Kromosomavvik- oppfølging ved neste graviditet?

En tråd i 'Vi som har mistet etter uke 12' startet av Ryvita, 1 Okt 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Ryvita Gift med forumet Novemberlykke 2020 Februarlykke 2016

  Vi avbrøt svangerskapet for fire uker siden, i uke 13/14, pga kromosomavvik.

  Lurer litt på hvilken oppfølging vi får ved en evt ny graviditet? Skal på ettersamtale om et par uker, får sikkert mer info da, men lurer på om noen har erfaring?

  Regner kanskje med vi får TUL med blodprøver og evt morkakeprøve?
   
 2. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Erfaringsmessig vet jeg at du når du er gravid igjen kanskje må insistere på den oppfølgingen du vil ha. Men det varierer :)
  Jeg kunne fått TUL hver/annenhver uke 8 til 13 hvis det ikke hadde vært for at det var fellesferie. Fikk da i uke 8, 9 hos gyn med henvisning og uke 13 hos fostermedisinsk
  Deretter ca annenhver uke ut svangerskapet, men det kom ikke på sølvfat. Legene foreslo lenger mellomrom og jeg måtte si ifra at jeg ønsket kortere mellomrom, og da fikk jeg det. Det er litt slitsomt å føle seg kravstor, men det er iblant det som må til for at man skal få den oppfølgingen man trenger.
  Ellers mistet vi av andre årsaker, men vet at det ofte gis kub/duo test i første omgang i neste svangerskap etterpå, blodprøve i uke 9 og ul i uke 12-13.
  Trist å høre at dere har mistet ❤️ klem
   
  • Informativ Informativ x 1
 3. Marikken Glad i forumet Himmelbarn Septembergull'17 Januarlykke 2020

  Du vil nok få tilbud om KUB-test (kombinert ultralyd og blodprøve). Avhengig av resultatene får du tilbud om morkakeprøve. Trist at dere mistet. :Heartred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. Ryvita Gift med forumet Novemberlykke 2020 Februarlykke 2016

  Takk for svar :Heartred Nå var det jo ikle noe «galt» hos oss annet enn kromosomavvik, så regner ikke med å få noe mer oppfølging utover i svangerskapet, men håper iallefall på å få tul og blodprøver gjennom det offentlige, å slippe å gå privat.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. Ryvita Gift med forumet Novemberlykke 2020 Februarlykke 2016

  Takk :Heartred Håper iallefall på offentlig TUL. Vi blir jo uansett å ta det privat hvis ikke, men håper vi får det som en del av oppfølgingen i svangerskapet evt.
   
 6. Iva82 Glad i forumet Himmelbarn

  Du har rett til fosterdiagnostik som er KUB test men uansett resultater du får du kan få NIPT eller morkakeprøve eller forstervannsprøve. Har vart gjennom det nylig. Det er trist å miste,håper du får en frisk baby snart :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. Sylvanas Forumet er livet Himmelbarn Sommerfuglene 2017

  Jeg fikk ultralyd i uke 8 og ca 12 (kub test, dobbeltest, hva det nå heter. De sa dobbel til meg av en eller annen grunn). Jeg fikk ikke mer oppfølging etter den testen, fordi det var liten risiko for kromosomavvik igjen. Men jeg var med i en gravidstudie, så jeg fikk en del ultralyder der og hadde ikke behov for mer da. Jeg var ellers frisk, og ingen av oss hadde ellers noen økt risiko for å gi krokosomfeil.
   
 8. Eskimonika Forumet er livet Tilgangsansvarlig Marsboere 2020 VIP Himmelbarn Septemberhjertene 2018 August 2018 Assistert-jentene Februarbarna 2020

  Hvis de så utviklingsavvik f eks hjertefeil i tillegg til selve kromosomfeilen så kan det hende du kan få ekstra ul for å sjekke fosterhjertet ordentlig etter halvgått svangerskap i tillegg.
  Men ville regnet med ul/duotest (KUB), utover det frykter jeg du må kjempe litt for det du føler behov for.
  Lykke til!
   
 9. Lilth Elsker forumet Junilykke 2022 Himmelbarn Assistert-jentene

  Vi fikk tilbud om en kromosomanalyse av oss fordi de mistenkte kromosomavvik.
  Enkel blodprøve, men får den ikke får man er gravid igjen. Er for å sjekke om det er et arvelig kromosomavvik.

  Fikk tilbud om Duo test og fostervann/morkakeprøve.
   
 10. Ryvita Gift med forumet Novemberlykke 2020 Februarlykke 2016

  Det var hjertefeil på fosteret i tillegg til kromosomfeil, så er jo mulig de vil følge opp det litt ekstra i neste svangerskap ja.. Takk for svar :)
   
 11. Iva82 Glad i forumet Himmelbarn

  Min hadde hjertefeil men som er vanlig med kromosomfeil og vi fikk å høre at det følges ikke opp i neste graviditet men du må be om oppfølging som du føler er riktig for deg :)
   
 12. Ryvita Gift med forumet Novemberlykke 2020 Februarlykke 2016

  Vi fikk tatt blodprøve av oss begge for å sjekke om kromosonfeilen kom fra en av oss allerede samme dag som vi fikk svar på morkakeprøven. Den viste heldigvis at ingen av oss hadde genfeilen liggende.
   
  • Liker Liker x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 13. Iva82 Glad i forumet Himmelbarn

  Ja,tilbud å sjekke kromosomavvvk hos oss fikk vi også men siden vi allerede hadde den test som del av habituel aborter utredning vi gjorde det ikke men jeg,man bør sjekke det.
   
 14. Eskimonika Forumet er livet Tilgangsansvarlig Marsboere 2020 VIP Himmelbarn Septemberhjertene 2018 August 2018 Assistert-jentene Februarbarna 2020

  Kan hende. Du kan ihvertfall prøve å smøre på at du engster deg for det for kan også hende de setter den feilen i direkte sammenheng med kromosomavviket (man ser at enkelte kromosomavvik og spesifikke hjertefeil har økt forekomst sammen).
  Vet du hva slags hjertefeil de så?
   
 15. Ryvita Gift med forumet Novemberlykke 2020 Februarlykke 2016

  Overlegen sa bare alvorlig hjertefeil, og jeg spurte ikke noe mer der og da. Men tenkte å spørre litt om det på ettersamtalen.
   
 16. Eskimonika Forumet er livet Tilgangsansvarlig Marsboere 2020 VIP Himmelbarn Septemberhjertene 2018 August 2018 Assistert-jentene Februarbarna 2020

  Lurt.
  Tror jeg husker du nevnte i termingruppa hvilken kromosomfeil dere opplevde og da er det ikke den hjertefeilen som er mest assosiert med den diagnosen så da ville jeg tro dere kan lett få ekstra sjekk av fosterhjertet neste gang (gjøres best etter halvgått svangerskap)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden