Kynnere? Rier?

En tråd i 'Juni 2020' startet av Eline2020, 19 Mai 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Eline2020 Guest

  Ringte jordmorvakt for baby var så sykt aktiv også ble det brått stille, jordmor sa det var helt vanlig.

  Mens jeg prata med jordmor fikk jeg en kraftig kynne tror jeg. Følte egentlig som nervesmerter nedover begge lyskene, og jeg klarte ikke gå. Varte ca 5 sek. Jeg ble ganske redd, kroppen begynte å skjelve etterpå også. Jeg spurte om jeg kunne ringe tilbake i natt om noe skjedde. Jordmor sa det er ikke tegn på at noe skal skje i natt. At det fortsatt kan gå to uker. (To uker til termin) Om dette var en kynner da kommer ikke jeg til å klare fødsel tror jeg :nailbiting:

  Noen som har opplevd lignende? Er 38+2 i dag.
   
  • Nyttig Nyttig x 1
 2. LilleTassa Flørter med forumet Junilykke 2020 ♡

  Hadde supervondt natt til lørdag som var... i 3 timer verket det i ryggen og magen, trodde det var kynnere. Hatt mye kynnere til nå...

  ringte inn på mårraen, var inn til kontroll da. Viste seg at jeg hadde hatt modningsrier og at livmorhalsen var avflatet.. men lukket!

  så dagen etter det kom slimproppen...

  nå er jo det enda flere dager siden... hatt en del kraftige kynnere og slitt med søvn...

  vet ikke om dette var noe til hjelp?
  Vi opplever alle ting forskjellig, men tar det seg opp igjen så ringer du. Uten å nøle!!
   
  • Liker Liker x 1
  • Optimistisk Optimistisk x 1
 3. Pardon97 Betatt av forumet VIP

  Har hatt noe lignende som du beskriver, er mye plaget med kynnere ofte og stråle/ stikkesmerter i lysken. Er veldig varierende fra person til person, men også normalt. Er ikke så rart med tanke på at kroppen skal klare å presse ut en baby! Prøv heller å tenk positivt selv om dette kan ha vært en veldig vond kynne. Fødsel kommer du deg igjennom. ;) Har også hørt at jo mer kroppen forbedrer seg jo lettere vil fødselen gå, jeg hadde aktiv fødsel på 4-5 timer med min første og hadde mye smerter i 1 mnd før fødsel. :happy:
   
  • Liker Liker x 1
 4. Milloo Betatt av forumet Junilykke 2020 ♡

  Når jeg er i bevegelse, eller om natten så har jeg de to siste dagene hatt konstant vondt nederst i magen, der mensen smerter pleier å komme. Men kjennes ikke ut som murring, bare vondt der på samme plass . Merker ikke når jeg sitter. Er overkommelig vondt . Men det er ikke noe kynnere værtfall. Men noen som vet hva det kan komme av :p ?
   
 5. Barnehagelæreren Glad i forumet Maiblomstene 2020 Junilykke 2020 ♡

  Jeg er andregangs, og min erfaring er at jeg synes kynnerne er mere «ubehagelig» på en annen måte enn rier - om det kan være en trøst? ❤️
  Nå er vi jo ulike og takler smerte ulikt, men jeg synes kynnerne bare er plagsomme, også føler jeg meg helt kvalt av dem; mens rier føles annerledes ut, og kroppen gjør noe mer produktivt, om du skjønner. Ikke la deg skremme i alle fall.
   
 6. Eline2020 Guest

  Jeg ble faktisk kjempe redd. Kroppen min fikk en sånn rar reaksjon også. Jeg skalv og frøys i 20 minutter etterpå. Lyskene mine sprengte så sjukt at jeg klarte ikke gå. Nesten så jeg ikke torde legge meg i går i frykt for å våkne opp iløpet av natta med enda større smerter. Herlighet! Og jeg som akkurat var motivert til å få til denne fødselen.
  Håper det er som du sier. At det var en vond kynner og at rier er bedre på en annen måte. For det føltes som uutholdelige nervesmerter i begge lyskene.
   
 7. Eline2020 Guest

  Jeg tror jeg har hatt lignende smerter gjennom hele svangerskapet, men bare innimellom. Førstegangen ringte jeg jordmorvakta haha. Men de mente det bare var ømme muskler og litt press følelse etter babyen osv.
   
 8. Barnehagelæreren Glad i forumet Maiblomstene 2020 Junilykke 2020 ♡

  Jeg har selv aldri opplevd at kynnere sprenger i lysken, kan det være at du har kjent på ligamentsmerter samtidig som du hadde kynner? For den nervesmerten du beskriver minner meg om ligamentsmerter, de er jo mer nede ved lysken ☺️ At det tøyes godt nå mot slutten.

  Jeg tipper at riene og fødselssmertene vil du takle kjempefint, men forstår du blir redd! Jeg hadde luftsmerter i første svangerskap, mot slutten, og det var så vondt at jeg lå i fosterstilling i 2 timer på gulvet før det ga seg.. Helt uutholdelige smerter, og ble redd selv også. Heldigvis null sammenheng med hvordan jeg opplevde fødselen (det samme gjelder kynnerne som jeg føler kveler meg langt opp i brystkassa)
   
 9. Desembermamma88 Glad i forumet Junilykke 2020 ♡

  Synes ikke det hørtes ut som kynnere heller igrunn... Mine varte alltid lenger enn 5 sek, og kjennes ikke ut som nervesmerter. Tipper det er baby som presser på en nerve, sånn du får stikk? Det har jeg hatt en del av, og det er noe helt annet.

  Rier bygger seg gradvis opp, når toppen etter ca 30 sek og så ned igjen. Jm telte 5 og 5 sekund under fødsel, sånn jeg kunne vite ca når toppen kom og når det ble bedre. Det hjalp meg :)
   
 10. Eline2020 Guest

  Ja kanskje det var ligamentsmerter, det var nervesmerter som sprengte på, jeg hadde ikke holdt ut lenge i fødsel med slike smerter i allefall. Håper rier er mer overkommelig smerte på en måte. Aldri kjent på verken rie eller kynner så vet liksom ikke hva det er - enda :D
   
 11. Eline2020 Guest

  Telle var lurt. Nei det var kanskje at baby klemte ei nerve, eller ligamentsmerter. Satse på at fødselssmerter er litt mer overkommelig, man skal jo tross alt ha de i mange timer :woot:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 12. Stabæksvensken Flørter med forumet

  Hvor langt nede sitter det? Ved bekkenet? I så fall kan det være bekkenløsning.
   
 13. Eline2020 Guest

  Føltes som nervesmerter i lyskene. Aner ikke hva det var. Gikk fort over heldigvis, håper det ikke kommer tilbake :)
   
 14. Milloo Betatt av forumet Junilykke 2020 ♡

  Nei, det er liksom i mage området :p har hatt bekkenløsning men kan ikke si jeg har hatt vondt fremme da . Men det er mer som stikking faktisk :p
   
 15. Stabæksvensken Flørter med forumet

  Ok, da er det nok ikke bekkenløsning.
  Jeg har hatt vondt både fremme og bak.
   

Del denne siden