var ikke i tankene mine engang.

Bestilte en sandwich tidligere i dag også, som jeg fant ut midt i at det var egg i. Det kryr av katter her, og datteren min leker seg i sanden. Synes det er skikkelig utfordrende å være bortreist for å være ærlig.

Ble potet, brød, pasta og stekt tomat til middag i dag. Det var ingen andre alternativer med stekte grønnsaker, kun utilberedt. Det er jo nesten sånn at jeg er på grensen til å være skeptisk til ris og pasta også, hva om det ikke er ferskt? Da kan det jo være giftstoffer i det.

Det er vel toxoplasmose man er redd for, men jeg er også redd for salmonella, e-coli, listeria +++. Diaré kan vel forårsake rier uansett hvor langt i svangerskapet man har kommet.

Jeg har nesten ikke turt og spist noe kjøtt hjemme i Norge heller siden jeg ble gravid, men har ingen problem med frukt/grønt og egg der da.

Blir egentlig litt kvalm og uvel av lukten/tanken på kjøtt. Jeg kommer til å kjøpe meg vegetarmat i morgen, kan godt hende jeg bare fortsetter med vegetarkost når jeg kommer hjem og. Det er grusomt å forsøke å presse i seg noe når kroppen stritter i mot.

Hadde samme greie når jeg var gravid med forrige, og det tok 2-3 år før jeg klarte å spise noe kjøtt igjen. (Med kjøtt mener jeg kylling, svin, storfe, lam, farseprodukter, etc.. Alt egentlig).
 
Jeg trodde dispenserbrus var ferdig utblanda brus på dunker, så jeg er litt skremt akkurat nå..Visste ikke at det inneholdt springvann! Har kun drukket dispenserbrus siden jeg kom.. Unngått alt av isbiter, men hva er vitsen med det når man har drukket glass på glass med dispenserbrus liksom. De selger ikke brus på flaske på hotellet, kun alkoholholdig drikke. Dette var ikke i tankene mine engang.

Bestilte en sandwich tidligere i dag også, som jeg fant ut midt i at det var egg i. Det kryr av katter her, og datteren min leker seg i sanden. Synes det er skikkelig utfordrende å være bortreist for å være ærlig.

Ble potet, brød, pasta og stekt tomat til middag i dag. Det var ingen andre alternativer med stekte grønnsaker, kun utilberedt. Det er jo nesten sånn at jeg er på grensen til å være skeptisk til ris og pasta også, hva om det ikke er ferskt? Da kan det jo være giftstoffer i det.

Det er vel toxoplasmose man er redd for, men jeg er også redd for salmonella, e-coli, listeria +++. Diaré kan vel forårsake rier uansett hvor langt i svangerskapet man har kommet.

Jeg har nesten ikke turt og spist noe kjøtt hjemme i Norge heller siden jeg ble gravid, men har ingen problem med frukt/grønt og egg der da.

Blir egentlig litt kvalm og uvel av lukten/tanken på kjøtt. Jeg kommer til å kjøpe meg vegetarmat i morgen, kan godt hende jeg bare fortsetter med vegetarkost når jeg kommer hjem og. Det er grusomt å forsøke å presse i seg noe når kroppen stritter i mot.

Hadde samme greie når jeg var gravid med forrige, og det tok 2-3 år før jeg klarte å spise noe kjøtt igjen. (Med kjøtt mener jeg kylling, svin, storfe, lam, farseprodukter, etc.. Alt egentlig).
Hvordan gikk ferien?
Håper du klarte kose deg og fikk slappa av litt også..
 
Back
Topp