Mangler den fete melken?

En tråd i 'Amming og ernæring' startet av Aicelain, 7 Jul 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Aicelain Elsker forumet Marsboerne 20 18

  Jeg har en 3 mnd gammel guttebaby som hele livet har gulpet veldig. Han er tynn og daler på vekstkurver. Nå har jeg fått aminosyre erstatning. Jeg. får ikke lov å amme han på en stund og må pumpe for å holde produksjon .

  Men jeg ser gang på gang at melken min mangler fettlaget på toppen, selvom jeg pumper brystene så tom som mulig. Endrer seg ikke etter å ha stått i ro.

  Kan det være at jeg ikke lager fet melk? Produksjonsfeil i puppene rett og slett :scratch? Noen som har hørt om noe slikt? Det kan jo henge sammen med at han er tynn, om jeg kun lage skummet melk.
  0B545A76-B8C4-4FBA-9B93-CCEC6054684E.jpeg
   
 2. Klussedull Gift med forumet Maiblomstene 2016 Julibarna 2019 Junibarna 2019

  I utgangspunktet ikke. Melka er alltid perfekt til ditt barn, men, både for mye og for lite melk kan gi systemkrøll. Lite næring/tynn melk etc er gamle myter. Men, pumpen får ut mest av formelka, babyen dier på en annen måte enn pumpa pumper liksom (og så lenge man ikke begrenser mini, men lar hen die til hen er ferdig, uansett om det er 2 minutter eller en time, vil mini få ut den melka som trengs, «tjukk eller tynn).

  Det kan dog være tilstander med barnet som gjør at det kun drikker på utdrivinga («formelka») og ikke klarer å die riktig. Tungebånd, låsninger, sugeforvirring etc

  Ser jo på bildet at du har masse melk (aldri klart å pumpe så mye! Fullammet fra 8 uker til 6 mnd, ammer enda og han er over 2 år), så vil tro dette er noe som kan løses. Har du vært i kontakt med ammehjelpen? Behandlende lege vært i kontakt med Nasjonalt kompetansesenter for amming?
   
 3. Stolt mamma Flørter med forumet

  Jeg har vært pumpemamma til to. Helt i begynnelsen hadde jeg skikkelig gul og fet melk (begge mine er premature og da inneholder melka ekstra mye fett), men når melka ble så hvit som din hadde jeg heller ikke ett fettlag på toppen.
   
 4. Aicelain Elsker forumet Marsboerne 20 18

  Han var innlagt på sykehuset sa en lege at ikke alle mammaer lagde god nok melk. De ordene satt i meg og jeg er redd for at melken min er mye skyld i at han gulper sånn og er tynn :(
  Jeg trodde all bryst melk inneholdt det babyen trenger.

  Siden han gulper sånn mistenker de melkeprotein allergi. Selvom han aldri gråter, ikke hatt utslett eller mageknip. Derfor må jeg nå pumpe og melken og ikke kunne amme han i iallefall en uke. Der er hjertesjerende. Han sutta på genseren min og gråt når jeg ikke slapp han til i ste :( håper han ikke glemmer puppen på disse dagene. Han har alltid fått både erstatning og brystmelk grunnet lav vektoppgang, og har ikke vært sugeforvirret. Er redd om han nå blir det.
   
 5. Klussedull Gift med forumet Maiblomstene 2016 Julibarna 2019 Junibarna 2019

  :eek: I ALLE dager, her har du fått en lege som virkelig ikke har peiling på amming og morsmelk. Det er da virkelig ikke din skyld. Jeg vil råde deg, med alt jeg kan, til å kontakte ammehjelper allerede i dag, du kan ringe, maile eller kontakte de via facebook på ammehjelpsgruppen. Likeledes troppe opp hos legen din på mandag og få hjelp via NKA på rikshospitalet. Det er i ekstremt sjeldne tilfeller at en mor ikke kan amme pga melka, hvor barn ikke tåler fett etc, men det er type ting som plukkes opp på nyfødtscreeningen. Selv i sultkatastrofer lager mammaer god nok melk liksom.

  Gruppa amming med allergier er også fin, der er det mange råd i forhold til melkeproteinallergi. Jeg kjenner mange som har ammet barn med melkeproteinallergi, og ja, det er trøblete i en overgangsfase til man får teken på kostholdet, men de jeg kjenner har kunnet fullamme igjen innen kort tid. Jeg antar han får ordinær morsmelkerstatning enda? Da vil det jo ikke hjelpe at du unngår å amme, ordinær mme er jo basert på kumelk.

  Håper det ordner seg og at han ikke glemmer puppen, og håper dere får ordentlig god veiledning fremover :Heartred

  https://www.babyverden.no/blogg/ammehjelperbloggen/kan-morsmelken-bli-naringsfattig/ denne er skrevet av ammehjelper.
   
