Kveldsuro og søvn

En tråd i 'Juli 2017' startet av Julilykke-17, 19 Okt 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Sommermamma*2 Glad i forumet Marshmallows2021 Julibaluba 2017

  Jeg forstår, skal Ikke være lett dette med soving. Håper du får litt avlastning så du ikke sliter deg helt ut :happy:
   
 2. Julilykke-17 Forumet er livet Marsboere 2020 Julibaluba 2017 Februarbarna 2020

  Okke prøvd varmeflaske nei, men hun ligger på lammeskinn så det er lunt og godt. Kan prøve varmeflaske i tillegg, takk for tips:happy:
   
 3. Julilykke-17 Forumet er livet Marsboere 2020 Julibaluba 2017 Februarbarna 2020

  Nei det er vanskeligere enn jeg trodde å få en baby til å sove:rolleyes: Hun har alltid sovet lite, men nå tar det liksom helt av.. i tillegg er de jo så store at man bør tenke på rutiner og da gjelder det å prøve å knekke koden for å få det til! Sambo er blitt mye flinkere til å være hjemme på ettermiddag og kveld heldigvis, så han hjelper godt til. Jeg hadde en skikkelig meltdown i forrige uke og da tok han hintet.
   
 4. Meteora Blir kjent med forumet

  Ja, min viser tegn til å være trøtt så tidlig, men selvfølgelig litt avhengig av hvordan dagen har vært, om han har sovet mye/lite på dagtid og om det har vært mange nye inntrykk. Så mellom kl 18:00 - 19:30 en gang tar han kvelden. Ikveld sovnet han 18:15 :singing: Vi har nok vært heldige der, for han sier tydelig ifra at nok er nok og at han vil legge seg. Tar vi ham tidsnok er det ikke noe problem å legge ham våken i sengen, han finner roen fint selv og sovner etter en liten stund. Sitter bare i rommet til han sovner og gir ham smokken om han trenger den.

  Legger vi ham litt for seint, så han blir overtrøtt (da hyler han til han nesten mister pusten) og trenger litt mer hjelp til å finne roen. Da er fanget mitt det eneste som funker (han ligger bare over beina mine og så har jeg en arm under hodet hans, nåde meg om jeg rører ham mer enn det og jeg må være helt stille, det eneste jeg sier er "nå er det natta, nå skal du få sove" :p), og så tilbyr jeg smokk eller flaske (han får kun mme), da roer han seg med en av delene og sovner i fanget mitt, så flytter jeg ham over i hans seng når han har sovnet.

  Men, dette funker for min, men alle babyer er jo forskjellige. Jeg føler at min kar er skikkelig sær som for det meste bare vil være i fred :p

  Håper dere finner ut av det med deres og knekker koden til hva som hjelper henne til å sove bedre - så dagene blir lettere for både store og små :) Sender en oppmuntrings klem! :Heartred
   
 5. Julilykke-17 Forumet er livet Marsboere 2020 Julibaluba 2017 Februarbarna 2020

  Høres ut som du har stålkontroll på deres lille fyr hvertfall! Hun her ga tydelige signaler før, men nå cir hun signaler uten å mene deg virker det som.. Hun nekter hun å legge seg selv om hun er stiv i blikket og gnir seg i øynene. Det er samme styret med amming, hun kan smatte og gnage som besatt på smokken/hendene, men tilbyr jeg puppen så illskriker hun i 1-2 min før hun finner ut at hun skal ha likevel:meh: I kveld sov hun siste duppen seint, så det ble kveldsstell kl 19. Så satt hun i stolen sin og var smørblid mens jeg og sambo spiste. Hun gned seg i øynene og jeg tok henne umiddelbart med på soverommet hvor jeg ammet og sang nattasangen, og hun klikket i vinkel as usual. Kastet seg bakover og skrek til hun hostet og brakk seg.. heldigvis er det helg og sambo står opp med henne i morgen, så jeg bestemte meg bare for at "ikke pokker, denne ksmpen vinner du ikke i dag, vi skal IKKE opp og gå". Satt med henne på skuldra mens jeg shhh'et og gynger forsiktig. Hun hylte og stoppa, lukka øynene og begynte på igjen. Hylte og brakk seg, sovna nesten igjen osv osv. Sånn holdt vi på i 30 min før hun roet seg. Da la jeg henne i senga, hun hiksta én gang og sovnet. Så spørs det da, om hun sovnet for natta eller om hun bare sover de vanlige 40 min- 1 time før der begynner igjen...
   
 6. lykke_liten Forumet er livet Julibaluba 2017

  Sover hu enda? [emoji16] håper det ordner seg for dere snart. Er så slitsomt når baby er slik. Min har heldigvis slutta å tulle på kvelden. Nå kan jeg legge han våken i senga si, stryke litt på panna og gå så sovner han innen fem min. Dagtid er det verre med her. Sliter med å få han til å sove ordentlig. Våkner etter ti-femten minutt :(
   
 7. Julilykke-17 Forumet er livet Marsboere 2020 Julibaluba 2017 Februarbarna 2020

  Hun sov helt til kl 01!:eek::D så da får vi gjøre det samme igjen i kveld og se om det virker, eller bare var et lykketreff. Hun sover stort sett greit på dagen heldigvis, så fort hun viser tegn på å være trøtt så legger jeg henne i vogna og hun sovner omtrent umiddelbart. Kun kvelden som er et lite helv**** her.
   
