Kontantstøtte

En tråd i 'Generelt' startet av Mamma til G, 13 Okt 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Cosacita Forumet er livet Augustbarna 2021

  Ja, får se hvor raskt de gjør det. Trasig for de familiene som ville benytte seg av den da.
  Takk for oppklaringen!
   
  • Enig Enig x 1
 2. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Det er det absolut.. Det var viktigst for meg at den ble beholdt til 1,5 år, så jeg er veldig glad de ikke fjerner den muligheten sånn at jeg måtte sende babyen i en annen bhg enn broren. Jeg ønsker heller å vente til høsten igjen så vi får plass til dem i samme barnehage. Men jeg synes det er et skritt i feil retning å endre kontantstøtten. Alle får jo plass i august. Et desemberbarn er vel 19-20 mnd i augst. Hvem er det liksom som skal benytte seg av en ventestøtte som du kun får dersom du beviser avslag på barnehageplass? Nei, jeg blir oppgitt kjenner jeg :p
   
  • Enig Enig x 2
 3. Mor2barn Forumet er livet Sommerfuglene

  Dei krever ikkje at ungene må i bhg, men at man må dekke inn inntekt sjølv, staten tar ikkje det ansvaret lenger.
   
 4. Mor2barn Forumet er livet Sommerfuglene

  Det handlar om at staten ikkje betale for dei som vil gå lenger heima med barn. Det blir som ulønna permisjon etter at foreldrepenger er over.
   
 5. HCS Glad i forumet Snøkrystallene2021❄️

  Det er ikke det jeg sier. Noe av argumentasjonen de har brukt er nettopp at de ønsker at barn skal gå i barnehage, da de mener mange av de som går hjemme med barna er de som absolutt ikke bør det. Her har de særlig pekt på innvandrere og språkutvikling.
   
 6. Mor2barn Forumet er livet Sommerfuglene

  Det har ikkje eg fått med meg.
   
  • Liker Liker x 1
 7. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Resultatet er vel i praksis egentlig bare et større forskjellssamfunn. De som har skikkelig god råd kan helt fint velge å ha barna hjemme lenger - for den gjennomsnittlige nordmann er kontantstøtteutbetalingen sammen med sparepenger eller en liten deltidsjobb det som muliggjør å være hjemme med barna litt lenger. Den muligheten synes jeg alle, ikke bare de som har mest, skal få. Og ja, det de ønsker er at vi skal jobbe mest mulig, tjene mest mulig for å betale mest mulig skatt (jeg er for høye skatter altså men ikke dette andre) og samtidig føde flere barn, helst 3 stk hver, men hvertfall 2 - men ungene, nei de har det ikke best mulig sammen med mor og far. Ungene skal rett i barnehage fra de fyller ett år så mor og far kan jobbe 100% og tjene penger for å bruke penger. Ja, og vent litt - de gjemmer seg bak at dette først og fremst handler om likestilling og integrering. Kiss my ass er alt jeg har å si til det :hilarious: Det gjør INGENTING om et barn er hjemme til 2 år i stedet for 1, og det burde vært opp til enhver familie å avgjøre hva som er best for dem. For meg er det ikke riktig å sende i barnehagen ved 12 mnd, jeg respekterer likevel at andre ønsker å gjøre dette og synes den jobben man gjør med å være sammen med barna ett eller flere år ekstra burde respekteres og anerkjennes også fra et politisk ståsted.
   
  • Enig Enig x 10
  • Vinner Vinner x 5
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 8. Mor2barn Forumet er livet Sommerfuglene

  Det er sant. Uansett så er det sånn. Det er mulig å ta velferdspermisjon for barn under 12år. Eg støtter ventestøtte. Kvifor skal staten betale for dei som velger å vere heime lenger med ungene? Det er eit valg og dermed må kvar enkelt ordne det. Min mor jobba kveld mens min far jobba på dagtid når me var yngre. Det er mange muligheter.
   
  • Enig Enig x 1
 9. HCS Glad i forumet Snøkrystallene2021❄️

  Tja, vi har jo egentlig et befolkningsunderskudd i Norge. De ønsker at det skal fødes flere barn. Da er det jo kanskje lurt å tilrettelegge for det også. Og så er jeg enig i at det jo er et problem, som @Veivalsa skriver, at det blir et valg som avgjøres av familiens økonomi i større grad. Så de rike kan gjøre det, mens de med strammere økonomi ikke kan.
   
