Lage koldtbord selv?

W1ke

Elsker forumet
Hva pleier man å ha på koldtbord?

Hvor mye må jeg regne å betale i mat om vi blir 25 voksne og 9 barn?

Tips og oppskrifter mottas med takk :D

Noe som evt kan kjøpes i Sverige? 

Salatene lager vi selv. Når skal de lages?

Hva annet kan lages på forhånd og hvor lenge før?
 
Vi lagde tapas og sånt (kjøttboller, kyllingvinger, scampi, lakseruller, forskjellige salater, amandinepoteter som var krydret med forskjellige ting, osv) istedenfor det vanlige; eggerøre, røkelaks, karbonade, osv.. Vi var 18 voksne og vi betalte vel 1500-2000 for alt. Vi lagde mesteparten dagen før og hadde vel et par ting vi bare slang sammen på morningen.
 
vi hadde:

Salat(lagde kvelden før eller samme dag,mamma som ordnet så usikker)
Pasta/skinkesalat
Eggerøre
Røkt laks
Leverpastej
Ørret(hel,bestillles med egen remoulade fra meny feks)
Kyllingfilleer(delt opp i litt mindre biter)
Kabarre
Brød
Leverpastej
Spekemat
Karbonader med stekt løk til
Forskjellige dressinger,smør,brus
Som jeg husker nå...

Man kan jo ha noe potetsalat eller fløtegratinerte poteter (hvis man har mulighet for å varme opp mye) men vi syns det holdt med bød,salat,pastasalt. Vi var 30 stk og det ble mer enn nok av mat. Handlet en del i Sverige men da dette var dåpen til lillegull så ville gjerne besteforeldre hjelpe til med en god del, så det dem laget kjøpte og betalte dem,så derfor vet jeg ikke hvor mye det kom på. Vi kjøpte hvertfall brus på bokser i Sverige som vi satte fram på et eget bord sånn at folk kunne ta det de hadde lyst på isteden for store flasker som tok opp masse plass på bordene.




 
Jeg lager koldtbord ca annenhver uke på jobb, og vi bruker

Røkelaks (store sider, ca 40 skiver per pk. Beregn 2 pakker)
Roastbeef (3 skiver per pers)
Spekeskinke + fenalår (3 skiver av spekeskinke og 2 skiver av fenalår)
En stor filet kokt ørret holder til dere
kyllinglår eller kyllingfilet, regn 2 per kyllingfilet og del den opp før servering
Kabaret. 1 stk i brødform

Tilbehør:

Remulade til roastbeef, majones til ørret og røkelaks, waldorf til kyllingen, rømme og potetsalat til spekeskinken (+ eggerøre), salat, brød, smør, flatbrød. 

Også karbonader, selvfølgelig. 
 
følgende hadde vi til koldtbordet
Kylling 1/4 pr person
karbonader 1stk per person
eggerøre
spekeskinke
røkelaks
helstekt ørret
koktskinke
kabare
roastetbiff
salat
potetsalat
waldorfsalat
loff
smør
remulade
ostefat
 
Back
Topp