Må en på barselgrupper?

En tråd i 'Spør helsesøster Elin' startet av , 14 Mar 2012.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Guest

  Jeg luer på om en MÅ gå på disse barselgruppene på helsestasjonen? har hørt at en må gå der sel om en ikke vil. syntes dette ikke høres rett ut siden vi bor i et fritt land og kan bestemme selv. håper på raskt svar. 
   
 2. Helsesøster ElinA Flørter med forumet VIP

  Hei!
  Du kan ikke tvinges til å gå i barselgruppe.Barselgruppene på helsestasjonen er tenkt å være nettverksskapende, samt å være en arena hvor en kan utveksle erfaringer og råd med andre som er i samme situasjon. Erfaringer viser at mange av de som har gått i barselgruppe sammen, fortsetter å møtes etter at barselgruppen er avsluttet.
  Mange unge foreldre har lite famlie og nettverk i nærmiljøet, og finner god støtte i disse gruppene. De fleste nybakte foreldre føler stor grad av usikkerhet i denne perioden, og har dermed et stort informasjonsbehov.
  Jeg vil råde deg til å ta opp dette med din helseøster, og få vite mer om hvordan barselgruppene fungerer i distriktet der du bor. Er helt sikker på at dere sammen vil komme fram til en ordning som du kan bli komfortabel med. Ønsker dere en god barselperiode! Beste hilsen Elin
   

Del denne siden