Kremost fra Tine

kakkeline

Gift med forumet
jeg har spist masse tine kremost, har hørt at man kan spise den ja... tror d står på matportalen også??
 
Spis i vei :-)
 
kremostene til Tine er absolutt ikke farlige. (jobber i Tine og har selv spist masse av de når jeg har vært gravid) Tine bruker pastaurisert melk når de lager ost og kremostene er ikke på samme måte som de myke ostene f.eks. Selv om brie og camember er laget av pastaurisert melk så skal man likevel være litt forsiktige. og muggoster bør man holde seg helt unna uansett. 
dette er hentet fra oster som er trygge å spise for gravide fra heftet "Melk" "opplysningskontoret for meieriprodukter. Melk.no"
.

Gult og brunt er trygt

Faste oster, som brunost og guloster

som Norvegia, gouda, Jarlsberg, sveitser,

parmesan og Ridderost er trygge å spise.

Det samme er de som er varmebehandlet

godt, for eksempel på pizza, gratenger, i

toast og sauser og lignende. Smøreoster er

trygge. Det gjelder også smelteoster, både

fra tube og boks.

Smøreost, som for eksempel kremoster,

produseres av syrnet melk/fløteblanding

som gjennomgår en sterk varmebehandling

før ostestoffet skilles ut. Smelteost er

omsmeltet gulost, og konsistensen varierer

fra smørbar til fast. Den modnes ikke og

har en relativt nøytral smak, men det er

vanlig å tilsette smaksstoffer som krydder,

skinke eller reker.

 
Back
Topp