Lekser i grunnskolen

En tråd i 'Livet med barn fra 5 år og oppover' startet av Huldra88, 9 Sep 2016.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Kengu Forumet er livet VIP

  Vi har ekstremt mye lekser og hatt det siden 2.klasse tross lekseredusert skole
   
 2. Kengu Forumet er livet VIP

  Enug med deg ja !
  Det er noe tull
   
 3. Sara Trøtt hormonbombe VIP Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Da kan de ikke ha redusert helt fornuftig. Og må ha vært hinsides?

  Det skal ikke være sånn at man må ha ekstreme mengder lekse. Bare jobbe litt med repetisjon. Og Særlig lesing. Akkurat det er vår skole elendig på. Vi burde hatt leselekser. Det følger vi opp utenfor leksene men det er det jo ikke alle som gjør eller har kapasitet til. Minst et sett foreldre kan ikke norsk heller.
   
 4. Kengu Forumet er livet VIP

  Nei lekserefusert skole kan de bare ta bort i grunn , lærer der jeg jobbet før var jo sjokkert over mengden kb hadde og hun var lærer for samme klassetrinn
   
 5. Knerthen Forumet er livet VIP * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  Hun går i 4 klasse, ny lærer i år og hun har ikke klart å tilrettelegge eller sette makstid. Har ei som sliter med tallforståelsen, og når da leksene ikke er repetisjon men helt nye ting tar det fryktelig mye tid og krefter for ett lite barn.
   
 6. Yummy_mummy Februar 2014 Miss Gode Råd <3 Februar 2014 - Skjult forum Septemberlykke 2016 ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️ VIP Oktoberlykke2020❤

  Jeg er for lekser, men syns at lærere må redusere mengden og bli flinkere til å samarbeide seg i mellom slik at det ikke blir for mye og tar opp annen verdifull tid for barna.

  Jeg vokste opp med å komme tidlig hjem fra skolen. Finne meg brødmat, gjøre lekser og dermed bruke resten av dagen på andre ting. Med gode ukesplaner kunne jeg gjøre mesteparten av leksene på mandag og ha leksefri resten av uken. Lekser lærte meg mye om forpliktelser, forberedelser og prioritering.
   
 7. Oh Dear Forumet er livet VIP Januar 2017

  Har dere kontaktet læreren og forklart hvordan situasjonen er? Foreslå en maksgrense eller noe? Hvis man bare har dialog og er løsningsorientert og ikke i "angrepsmodus" så bør en normal person se fornuften i det. :)
   
 8. Knerthen Forumet er livet VIP * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  Jeg jobber med å få ordnet en samtale med lærer. Det er bare ikke alltid like lett å få tak i og få ett møte til å passe hennes timeplan og minste som har hvert mer syk enn i barnehagen.

  De har tidligere hatt maksgrense, tilpassede lekser og 2 lærere inne i alle allmenfagene slik at de barna som har hatt behov for det. Har blitt tatt ut i mindre grupper, dessverre er det ikke slik i år.

  Så jeg håper jo at lærer skjønner at det for enkelte av barna blir fryktelig mye. Deriblant at det er helt absurd at frøkna skal bli sittende i 2 timer bare for å komme seg gjennom matte, og da er det norsk, engelsk, gloser, diktat og 8 og 9 gangen de skal kunne utenat også.
   
 9. Care-bear Gift med forumet Maiblomstene 2017

  Det er jo stor forskjell på små skolebarn og 20 åringer☺️ man finner nok utav det omsider☺️ det kunne faktisk vært et fag på skolen...
   
 10. FrkVerpesyk Gift med forumet Marsboerne2017 Februarbarna 2020

  Jeg er tilhenger av lekser, vanskelig å få nok mengdetrening i f.eks matte dersom man ikke har lekser. Jeg tror også at det i en del tilfeller kan hjelpe barnet å få flere/ulike forklaringer av det samme konseptet - noen ganger skjønner de lærerens forklaring best, andre ganger er det kanskje foreldrenes hjelp som skal til for at det glir inn. Jeg mener også at det er bra å få inn gode studievaner tidlig.

  MEN nå så dette er sagt, så mener jeg også at *mengden* lekser er viktig - for 1.-3. klasse mener jeg at en halvtimes effektiv jobbing med leksene hver dag bør være nok, for 4.-7. trinn burde 45 minutter konsentrert lekselesing være nok.
   
 11. *josefine* Elsker forumet

  Som jeg skulle ha sagt det selv!
   
 12. LilleK Flørter med forumet

  Jeg er for lekser, i moderat mengde.
   
 13. Kengu Forumet er livet VIP

  Det kan nok hende du er sånn men mange lærere er dessverre ikke det.
   
 14. Oh Dear Forumet er livet VIP Januar 2017

  Betyr ikke at det er greit og at man ikke kan få gjort noe med det :)
   
 15. Kengu Forumet er livet VIP

  Ikke alle gidder å kjempe i flere år for å bli hørt :)
   
 16. Oh Dear Forumet er livet VIP Januar 2017

  Neida, men det skal jo heller ikke være nødvendig. Blir rett og slett provosert av det flere her forteller, :eek:
   
 17. Kengu Forumet er livet VIP

  Nei det burde ikke være det , det er jrg helt enig med deg i
   
 18. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Ville helt klart stemt for lekser!

  Det er noen ting som ikke er lett å gjennomføre i hel skoleklasse. Repetisjon er også viktig. Og uten lekser måtte skoledagen vært lenger. Og som forelder ønsker jeg innblikk og deltakelse i den farlige utviklingen.
   
  • Liker Liker x 1
  • Morsom Morsom x 1
 19. Ladida Flørter med forumet

  I utgangspunktet mot lekser og for lenger skoledag, men leselekser synes jeg er helt fint.
   
 20. Mrs. Lynch Heldig mamma! Juli13-jentene

  Jeg er for lekser. Men tenker at det hadde holdt med ei lekse + lesing.
   

Del denne siden