Mat man kan fryse ned til etter fødsel

Aprilsol

Forelsket i forumet
Snøfnuggene 2025 ❄️
Har lest råd om at det er lurt å lage opp litt mat som man kan ha i fryseren til etter fødsel. Mat som er enkel å spise med en hånd for eksempel, eller middager.

Jeg har tenkt å bake fylte horn med ost og skinke i desember. Jeg eelsker fylte horn, så tenkte at jeg skulle lage tredobbel deig, så det blir 108 horn. Har også tenkt på pizzasnurrer, eller å forsteke pizzabunner som vi kan ha i fryseren.
Jeg spiser ikke gluten, men tenkte om jeg skulle lage boller eller kanelsnurrer så jeg kan servere de som kommer på besøk. Kanskje kjøpe noen små kaker og makroner også som jeg kan ha liggende i fryseren.

Noen andre som har tenkt på dette, og hva dere evt kan lage opp og ha i fryseren? Jeg er litt usikker på middagsfronten hva som lønner seg. Mannen kan jo kjøpe lunsjkaker eller kylling etc fra varmdisk på vei hjem fra jobb når vi er slitne i begynnelsen.
 
Har lest råd om at det er lurt å lage opp litt mat som man kan ha i fryseren til etter fødsel. Mat som er enkel å spise med en hånd for eksempel, eller middager.

Jeg har tenkt å bake fylte horn med ost og skinke i desember. Jeg eelsker fylte horn, så tenkte at jeg skulle lage tredobbel deig, så det blir 108 horn. Har også tenkt på pizzasnurrer, eller å forsteke pizzabunner som vi kan ha i fryseren.
Jeg spiser ikke gluten, men tenkte om jeg skulle lage boller eller kanelsnurrer så jeg kan servere de som kommer på besøk. Kanskje kjøpe noen små kaker og makroner også som jeg kan ha liggende i fryseren.

Noen andre som har tenkt på dette, og hva dere evt kan lage opp og ha i fryseren? Jeg er litt usikker på middagsfronten hva som lønner seg. Mannen kan jo kjøpe lunsjkaker eller kylling etc fra varmdisk på vei hjem fra jobb når vi er slitne i begynnelsen.
Ja, dvs har foreløpig tenkt mest på mat til treåringen. Typ bananlapper, arme riddere og annen frokost/matpakkemat som vi ellers pleier å lage. (Men det funker som frokost eller lunsj for min del også)
Men horn eller pizzaboller har jeg også tenkt på. Og skal få mannen til å lage noen store batcher med bolognese og/eller lasagne.

Når det gjelder besøk kommer jeg nok til å ha litt bakst i fryseren, men i hovedsak har jeg tenkt at de kan ta med servering :) Det er det jeg er vant med i vennegjengen og ellers.
 
Tenker å fryse ned;

- gryteretter som f eks chili con carne, kjøttgryter, bolognese. Enkelt å koke ris/pasta/potet som passer til gryterettene.

- lapskaus

- Curry med kylling. Litt det samme med gryteretter. Trenger bare å koke ris til.

- lasagne og pizzasnurrer som nevnt

Ellers er planen å gå for rema 1000 sine store poser med f eks thaisuppe, fiskesuppe osv. Der man trenger bare å steke protein til og ha oppi kjelen. Veldig lettvindt!

Også liker godt ferdigrett bacalao som selges i butikk. Men det kan man fint lage selv og fryse :)
 
Tenker å fryse ned;

- gryteretter som f eks chili con carne, kjøttgryter, bolognese. Enkelt å koke ris/pasta/potet som passer til gryterettene.

- lapskaus

- Curry med kylling. Litt det samme med gryteretter. Trenger bare å koke ris til.

- lasagne og pizzasnurrer som nevnt

Ellers er planen å gå for rema 1000 sine store poser med f eks thaisuppe, fiskesuppe osv. Der man trenger bare å steke protein til og ha oppi kjelen. Veldig lettvindt!

Også liker godt ferdigrett bacalao som selges i butikk. Men det kan man fint lage selv og fryse :)
Ja, den fiskesuppen til Rema er overraskende god!
 
Pleier å fryse ned fyllte horn må lage ganske mye for vanligvis så rekker jeg ikke fryse ned før det er spist opp. Hjemmelaga lapskaus , gryter generelt . Heldigvis har jeg spredd alderen på barna , så får litt hjelp der . For en hånd spisingen er jo noe vi vet kommer .

Middagen blir alltid kald , man må få noen til å dele maten din så du får spist å amma samtidig hehe.
 
Back
Topp