  • Liker Liker x 2
 8. Julilykke-17 Forumet er livet Marsboere 2020 Julibaluba 2017 Februarbarna 2020

  Fikk tips om det av ei venninne og fikk det heldigvis med meg i går *hurra*! Tipsene om tidlige tegn på trøtthet har jeg screenshotta siden jeg oppdaga at vi ikke skjønner at hun er trøtt før hun er over på de overtrøtte tegnene. Dermed ble plutselig kveldsstellet en time tidligere enn vanlig, fordi jeg så tegnene før. Så skukka vi lyset på stua og tok kveldsamminga på sofaen som vi pleier. Vi koste i armkroken og småpludra litt, før vi gikk på soverommet. Der klikka hun i vinkel, men jeg holdt fast på å trøste og roe, uten å stå opp og gå som vi pleier. Det tok 30 min med intense skrikerunder i kveld også (mot 2.5-3 timer før), og hun sovns kl 18. Nå er klokka 21 og hun sover enda:happy::happy:
   
  • Liker Liker x 3
 9. Sommermamma*2 Glad i forumet Marshmallows2021 Julibaluba 2017

  Så utrolig bra ! Det er jo en stooor fremgang [emoji1] Håper det fortsetter. Du er flink !
  Vi fikk også mange tips - og jeg screenshota. Ser vi har laget litt feller for oss selv. Håper tipsene kan hjelpe for oss etterhvert.
   
 10. Julilykke-17 Forumet er livet Marsboere 2020 Julibaluba 2017 Februarbarna 2020

  Ja det var mye klokt hun kom med, så jeg håper absolutt vi kan klare å snu trenden! Lover godt med forbedringene vi ser sålangt (hvis det varer da, jeg holder litt pusten enda). Det er jo bedre både for de små og oss voksne om vi klarer å lese behovene tidlig:happy:Synes også det var et godt poeng å tenke over om vi kanskje har for høye forventninger til spedbarnas søvn. Jeg trenger hvertfall ofte en påminnelse om at hun er liten enda, for jeg synes liksom "alle andre barn" sover rundt. På hvilken måte har dere lagd feller for dere selv?
   
 11. Isenbel Forelsket i forumet Julibaluba 2017

  De screenshotene, er det noe en av dere kanskje kan dele? [emoji4]
   
 12. Julilykke-17 Forumet er livet Marsboere 2020 Julibaluba 2017 Februarbarna 2020

  Screenshot_20171020-205025.png Screenshot_20171020-205017.png Screenshot_20171020-205010.png
   
 13. Isenbel Forelsket i forumet Julibaluba 2017

  • Liker Liker x 1
 14. Sommermamma*2 Glad i forumet Marshmallows2021 Julibaluba 2017

  Enig, hun hadde mange gode poeng. Håper det fortsetter og hjelpe for dere. :)
  Ja, det prøver jeg også å tenke når fortvilelsen melder sin ankomst. Er bare en liten baby og det er nok ikke lett for de små.

  Vi har sett signalene for sent og egentlig alltid venta til hun var overtrøtt helt ubevisst.. Har prøvd ulike leggetider Meen daghvilene er kaos så det har nok en påvirkning. Så tenker vi må få litt mer rutiner på dagen... blir bare ikke klok på henne på dagen :wacky:
   
 15. Julilykke-17 Forumet er livet Marsboere 2020 Julibaluba 2017 Februarbarna 2020

  Daghvilene er litt surrete her også, ikke til faste tider og ekstremt varierene lengde. Eneste fellesnevneren sålangt er at hun max (bør) er våken 2 timer mellom hver dupp, av og til kortere også. Om dagen gir hun tydelige signaler på at hun er trøtt og hun er lett å legge siden hun elsker vogna. På kvelden virker det som hun blir hyper og er vanskeligere å lese, men nå kjører vi max 2 timer våkentid fra siste dupp og til legging, evt legger inn en kort ekstradupp før legging om hun er trøtt veldig tidlig.
   
 16. 87'modell Forumet er livet

  Babyen gråter fordi den har et behov: Pupp/flaske, bleie, nærhet... Å legge fra seg babyen så fort den er stille vil i verste fall bare føre til at dere blir gående med denne "metoden" en god stund, også gir babyen opp; samme resultat som ved Ferber.
  Opp-ned er bare Ferber-light.
  Å ha babyen inntil seg er det naturlige for babyen. Slitsomt for foreldrene til tider? -Ja, absolutt. Verdt å holde ut? -JA, absolutt! :)
   
 17. Julilykke-17 Forumet er livet Marsboere 2020 Julibaluba 2017 Februarbarna 2020

  Her virker det som hun gråter fordi hun ikke klarer å "skru av" og finne roen for å sove. Hun vil ikke holdes, da kaster hun seg bakover, hun kan også klikke om vi stryker på henne, og hin stopper ikke å gråte når hun plukkes opp.. hun vil bæres på skuldra og gå, da roer hun seg.. men vi kan ikke tråkke rundt og rundt når hun også nekter bæretøy, det har verken jeg eller sambo armer til dessverre. Så lenge vi er på rommet med henne og trøster, holder henne og stryker på henne og på den måten tilbyr nærhet, (såklart når andre behov som mat, bleie etc er dekket), så må jo det være en skånsom måte å venne henne til å finne roen på andre måter enn bæring på skuldra..
   
  • Liker Liker x 4

Del denne siden