Kritiserer du de som bruker mye penger på barneklær?

En tråd i 'Livet med barn fra 5 år og oppover' startet av Kengu, 10 Nov 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Kengu Forumet er livet VIP

  min har mye merkeklær men vi snakker ikke om hvilke merker det er.
   
 2. Krösa Maja Forumet er livet

  Mine vet ikke at de bruker merker engang, og jeg tror ikke de ville brydd seg heller. Det som er med mobbing er jo at de barna som mobber vil alltid finne noe å mobbe for.
  Altså de kan mobbe noen for de ikke bruker merkeklær, men tar da barnet på seg merkeklær vil mobberne finne noe nytt å mobbe for. De mobber ikke for barnet mangler klær, men de mobber for å prøve å få en reaksjon. Mobbing er mer komplisert enn mangelen på merke på klærne, og tilpasse seg mobberne er ikke greit. Mobbing må vi starte tidlig med å forebygge og lære barn empati og hva andre opplever når man gjør sånt tror jeg er viktig. I dag synes jeg mange barn mangler empati for andre dyr og mennesker [emoji57]
   
 3. Klatremus Lillemann Juni12s allviter/orakel VIP

  Neida.
  Men jeg aner ikke hvordan man skal få klespresset til å slutte heller.

  For jeg tenker jo at det er litt dumt at mine barns klær evt skulle føre til at noen må spise nudler en mnd fordi det er mobbing blant barna pga klær.

  Nei, jeg vet ikke helt hva jeg vil med dette. Men vi har et stort ansvar iallfall for å lære barna våre at hvilke klær andre går i ikke har noe å si.
   
 4. Kengu Forumet er livet VIP

  klart vi har det ja
   
 5. Ingenbruker Guest

  Veldig enig med hun over her jeg, mobbere mobber og de finner alltid noe å mobbe for, desverre.

  Jeg ser at klespress er tilstede, men min egen erfaring fra skolen (jobb) er jo at det ikke nødvendigvis er den dyre jakka eller veska som det er press på, det kan like godt være en vanlig genser som en av de «kule» har. Så ting har nok forandret seg noe der.

  Om noen må spise nudler pga mine barns stil så syns jeg foreldrene må ta seg sammen, jeg har et ansvar for å lære barna mine gode vaner og folkeskikk, regner med andre foreldre har samme ansvar og lærer ungene sine at de ikke trenger en dyr jakke om det er det foreldrene mener, sjalusi er noe man kan takle, men det som alt annet må jo læres til barn, samme med empati.
   
 6. Vært her før Elsker forumet

  Nei, hvorfor skulle jeg si det til de?

  Tenker jo inni meg at det er penger ut vinduet og man kan kjøpe mer fornuftig da men det er meg...
   
 7. |Frosken| Juni12s hobby/håndarbeider Junibarna 2015 VIP

  Nei, heller motsatt egentlig. Når folk har stort fint hus, nye biler og foreldrene har dyre klær, og så har ungene dresser som er arvet på 5.sesongen, regntøy som er for lite og mangler strikk under foten, dårlig med ull, votter osv. Det reagerer jeg mer på da, når barna blir nedprioritert.
   
  • Enig Enig x 1
 8. Kengu Forumet er livet VIP

  det er jeg enig i
   
 9. Kakemonster88 Trives på forumet :) jentene i juni13 VIP Januar 2017

  Hvis man har råd til det tenker jeg ikke noe større over det :) Hvis de samme menneskene sitter og klager over økonomien må jeg jo innrømme at jeg tenker at de burde prioritere annerledes :)
   
 10. Vinterbarn16 Gift med forumet It's gonna be May 2019 Februarlykke 2016

  Nå kjøper jeg dyrere klær, på grunn av kvalitet og fordi jeg syntes de er finere, ikke sånn at jeg ser ned på H&M og sånt, for hender jo det er mye fint der å, men har aldri fått noen stygge kommentarer på at han omtrent bare har merkeklær, heller bare positivt. Jeg syntes det er stas å kle han fint, så da må vel jeg få lov til det, fint er ikke synonymt med dyrt, men noen ganger. Men jeg selger det meste igjen, så prisen blir jo sånn ca. Som «vanlige» klær. Hva jeg velger å bruke penger på er vel min sak, det er jo de som kjøper bæresjal til mangfoldige tusen også, eller unødvendig dyre biler, men om det er det de har lyst å bruke penger på og de har råd til det så er vel det helt opp til dem.
   
 11. Vinterbarn16 Gift med forumet It's gonna be May 2019 Februarlykke 2016

  Amen!
   
 12. Vinterbarn16 Gift med forumet It's gonna be May 2019 Februarlykke 2016

  Veldig enig, ser det alt for ofte :/ tenker heller det er feil
   
 13. Lisajenta12 Gift med forumet Julimammaer 2016

  Nei, men jeg tenker vel av og til at det er for mye. Folk gjør sine valg og jeg gjør mine. Synes faktisk det med barneklær er vanskelig selv. Hva er bra nok kvalitet, hvor mange skift må de ha, hva varer lengst..
   
 14. Er det noe jeg ikke legger meg borti, så er det hva folk bruker pengene sine på:) Bare det ikke går utover barna på en negativ måte så:)
   
  • Liker Liker x 1
 15. My heart Guest

  Helt enig!
  Vi kjøper også merkeklær eller klær av god kvalitet.
  Har også fått kritikk her inne for å skape kjøpepress ang utstyr som iPad og iPhone osv.
  Vi jobber og tjener penger begge to, så om vi ønsker å kjøpe klær og utstyr vi liker er jo helt opp til oss. Tror også det er mye sjalusi ute og går.
   
 16. My heart Guest

  vero moda jeans f eks. Blir fort slitt, fasongen blir stygg. Men de er rimelig.
  Jeg kjøper ofte Repay jeans, de koster nesten 2000,- men knallfin passform, god kvalitet og sitter finere. Men noen av buksene bruker jeg når jeg skal pynte meg, andre bukser på jobb i barnehagen er ikke av de dyreste fordi vi sitter mye i sandkassa og må tåle både snørr og maling..
  kvalitet varer lengre
   
  • Liker Liker x 1
 17. Magica87 Gift med forumet

  Selvfølgelig ikke, folk får bruke pengene sine på hva de vil. Jeg kan selv bruke en del penger på barneklær, men prøver også å handle på salg.
   
 18. Junibaby18 Glad i forumet

  Tullete å kritisere andre hvis folk vil bruke mer penger på barneklær enn andre. Det får være opp til hver og en[emoji16]
   
 19. Ikke i bruk Forumet er livet

  Næmmen hvorfor det?
  Hva andre bruker sine egne penger på er vel ikke min bekymring, tenker jeg
   
 20. Kengu Forumet er livet VIP

  Er ikke stuerent å bruke penger på det

  På vesker til seg selv derimot...
   

Del denne siden