Krokodillebiff

Tyte

Glad i forumet
Andre som har spist krokodille, støtter meg flesteparten......mmmmm...kjempe-godt.

2 gulrøtter, skåret i fine strimler
2 purre, også det grønne, skåret i fine strimler
2 ½ cm ingefærrot, skrelt og skåret i fine strimler
2 stilker sitrongress, bare den myke delen, hakket
6 krokodillebiffer fra halepartiet
6 skiver lime
1 ¼ dl østerssaus
1 ss sesamolje
6 friske korianderstilker
1 ss friskhakket frisk mynte
1 ss sesamfrø

Porsjoner
6
Tilberedning
Krokodillekjøtt smaker som kylling med en mild smak av fisk. Halen er avgjort den beste delen på dyret. Tenn en utendørsgrill og la kullene brenne ned til de er hvite.

Skjær imens til seks firkanter av aluminiumsfolie, 30x30 cm, og legg dem på et arbeidsbord. Legg like store deler gulrot, purre, ingefær og sitrongress midt på hver firkant. Legg en krokodillebiff og 1 limeskive oppå. Hell 1 ss østerssaus og ½ ts sesamolje over hver biff. Pakk alt godt inn i folien. Legg pakkene på grillen og stek dem i 6 minutter. Da bør krokodillekjøttet være mørt. Åpne en av pakkene for å undersøke om det er ferdigstekt.
Ta biffene og grønnsakene ut av folien og legg dem over på et serveringsfat. Dryss over med koriander, mynte og sesamfrø og server.
 
Å denne krokkodille biffen finner du??????[8|]
I Ausralia???
 
Hehe. Ja, det hadde tatt seg ut. Neida, man finner faktisk krokodillekjøtt i enkelte frysedisker/kjøttforretninger. Men det er jo ikke krokodille man ser etter når man er ute og handler mat. "Pratet" med ei som etterlyste oppskrift.....derfor la jeg den inn. Ok?
 
Maximat på Svinesund har krokodille, struts og masse annet kjøtt [:D]
 
Jeg har fremdeles ikke turt å prøve... [8|]
Hva minner krokodille om i smak og konsistens?
 
ORIGINAL: BlåBobler

Maximat på Svinesund har krokodille, struts og masse annet kjøtt [:D]

Jeg har fremdeles ikke turt å prøve... [8|]
Hva minner krokodille om i smak og konsistens?


Vet ikke, men har hørt det skal være godt [:)] Strut er hvertfall godt [:)]
 
Struts er min favoritt...mmmm.
Krokodille smaker litt kylling/nøtter. Godt, men det finnes jo andre oppskrifter enn den over. Ikke helt enkelt å få tak i sitrongress, korianderstilker og sesamolje her ute i huttapu. Så måltidet måtte planlegges nøye.....haha. Men godt var det når man først kom til spisingen.
 
Har smakt alligator jeg da, og det smakte godt. Smakte godt kjøtt liksom[8D].
Kenguru derimot, ikke godt!!
 
Hmm,- har ikke smakt krokodille,- men det frister nå når dere sier det er godt.[:)]
 
Ikke billig, nei. Men når man har lyst til å lage noe spesielt, og til bare 2 personer, går det enda an. Var og handlet diverse kjøttyper på torsdag, og da kostet det 360,- for en kilo. Ikke noe man lager av til 20 personer akkurat.[&:] Jo, kanskje i en helt spesiell anledning?
 
Back
Topp