Kumelk VS. mme

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av RachelN, 1 Aug 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. RachelN Betatt av forumet

  Hei. Lurer på når man kan OG når man bør slutte med mme? *Vi gir nå ei flaske mme til første dupp og en flaske mme til natta. Hun får kumelk eller vann til måltidene, og nestle barnegrøt to ganger ila. dagen.

  Jenta her er 1 år (slutten av juli), og skal starte i bhg neste uke. Skal jeg be bhg gi mme eller holder det med kumelk på flasken? Vi har smått gitt henne smaksprøver på melkeprodukter (kumelk) fra hun var ca. 11mnd. Lurer altså på når man kan slutte med mme og gå over til kun kumelk?
   
 2. Thea fra Melk.no Flørter med forumet

  Hei RachelN,

  Helsemyndighetene anbefaler at barn som ikke får morsmelk får jernberiket morsmelkerstatning (mme) frem til de er ett år. Fra barnet er ett år kan det begynne å drikke kumelk, inntil 5 dl om dagen (inkludert yoghurt). Det anbefales at man velger mager melk (skummet- eller lettmelk).

  Mange barn er glade i melk. Melk er imidlertid ikke noen god kilde til jern, som små barn trenger. Pass derfor på at melkeinntaket ikke blir for høyt, og at barnet ikke drikker seg mett på melk før måltidene. Vann bør brukes som tørstedrikk. Barn over ett år som spiser brødmat får ofte jern gjennom grovt brød, kjøttpålegg og grøt. Melk bidrar til en rekke andre viktige næringsstoffer slik som jod, kalsium magnesium og proteiner.
  Lykke til med barnehagestart!
   

Del denne siden