Kosthold og IVF

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av Laufey, 17 Mai 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Laufey Gift med forumet Sensommerbarna 2019 Assistert-jentene Julibarna 2019

  Hei!

  Finnes det noen retningslinjer for kosthold og IVF egentlig?
  Ser da bort fra unngå røyk/snus/alkohol.

  Det ryktes at Hausken f.eks anbefaler folk å roe litt ned på sukker mens man prøver,
  men jeg vet ikke om det er noe i det.

  St Olavs sier bare at man skal leve som normalt, og de fleste barn blir jo til mens foreldrene lever som normalt,
  men hva er egentlig normalt?
   
 2. Thea fra Melk.no Flørter med forumet

  Hei!

  Det eksisterer ingen formelle retningslinjer på dette området, og kvinner som prøver å bli gravide anbefales å følge helsemyndighetenes kostråd. En god balanse i kostholdet med mye frukt og grønt, grove kornprodukter, magre meieriprodukter, magert kjøtt og fisk, samt begrenset inntak av salt og sukker (f.eks ikke noe særlig godteri, brus, kjeks og lignende i hverdagen), er et sunt og godt kosthold :happy:

  Vi har skrevet litt om kosthold for prøvere i denne artikkelen, og i denne har vi skrevet litt mer om de viktige næringsstoffene. Folat og jod er spesielt viktig for deg som prøver å bli gravid. Melk og meieriprodukter er den beste kilden til jod i det norske kostholdet, og helsemyndighetene anbefaler å spise 3 magre meieriprodukter hver dag. Hvit fisk inneholder også mye jod, f.eks torsk og hyse.

  Du har også helt rett i at gravide som prøver å bli gravide bør holde seg unna snus, røyk og alkohol. Litt fysisk aktivitet hver dag er også bra. Bruk vann som tørstedrikk, men drikk gjerne melk til måltidene for å få i deg nok jod og kalsium. Det anbefales også at du tar tran.

  Masse lykke til!
   

Del denne siden