  • Enig Enig x 5
 10. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Hvorfor skal staten bestemme at ALLE barn og foreldre skal sende barnet sitt i barnehage så tidlig som mulig? Hvem kan bevise at ikke de minste barna kan ha godt av litt ekstra tid med nærmeste omsorgspersoner. Det er opp til hver enkelt familie synes jeg :)

  Og en annen ting. Sett at man fjerner konstantstøttwn helt og bare har ventestøtte, da gjør man urettferdighet og forskjeller mellom by og land MYE større. Du må bevise avslag på bhgplass for å få ventestøtte.
  Se for deg dette: 2 mødre får hvert sitt barn i februar måned. Begge ønsker å utsette barnehagestart til august når barnet er 1,5 år. På et lite sted har de løpende opptak og god dekning derfor får man ofte plass ved søknad til en på 12 mnd. I byen er det fullt. Der får du plass fra august. Mødrene til et barn født i feks februar har dermed ikke det samme valget. Moren som bor på det lille stedet tvinges til å sende barnet i barnehage fordi hun ikke kan bevise avslag. Moren i storbyen kan bevise avslag og får dermed støtte til mer tid sammen med babyen sin.
  Og enda verre - fordi man får plass innad i kommunen, kan noen tvinges til p kjøre en time til andre enden av kommunen sin fordi de fikk plass der, og ikke kunne «bevise» avslag på barnehageplass. I lignende tilfeller velger mange i dag heller å vente til august for å få plass nærmere jobb eller hjemsted.

  uansett, er dette HELDIGVIS ikke så reellt at vil skje, fordi kontantstøtten ikke fjernes. Den beholdes frem til 18 mnd. Men dessverre tas den vekk mellom 18-24 mnd hvor den tidligere gjaldt. Ideellt kunne jeg ønske meg å få et barn på høsten og være hjemme i 2 år. En barnehageplass mellom 1 og 2 år koster staten MER enn kontantstøtte mellom 1 og 2 år.
   
 11. Mor2barn Forumet er livet Sommerfuglene

  Sånn blir det.
   
  • Morsom Morsom x 1
 12. Mor2barn Forumet er livet Sommerfuglene

  Sånn er livet.
   
 13. AnneS Forumet er livet VIP Desemberlykke2017

  Ja, da kan de virkelig ikke klage på problemet med befolkningsveksten og det som kommer med tanke på å ta vare på eldre senere i fremtiden:p
   
  • Enig Enig x 7
 14. HCS Glad i forumet Snøkrystallene2021❄️

  At vi har et befolkningsunderskudd? Eller, synd for dem for de er fattige? Vil bare minne om at mange av dem med lavinntekt i Norge fyller ekstremt viktige roller i samfunnet som vi ikke klarer oss uten. Da er det jo ålreit at vi ikke at vi ikke straffer dem unødig.
   
 15. Mor2barn Forumet er livet Sommerfuglene

  Eg har da ikkje den beste økonomi, da eg er kronisk sjuk og har i mange år levd på 66% av inntekt eg hadde. Så ja det er tungt å vera fattig. Men da vente barn, så har man tid til å planlegge. Eg kom med forslag, som var slik mine foreldre gjorde det.

  Befolkningsunderskudd kan da ikkje enda med at staten skal betale ut enda meir penger, fordi foreldre ikkje vil senda unger i bhg...
   
 16. Mor2barn Forumet er livet Sommerfuglene

  Så det at foreldrene velge at ungene ikkje skal gå i bhg ellers får eg ikkje fleire barn, det skal staten betale for? Slik fungerer ikkje verda. Man må ta ansvar for egne valg.
   
  • Enig Enig x 1
 17. AnneS Forumet er livet VIP Desemberlykke2017

  Selvfølgelig må man det, men da får også samfunnet ta konsekvensene av våre valg. De kan ikke forvente befolkningsvekst når goder blir fjernet :p
   
  • Enig Enig x 6
 18. HCS Glad i forumet Snøkrystallene2021❄️

  Men hvis du ikke jobber, vil jo ikke dette berøre deg, så da er det jo ikke så rart du ikke vil ha det. Dessuten, det er ikke alltid et valg å ha lav inntekt, som du sikkert vil skrive under på.

  Ellers tror jeg at jeg skriver under på det @AnneS skriver.
   
 19. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018


  Du kan nok ikke lenger sammenligne med dine foreldre som sikkert er 60-70 år nå eller mer? De hadde barn i en tid hvor hele samfunnsstrukturen baserte seg på totalt samlet lavere inntekt per person. Det gjelder særlig priser innenfor både eie og leie av bolig.
   
 20. Veslejenta88 Forumet er livet Sensommerbarna 2019 Januarlykke 2016

  Nja. Nå er vi av de med de laveste inntektene i Norge. Mannen min er renholder i kommune. Snytt for lønnsøkning hvert pr fordi staten ikke mener jobben er viktig, some bhg, skole og pleiere også kjenner på. Jeg har vært hjemme siden 2014. Jeg hadde ingenting frem til 2019, for da havnet jeg på aap. Barne har vært minst 2 år ved bhg start. Så er ikke kun for de rike nei. Eldste var 3.5 pr ved bhg start og kontantstøtte varer da ikke så lenge. Jeg har også brukt kontantstøtten til å handle inn til barna og ikke på regninger. Så litt feil å si at kun de rike klarer det når vi klarte det i flere år som veldig fattige.
   

Del denne siden