Lichen sclerosus og fødsel

En tråd i 'Sykdom' startet av Luijulibaby19, 22 Apr 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Luijulibaby19 Andre møte med forumet

  Hei
  noen med hudsykdommen Lichen sclerosus (i underlivet) som har født?

  Hvordan ble dette ivaretatt? Hadde føden nok kunnskap?

  Jeg er livende redd for fødsel og at min lichen skal bli værre. Jeg sprekker lett, får sår osv, hatt denne sykdommen siden ungdommen. I tillegg tar det lang tid å heles når jeg først har sprekker og sår. Behandler dette med kortisonkrem som hjelper godt.

  Men under fødsel blir det jo stor påkjenning for huden og jeg er så redd for at det skal revne mye og at tilhelingen skal ta lang tid eller at jeg blir helt «ødelagt» nedentil

  Har noen erfaringer å komme med?
  Trenger virkelig tips og råd. Er så lite info å få.
   
 2. Nordlys2018 Forumet er livet ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️

  Jeg har ingen erfaring direkte - men noen tanker:
  Dette er en hudsykdom som er relativt kjent for leger, altså bør det ikke komme som en overraskelse for legene. Jeg er overrasket over at jordmor/føden ikke har invitert til møte om dette, dere bør jo sitte sammen og snakke om risikoer, forholdsregler, tanker, prosesser for deg, muligheter etc. Det skal jo ikke være slik at du sitter i 100% uvisshet og "sort tåke" fram til du er fødeklar?! Har dere ikke hatt noen samtaler om det? Og hvis ikke: be om møte! Med lege, jordmor, alle som skal være involvert. Be om samtaler for å få hjelp for redselen din.

  Håper det ordner seg og at du får en fin fødsel :Heartred
   
 3. Luijulibaby19 Andre møte med forumet

  Takk for svar!
  Nei, her må jeg være min egen «advokat», gitt!! og føler ikke det er noe behov fra deres side å ha noe samtale/møte om akkurat dette. Jordmor har lite kunnskap om Lichen. Men min jordmor har bestilt samtale og omvisning på føden på sus pga andre årsaker. Da skal jeg fortelle om mine tanker og bekymringer i forhold til LS.

  Håper på mer info og en plan da! :)
   
 4. Nordlys2018 Forumet er livet ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️

  Ja, jeg håper det kanskje åpner noen dører og at de kanskje kontakter noen for å få litt erfaringsutveksling! Håper det ordner seg og at dere finner en god veg som gjør at du føler deg trygg!! :) Masse lykke til!
   
 5. Luijulibaby19 Andre møte med forumet

  Takk for det :)
   
 6. Siadle Forumet er livet Tilgangsansvarlig Junilykke2018

  Jeg har det ikke selv, men spurte en venninne som har. Hun ble klippet ved første fødsel, for å unngå ukontrollert revning. Såret brukte en stund på å hele, og plaget henne en hel del, så hun fikk innvilget keisersnitt med de to siste barna.
   
 7. Luijulibaby19 Andre møte med forumet

  Det er dette jeg er så redd for, tusen takk for svar og at du hørte med venninna di :) skal virkelig stå på mitt og få snakket med føden og jordmor!
   
 8. Siadle Forumet er livet Tilgangsansvarlig Junilykke2018

  Masse lykke til! :Heartred
   
 9. NordinaLina Flørter med forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Skal ha i august 2020 og har samme problem! Hvordan gikk det for deg?
   
 10. Januar mini 2020 Andre møte med forumet

  Jeg har termin om 15 dager og har det samme. Jeg har hat tett oppfølging med gynekolog for å se hvordan utviklingen har vært igjennom svangerskapet og fått vurdering av lege på sykehuset. Begge har kommet frem til at det for meg kun er utbrudd utvendig og at dette ikke vil føre til store komplikasjoner ved vaginal fødsel. Men det står skrevet stort på papirene mine, slik at alle skal ta hensyn til det ved fødsel. Har brukt mye energi på dette under svangerskapet, men nå gruer jeg meg mest til de generelle fødsels smertene kjenne jeg :p Kan komme med en oppdatering når jeg veit hvordan det har gått :rolleyes:
   
  • Liker Liker x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 11. NordinaLina Flørter med forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Hører gjerne hvordan det har gått, lykke til!
   
 12. Bkno5460003 Første møte med forumet

  Hei :) har samme sykdom selv, og gruer meg veldig til fødsel. Kan jeg spørre hvordan det gikk med deg? Håper på svar :)
   

Del denne siden