Laks og varmebehandling

PepsiMom

Gift med forumet
Marshmallows2021
Novemberlykke 2022
Smånissene 2022
Kjører dere 72 grader kjernetemp. på laks?
Vi prøvde det. Akk. Det var en stk tørr laksefilet på mor...
 
Nei, absolutt ikke. Laks av sushikvalitet kan du spise rå (Salma og liknende). Ellers lager jeg laks og fisk forøvrig som før, dvs at kjernen er under koaguleringsgrensen på protein (ca 42 grader). Tok det også opp med jordmor som bekreftet at dette er helt uproblematisk.
 
Når det er sagt, jeg er alltid (også utenom graviditet) skeptisk til fisk fra ferskvaredisker, med mindre det er hos en virkelig god fiskehandler. Kjøper gjerne produsentpakket evt frossen. Mye laber kvalitet i de ymse fiskedisker.
 
Så det er ikke fare for salmonella (eller var det listeria:hilarious:?) Synes det sto så lite om det på nettet :shy:
 
Hadde faktisk laks til middag :pikke for mye stekt så den blir saftig og god.:love7
 

Vedlegg

  • E751E433-436F-46FC-9951-5CA5D2AB7E87.jpeg
    E751E433-436F-46FC-9951-5CA5D2AB7E87.jpeg
    2 MB · Visninger: 25
  • 42CD7E83-3D35-4E68-A513-519FA0B5B64D.jpeg
    42CD7E83-3D35-4E68-A513-519FA0B5B64D.jpeg
    1,5 MB · Visninger: 24
Så det er ikke fare for salmonella (eller var det listeria:hilarious:?) Synes det sto så lite om det på nettet :shy:
Det gjelder kjøtt som ikke er gjennomstekt. Og noen typer fisk skal man holde seg unna, bl.a tunfisk, og så var det noen andre typer fisk som veier over så og så mange kilo, pga tungmetaller i khøttet. Husker ikke typene men alt dette står på Matportalen.no
 
Back
Topp