Listeria i Bama-salat

  • Trådstarter Trådstarter fortviletogredd
  • Opprettet Opprettet
Hei!

Dette kan du ta helt med ro.
Det skal veldig mye til før det er listeria i ferske matvarer her i Norge, og det er fordi det muligens kan finnes i noen av de posene at de har trukket det tilbake.
Det betyr ikke at alle posene inneholder listeria, men at ett parti råvarer har en bitteliten del av denne bakterien i seg.
I realiteten, betyr dette mest sannsynlig at typ ETT salathode har den i seg, men ikke mer, da rutinene er veldig gode rundt matimport til, og -produksjon i Norge.

Når vi går gravide, blir vi litt ekstra sårbare, og vi ser farer overalt.
Vi må dog prøve å ikke bli helt forskremte fra å spise vanlig og leve normalt, ellers blir svangerskapet veldig langt og slitsomt, og hvis angsten får vokse, og man nærer den med "hysteri," får man fort problemer etter fødselen også, og da har man et menneske man skal ta vare på, og det er veldig slitsomt å gjøre det hvis man skal være redd for alt.

Angst er slitsomt, men det er hjelp å få, til å sortere hvilke tanker som er konstruktive, og hvilke man kan klare seg uten.
Snakke med legen/jordmoren din om å få litt ekstra oppfølging rundt mat og angst, så slipper du få helt hetta av hendelser som dette. ;)

Prøv å senke skuldrene, dette går fint!
Hvis du bekymrer deg mye over det, kan du be legen ta en blodprøve.
 
Last edited:
Hei!

Dette kan du ta helt med ro.
Det skal veldig mye til før det er listeria i ferske matvarer her i Norge, og det er fordi det muligens kan finnes i noen av de posene.
Det betyr ikke at alle posene inneholder listeria, men at ett parti råvarer har en bitteliten del av denne bakterien i seg.
I realiteten, betyr dette mest sannsynlig at typ ETT salathode har den i seg, men ikke mer, da rutinene er veldig gode rundt matimport til, og -produksjon i Norge.

Når vi går gravide, blir vi litt ekstra sårbare, og vi ser farer overalt.
Vi må dog prøve å ikke bli helt forskremte fra å spise vanlig og leve normalt, ellers blir svangerskapet veldig langt og slitsomt, og hvis angsten får vokse, og man nærer den med "hysteri," får man fort problemer etter fødselen også, og da har man et menneske man skal ta vare på, og det er veldig slitsomt å gjøre det hvis man skal være redd for alt.

Angst er slitsomt, men det er hjelp å få, til å sortere hvilke tanker som er konstruktive, og hvilke man kan klare seg uten.
Snakke med legen/jordmoren din om å få litt ekstra oppfølging rundt mat og angst, så slipper du få helt hetta av hendelser som dette. ;)

Prøv å senke skuldrene, dette går fint!
Hvis du bekymrer deg mye over det, kan du be legen ta en blodprøve.
Jeg spiste den. Godt å lese innlegget ditt :)
 
Hei!

Dette kan du ta helt med ro.
Det skal veldig mye til før det er listeria i ferske matvarer her i Norge, og det er fordi det muligens kan finnes i noen av de posene.
Det betyr ikke at alle posene inneholder listeria, men at ett parti råvarer har en bitteliten del av denne bakterien i seg.
I realiteten, betyr dette mest sannsynlig at typ ETT salathode har den i seg, men ikke mer, da rutinene er veldig gode rundt matimport til, og -produksjon i Norge.

Når vi går gravide, blir vi litt ekstra sårbare, og vi ser farer overalt.
Vi må dog prøve å ikke bli helt forskremte fra å spise vanlig og leve normalt, ellers blir svangerskapet veldig langt og slitsomt, og hvis angsten får vokse, og man nærer den med "hysteri," får man fort problemer etter fødselen også, og da har man et menneske man skal ta vare på, og det er veldig slitsomt å gjøre det hvis man skal være redd for alt.

Angst er slitsomt, men det er hjelp å få, til å sortere hvilke tanker som er konstruktive, og hvilke man kan klare seg uten.
Snakke med legen/jordmoren din om å få litt ekstra oppfølging rundt mat og angst, så slipper du få helt hetta av hendelser som dette. ;)

Prøv å senke skuldrene, dette går fint!
Hvis du bekymrer deg mye over det, kan du be legen ta en blodprøve.

Takk for beroligende innlegg :)
 
Back
Topp