Kvalme + jobb er ikke en god match

En tråd i 'Februar 2020' startet av Lyshuset, 24 Jun 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Snorkfrøken7 Glad i forumet

  Uff, vet det er mange i samme situasjon, som sliter med kvalme og det hjelper lite på at man må på jobb.

  Jeg har en variert jobb hvor jeg både har kontorarbeid og må rykke ut hvis det skjer noe. Ikke innen helse. Sliter skikkelig med å konsentrere meg om å jobbe, men vet at jeg ikke har det så ille som andre i samme situasjon. Måtte fortelle om graviditeten til en av sjefene for å bare få litt forståelse for hvorfor jeg virker så utenfor/litt treg.

  Hvordan takler dere dette? Kvalme og oppkast i arbeidstiden? Er det anbefalt å ringe lege for kvalmestillende? Det eneste jeg merker hjelper for en stund er faktisk å kaste opp, den lille stunden etterpå da jeg ikke er uggen er gull verdt. Selv om "lykken" er kortvarig :hilarious:
   
  Last edited: 24 Jun 2019
 2. Viktoria90 Gift med forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Jeg kaster ikke opp, men når jeg blir sliten, blir jeg helt ekstremt kvalm. Er derfor sykemeldt, og fikk en resept på kvalmestillende som jeg ikke har hentet enda. Prøver å holde meg til postafen, eller søvn, så langt det går. Er utrolig tungt og kjipt.
   
 3. Snorkfrøken7 Glad i forumet

  Forstår, bra du tenker på helsa og frøet i magen :). Jeg er så usikker på det med sykemelding, hvor grensen går for når man bør bli hjemme istedenfor jobb. Enn så lenge så klarer jeg meg akkurat, men blir det værre så sliter jeg. Postafen - kan man få tak i uten resept?
   
 4. Viktoria90 Gift med forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Jeg presset meg veldig sist svangerskap, og det tjente jeg ingenting på. Så denne gangen skal jeg høre på kroppen. Men jeg hadde ikke trodd legen ville sykemelde meg så lenge, men glad for det i dag. Postafen er reseptfritt ja, men jeg kan ikke ta en hel, for jeg blir umenneskelig trøtt. Ikke skal man vel kjøre om man tar det heller.
   
 5. Snorkfrøken7 Glad i forumet

  Takk for svar. Nei, det tror jeg er viktig å tenke på. Er som du sier, at du og forsåvidt ingen andre tjener på at du presser deg. Tror kanskje jeg skal ringe legekontoret i morgen for å fortelle om situasjonen, om så bare for å få en svangerskapskontroll tidligere enn opprinnelig avtale.
   
  • Liker Liker x 1
 6. Viktoria90 Gift med forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Det er sikkert ikke så dumt :) Masse god bedring, jeg føler med deg :Heartred
   
 7. Vivi Guest

  Jeg forstår heller ikke hvordan andre klarer seg fint i jobben, jeg sliter så hver eneste dag. Burde helt sikkert ikke jobbe 100%, men så er det jo så kjipt å måtte sykemeldes. Jeg vil jo gjerne jobbe:(
   
  • Enig Enig x 1
 8. Sofie4 Blir kjent med forumet

  Jeg er sykemeldt pga kvalme/brekninger og trøtthet. Har aldri vært sykemeldt før, men hun sa bare «sånn her kan du ikke ha det på jobb», og skrev sykemelding frem til ferien. Jeg ble så lettet at jeg begynte og grine.. samtidig som det er ganske flaut? Men det hjelper på når «sannheten» om hvorfor kommer frem etter sommerferien ;) blir mer kvalm om jeg er trøtt og sliten, så det og ha mulighet til å sove litt på dagen og slappe av når det trengs er helt gull. Og spise litt latterlig ofte..

  Dere må alle huske at dere har ansvar for egen helse ;) og passe på dere selv.. man er bare gravide en kort periode av livet. Og så krysser jeg jo virkelig fingrene for bedring etter uke 12, og mange aktive arbeidsuker før permisjon!
   
  • Enig Enig x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. Snorkfrøken7 Glad i forumet

  Det er akkurat slik jeg føler det. Jeg klarer ikke konsentrere meg på jobb, og det er på mange måter ikke vits i tilrettelegging der jeg er. Er kvalm hele døgnet, kaster opp og er sliten. Håper egentlig jeg får sykemelding selv i noen uker, tror jeg oppriktig trenger det. Takk for fin og informativ melding ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 10. Snorkfrøken7 Glad i forumet

  Endte med at jeg ble sykemeldt en stund fremover. Fikk også anbefalt postafen. Veldig deilig med en forståelsesfull lege, som forstår uten at jeg måtte spørre direkte eller be om noe sykemelding.

  Så får vi håpe formen kommer seg sakte, men sikkert :).
   
  • Hjertelig Hjertelig x 4
 11. Viktoria90 Gift med forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Husk at du skal ha energi etter jobb også. Ingen takker deg for å bli utslitt. Også er det verste forhåpentligvis over etter ferien :Heartred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 12. Viktoria90 Gift med forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Såååå enig med deg! Min lege var og sånn, og skrev sykemelding fram til ferien. Jeg kjeder meg mye på dagen, men jeg kjenner og at formen blir bedre når jeg faktisk slapper av. Med en gang jeg overanstrenger meg, kommer den heftige kvalmen, og resten av dagen er kjørt. Superviktig å høre på kroppen sin tidlig, da klarer man gjerne å jobbe lenge under svangerskapet :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 13. Viktoria90 Gift med forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Så utrolig bra! Dette blir bra for deg :Heartred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden