Livredd for å ha skadet barnet etter å ha drukket alkohol

En tråd i 'Generelt' startet av Bkno9784892, 11 Sep 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Bkno9784892 Andre møte med forumet

  Hei!

  Jeg fant nylig ut at jeg er gravid (for første gang), og bekymrer meg veldig mtp hvordan tiden etter unnfangelse har vært. Testen jeg tok tre dager etter forventet mens var negativ, men nøyaktig fire uker etter unnfangelse (uke seks), var den positiv. Jeg fikk sjokk, og visste ikke helt hva jeg skulle føle eller tenke. Trenger sikkert ikke å si at dette var uplanlagt ...

  Jeg lever et sosialt og godt liv – og det er nettopp dette jeg er redd for. For i de fire ukene etter unnfangelse (og frem til jeg fant det ut) har jeg både vært i 40-årsdag, på festival, på jobbtur og på storbyferie – alle mer eller mindre fuktige. Jeg har i tillegg festrøyka. Har selvsagt slutta med begge nå, men er så utrolig redd for hva det kan ha gjort av skade. Valget om å beholde/ta abort var ikke det enkleste i utgangspunktet, og nå klarer jeg ikke å slappe av.

  Har lest så mye på nett, om hvordan selv det minste alkoholinntak kan gi varige skader. Da klarer jeg ikke la være å tenke at jeg, som har vært brisen/full FLERE ganger, MÅ ha skadet det som skjer i magen. Jeg er redd for spontanabort, men myyye mer redd for at det skal ha gjort skade. Har mareritt om FAS, ADHD, søvnproblemer og konsentrasjonsvansker, og klarer ikke helt å føle meg vel i valget om å beholde.

  I dag er jeg 6+2 uker på vei, og formen er fin. Vet jeg sikkert burde gledet meg over nyheten (jeg er 34, og har ønsket meg barn i flere år), men jeg vet ikke hva jeg skal tro på. I artikler, nyhetssaker og lignende, står det at selv et glass eller to kan være skadetlig, og at om du drikker fem eller flere, er det en betydelig risiko. Samtidig tenker jeg at dette må ha skjedd med veldig mange, at de ikke finner ut at de er gravide før etter noen uker, og at det tilfeldigvis har klaffet med en sydentur, sommerferie, festivaluke eller lignende. Og så ser jeg jo at mange leger og annet helsepersonell sier at det «helt sikkert går fint». Tør ikke helt å tro på det, kjenner jeg.

  Noen som har erfaringer/tanker å dele? Setter veldig stor pris på ev. svar :)
   
  Last edited: 11 Sep 2019
 2. Katitzi Gift med forumet Marsboerne2017 Novemberbarna 19

  Enda er du så kort på vei at den lille ikke får næring av morkaken, for den er ikke ferdig dannet, men av det gule legemet (plommesekken). Den står for næringen til ca uke 8. Så jeg ville ikke vært bekymret :)
   
  • Liker Liker x 1
 3. smiley :) Glad i forumet Septemberbarna 2019 Assistert-jentene

  Forbindelsen mellom morkaken og fosteret kommer senere (eller noe sånt) Finner dessverre ikke riktige ord for øyeblikket, håper noen andre kan forklare men tenker det kan neppe ha skadet enda pga denne forbindelsen blir opprettet senere
   
  • Liker Liker x 1
 4. Zephyra Forumet er livet VIP Sommerfuglene 2017 Januarlykke 2020

  Når jeg har prøvd å bli gravid har jeg vært avholds, stort sett fordi jeg drikker veldig sjeldent. Men derimot alle jeg kjenner godt nok til å snakke om slike ting med har drukket i tiden fra de ble gravid til de oppdaget de, jeg kødder ikke, alle! Der har de jo selvfølgelig også stoppet, men det har vært bryllup og festivaler og mer enn bare et glass til maten for å si det sånn. Alle de fikk beskjed hos legen om å ikke bekymre seg, og alle fødte friske barn.
  Du trenger ikke bekymre deg, og av det som står på nett tenker jeg må ha noe med holdningskapning å gjøre, så ikke noen tenker at det går bra å drikke litt og velger det bevisst i svangerskapet.

  Søvnproblemer, konsentrasjonvansker og adhd er det mange årsaker til å få, ikke noe som bare kan tilskrives alkohol i svangerskapet. I tillegg er de ikke akkurat store problemer i den forstand heller, så om man skulle få et barn som får ADHD så må man bare ta det som det kommer. Jeg kjenner derimot andre som har misbrukt piller gjennom svangerskapet og fått barn som har manglet lemmer, da er det litt større problem og jeg kan forstå at man ikke ønsker slike utfordringer tror barnet sitt. Dette kommer til å gå bra, du må bare kjenne godt etter på om du ønsker dette. Selv et 100% friskt barn vil jo endre livet ditt, og kreve enormt mye av deg i mange år fremover. Trenden med "barnefri" gir mange vordende mødre et falskt syn på hva foreldrerollen innebærer og mange får et sjokk når realiteter er der. Har du noen du kan snakke med om dette? Uansett vil du kunne få gode er fra amathea
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 5. Bkno9784892 Andre møte med forumet

   
  Last edited: 13 Sep 2019
 6. Bkno9784892 Andre møte med forumet

  TUSEN takk for at du tok deg tid til å svare, det hjalp! :)

  Skal til lege på mandag, og har avtale med Amathea tirsdag – gleder meg til begge!
   
 7. Bollebaker87 Elsker forumet Septembergull'17

  Signerer det de andre over her sier, noe min lege også beroliget meg med da jeg var i samme situasjon.

  Jeg hadde hatt TIDENES julebordssesong da jeg fant ut jeg var gravid noen uker etterpå :oops:
  Fødte en frisk og fin jente på termin, helt perfekt!

  Lykke til!:)
   
  • Liker Liker x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 8. Klatremus Lillemann Juni12s allviter/orakel VIP

  Dette går helt fint.
  Som andre sier så får ikke fosteret næring fra morkaken før etter uke 6, og det er heller ingen blodforbindelse mellom dere enda. Det begynner å dannes nå.

  Det er en grunn til at det ikke er noen forbindelse, og det er nettopp at man skal kunne rekke å finne ut at man er gravid :)
  Naturen er finurlig sånn :)
   
  • Liker Liker x 1
 9. Augustinaen Forumet er livet Vi som prøver :) Junilykke2018 Sommerfuglene

  Gratulerer med baby på vei ❤️
  Sender deg en stor klem, og ett stort takk for at du stilte dette spørsmålet! Jeg har selv hatt dårlig samvittighet for bruk av røyk/snus når jeg var gravid uten å vite det første gang. Men jeg turte aldri å si det høyt. Så dette har gnagd på meg i 10 år, helt unødvendig!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
 10. Veslejenta88 Forumet er livet Sensommerbarna 2019 Januarlykke 2016

  Det går fint. Jeg fant ut at jeg var uplanlsgt gravid nyttårsaften. Babyen er på badet med far og skifter bleie nå. Dette er vår nr 3 og den eneste jeg drakk alkohol med siden vi ikke skulle lage baby før tidligst etter nyttår.
   
  • Liker Liker x 1
 11. Sommerrose Flørter med forumet

  Gratulerer så mye med en baby på vei! ❤
  Håper du får en fin svangerskap! :happy:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 12. Gundalillblåsokk Glad i forumet

  Frem til ca uke 7 deler ikke du og baby blodbane, og celleklumpen har ikke tatt noen som helst skade av drikkingen.

  Ha i bakhodet og at det blir født babyer som er avhengige av metaamfetamin. At du har vært litt tipsy nå og da de første ukene går nok kjempefint. Det er og KJEMPEvanlig både å unfange med promille og å drikke før man vet man er gravid.
   
  • Liker Liker x 1
 13. Kabakaba Elsker forumet Julegavene 2019

  Har ikke tro på at du har skadet barnet. Kontakt legen din og snakk med den om dette. Få deretter tidlig ultralyd hvor de kan sjekke tilstanden. Og hiv innpå med folsyre nå. Har hørt om mange tilfeller av uplanlagte svangerskap med alkoholinntak som ikke har påvirket barnet negativt overhodet. Disse kampanjene er laget litt for å skremme også. Det kan skade, ja, men det er nå større fare ved kontinuerlig drikking gjennom hele svangerskapet enn et par uker. De første ukene tar ikke fosteret til seg næring fra deg uansett.

  Snakk med helsepersonell. Men jeg ville sagt, ikke bekymre deg. Dette går nok veldig bra.
   
  • Liker Liker x 1
 14. Madeline Flørter med forumet

  Jeg var på flatfylla to helger på rad før jeg visste om lille mirakelet jeg har i magen:Heartblue Fått beskjed om at det går veldig bra så tidlig i svangerskapet da man ikke deler blodbane så tidlig.. det viktigste var at man hadde sluttet å drikke når man fant det ut! Og alt ser bra ut på ultralyd.. er 19+6 idag..
   
  • Liker Liker x 1
 15. *BigBang* Flørter med forumet

  Veldig mange barn er unnfanget i fylla, og det går bra med de aller aller fleste. Snakk med legen din, det vil nok berolige deg.
   
  • Liker Liker x 1
 16. Bkno9784892 Andre møte med forumet

  Tusen takk for svar! <3
   
 17. Bkno9784892 Andre møte med forumet

  Tusen takk for svar! <3
   
 18. Bkno9784892 Andre møte med forumet

  Tuuusen takk for at dere beroliger meg! Det hjalp! <3
   
 19. Bkno9784892 Andre møte med forumet

  Tusen takk, du også – dere har beroliget meg! <3
   
 20. Bkno9784892 Andre møte med forumet

  Tusen takk! <3 Og takk for at du svarer!
   

Del denne siden