  • Liker Liker x 2
  • Enig Enig x 1
 6. Tina78 Forelsket i forumet

  Det har aldri vært noe fettlag øverst på min melk. Den har for det meste sett ut som skummetmelk. Hvis jeg har pumpet etter amming, altså kun bunnmelk, så har den kanskje lignet mer på lettmelk. Mine barn har vært gode og runde.

  I Norge lager stort sett alle mødre god nok melk, noe annet er bare tull! Da skal du ha sinnsykt dårlig kosthold. Han legen burde blitt klaget inn! :(
   
 7. Sylvanas Forumet er livet Himmelbarn Sommerfuglene 2017

  Har du fått sjekket tungebåndet? Jeg synes å huske at enkelte sliter med gulping når tungebåndet er stramt.
   
  • Liker Liker x 2
 8. Tina78 Forelsket i forumet

  For ikke å snakke om vektnedgang og redusert melkeproduksjon
   
  • Liker Liker x 2
 9. Sylvanas Forumet er livet Himmelbarn Sommerfuglene 2017

  Og det blir ofte forvekslet med allergi.
   
  • Liker Liker x 1
 10. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Hvordan går det med dere?
   
 11. Aicelain Elsker forumet Marsboerne 20 18

  Etter en uke med spesial erstatning, flaksekok, ammeforbud og stress fikk jeg endelig lov å amme igjen i går av barnelegen :happy093(han har gulpa like mye av aminosyre erstatningen som alt annet).

  Han hadde heldigvis ikke glemt puppen som jeg var redd for . Men det er problemer :(. Han har flere ganger stoppet og amme etter et par minutt og vært sint og lei seg. Han har blirt veldig sensitiv i ammesituasjiner. Om jeg snakker, kremter eller trekker pusten for hart slipper han og ser seg om. Må være musestille for at et måltid går bra :banghead:.
  Han har også fått lov å starte med melkefri grøt selvom han ikke er 4 mnd ennå. Fått noen små skjeer. Det synes han var spennende og laga overaska grimaser.
  Jeg selv må forsette melkefritt i minst 2 uker til. All favorittmaten min har engen ost eller melkeproteiner i seg, så begynner å savne å kunne spise vanlig. :oops:
   
 12. Newbee Gift med forumet Mailykke 2018 Junibarna 2015

  Hold ut [emoji4] Jeg ammer melkeallergiker, og kjenner til savnet etter ost og annet som inneholder melk, men det blir enklere og enklere, og plutselig en dag tenker du ikke lenger på den osten [emoji6] Og det kommer fra ei som opprinnelig mener at dersom det ikke ligger en kilo norvegia i kjøleskapet, så er kjøleskapet rett og slett tomt, uansett hvor mye annet godt som befinner seg der [emoji85] Storesøster var også melkeallergiker, i tillegg til at hun var allergisk mot soya, egg og nøtter. Jeg ammet henne til hun var to år, dietten ble en vane jeg knapt tenkte på til slutt [emoji4]

  Når det kommer til sensitivitet under amming, så kan det være alderen som gjør at han trenger det musestille for ikke å bli forstyrret og slippe taket. De begynner å bli mer og mer nysgjerrig, og kan reagere på alt av lyder og bevegelser rundt seg. Mi eldste ble helt «umulig» å amme da hun nærmet seg fire mnd. Måtte helst ligge inne på soverommet med lyset av, og ikke lage så mye som en lyd i resten av huset. Det var nok at pappaen hostet i stua, så slapp hun taket og virret rundt [emoji15] Merker lillebror på tre mnd begynner få litt de samme tendensene nå.
   
  • Liker Liker x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 13. Aicelain Elsker forumet Marsboerne 20 18

  Ja jeg holder ut :) når jeg føler suget eller trangen til å spise noe jeg ikke kan tenker jeg «seriøst Iselin, er denne karamellen(feks) å ødelegge 2 uker melkefritt med?» og da har jeg enn så lenge ikke gitt etter.

  Det blir litt lettere. Blitt vant å skjekke ingrendienselister og ikke kunne velge det jeg har mest lyst på. Finner også noen produkter som smaker godt og som jeg føler jeg koser meg med. Slik som denne melkefrie og glutenfrie isen:D

  6B39F7B7-FB93-4ED2-ACBC-A8B2B1D66DFB.jpeg
  Så nå kan jeg kose meg med is, fordi denne smakte faktisk is :happy093 Om du ikke har prøvd den anbefaler jeg den :) selges på meny i 4 pak eller 1 og 1.

  Problemene hans peker vel kanskje mer mot refluks. Men de sa det er vanskelig å skille refluks og allergi.
  Men håper jo de avblåser allergi regimet om han ikke viser bedring nå snart.
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden