Legger lett på meg!

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av Andemor80, 29 Apr 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Googlimoogli Glad i forumet Junibarna 2019 Assistert-jentene

  Hei! Jeg har lest at både det å gå ned i vekt er ikke bra like før en ønsker å bli gravid og heller ikke bra å legge på seg eller bli overvektig da det reduserer sjansen for å lykkes ned graviditet. Jeg var gjennom IVF første gang i Januar-18og hadde normal vekt før forsøket og etter forsøket som ikke endte med baby, la jeg merke til at jeg måtte jobbe ekstra for å komme i normal form igjen. Hadde ikke økt vekt etter endt forsøk, men mistet en del muskelmasse og dermed vanskeligere å løpe på tredemølle og var lett svakere enn før. Også nå skal jeg snart gjennom ny IVF og er ca 2 kg over normal vekt. Litt bekymret for at disse 2 ekstra kg kan føre til at jeg ikke vil lykkes med forsøket! Men vil heller ikke holde en diett like før forsøket for det kan ikke være bra like under en unnfangelse.

  Håper på noen råd fra dere. [emoji5][emoji7]
   
 2. Thea fra Melk.no Flørter med forumet

  Hei Andemor80,

  Du har helt rett i at det en fordel å ha normalvekt når man prøver å bli gravid, og det er heller ikke lurt å sette i gang med en diett. 2 kg er ikke så veldig mye, men dette avhenger av den BMI du har i dag. Ikke stress unødvendig rundt dette. Noen kan oppleve å legge på seg av hormonbehandling. Dette anbefaler jeg at du tar opp med legen din hvis du har spørsmål rundt dette.

  Et sunt kosthold med jevne måltider og rikelig med frukt, grønnsaker, grove kornprodukter, magre meieriprodukter og magert kjøtt, er å anbefale. Spis gjerne mellommåltider, yoghurt og korn med litt frukt inneholder mange gode næringsstoffer. Jod og folat er spesielt viktig når du prøver å bli gravid, dette kan du lese mer om her.

  Å holde seg i fysisk aktivitet er også viktig, 30 minutter hver dag anbefales. Dette kan være alt fra rask gange til styrketrening. Når man trener forhindrer man tap av muskelmasse. Man kan også legge på seg litt mer muskler, slik at vekten kan gå litt opp. Det gjør ikke noe.

  Du kan lese mer om anbefalt kosthold for prøvere her. :)

  Masse lykke til!
   
  • Liker Liker x 1
 3. Googlimoogli Glad i forumet Junibarna 2019 Assistert-jentene

  Takk for din svar. [emoji4]
   

Del denne siden