Kontantstøtte

En tråd i 'Generelt' startet av Mamma til G, 13 Okt 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Mamma til G Betatt av forumet VIP

  Hvordan fungerer dette i praksis. Dagbladet skriver:

  «Plattformen sier at kontantstøtta avvikles for barn mellom 18 og 24 måneder. Ordningaen skal erstattes av en småbarnsstøtte for foreldre som har søkt om, men ikke fått, barnehageplass.
  Kontantstøtta blir værende på dagens nivå for barn mellom 12 og 18 måneder.»

  Vil dette da avvikles fra og med Januar? Hvis man har innviglet fra i fjor, vil den da fortsette, eller avslutte?
  Synes det er vanskelig å sette seg inn i..
   
  • Liker ikke Liker ikke x 1
 2. Cosacita Forumet er livet Augustbarna 2021

  Har de bestemt dette nå?? Jeg hadde liksom tenkt å ha den fra juni -22 til nyttår... Nå kommer jeg til å grine
   
 3. Mamma til G Betatt av forumet VIP

  Litt småtrist selv kjenner jeg. Hadde håpt å være hjemme frem til fylt to :/
   
 4. Cosacita Forumet er livet Augustbarna 2021

  En må for alle del ikke være en latsabb som bare går hjemme og ikke bidrar i samfunnet, vet du. Jeg tenkte å ha lillebror hjemme til 1,5 år som de to forrige, og å fjerne kontantstøtten vil ikke endre på det. Jeg har en buffer pluss at mannen min har en godt betalt jobb. Syns det er leit for alle dem som ikke har den type økonomi, men som ikke vil sende barnet i barnehage 11 måneder gammel. :( Syns det er skremmende hvor samfunnet er på vei.
   
 5. Mamma2020 Betatt av forumet

  Jeg fikk innvilget kontantstøtte. Tror ikke den avslutter for oss som har allerede fått den innvilget. Tror er for nye søkere for neste år
   
  • Enig Enig x 1
  Last edited: 13 Okt 2021
 6. Mamma2020 Betatt av forumet

  Ja jeg har ikke råd til barnehage nå..
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. HCS Glad i forumet Snøkrystallene2021❄️

  Generelt sett kan ikke lover ha tilbakevirkende kraft, så alle som søker før den nye endringen trer i kraft skal behandles etter dagens regelverk. Her fyller frøkna 1 31.12, så vi rekker vel akkurat å søke. Men dette er en kjip endring syns jeg. Hvis de vil ha barna i barnehage kan de heller gjøre den gratis, så det ikke er det det står på liksom.
   
  • Enig Enig x 4
 8. Mamma2020 Betatt av forumet

  Helt enig. Jeg hadde ikke råd til barnehage start nå, så da kan de like godt gjøre den gratis da, hvis det absolutt handle om å få dem i barnehager.
   
  • Enig Enig x 1
 9. Mamma til G Betatt av forumet VIP

  Leste gjennom vedtaket om kontantstøtta, og der sto det:»Stortinget bestemmer satsene for kontantstøtten hvert år, og satsenekan derfor bli endret. Du kan lese mer om dette på nav.no). Så tror de kan endre, men usikker.
   
 10. Mamma2020 Betatt av forumet

  De kan ikke bare "ta fra" oss som har fått innvilget den "gamle". Tror dette er mer for neste år for nye søkere
   
 11. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Kontantstøtteordningen skal fortsette som den er i dag for barna mellom 12-18 mnd. Og hvis du fødte i august så ville du vel kunne benytte deg av det som planlagt? Man får kontantstøtte fom måneden barnet er 13 mnd i dag, så fra juni får du ikke kontantstøtte da (dersom ikke barnet ditt er født i mai)
   
 12. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Det har du nok :) for dersom dere har lav inntekt så søker du om redusert foreldrebetaling og da vil du betale svært lite for bhg per måned om dere har dårlig råd
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 13. Veslejenta88 Forumet er livet Sensommerbarna 2019 Januarlykke 2016

  Men det står jo billigere bhg også. Så jo på artikkelen mannen min sendte meg at det med kontantstøtte var fremhevet. Men de går for billigere bhg og Sfo. Mulig gratis Sfo for første klassinger.
   
  • Liker Liker x 1
 14. Mamma2020 Betatt av forumet

  Det visste jeg ikke :eek::bored:
   
 15. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Pleier å stå inne på kommunens sider, men det varierer jo veldig hvor oversiktlig ting er. Man fyller ut skjema og søker så fort man har fått en barnehageplass :) Jeg studerer så vi har lite inntekt, og mannen min tjener ikke spesielt godt heller, heh, vi betaler vel nå 860kr i måneden for barnehageplass. De regner det utfra inntekt og formue, sånn at man betaler like mye i prosent i forhold til det man har, som dem som har en samlet inntekt på kanskje tre-fire ganger og mer så mye som feks vi har.
   
  • Liker Liker x 1
 16. Mamma2020 Betatt av forumet

  Takk for god tips!
   
  • Liker Liker x 1
 17. Cosacita Forumet er livet Augustbarna 2021

  Sa feil, mente å bruke den fra september. :rolleyes: (Fødte i august i år) Men fjerner de den nå får jeg vel neppe tid til å søke før det trer i kraft.
   
 18. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Ja, men de fjerner den jo ikke helt ;)
  Og har du født i august i år, så er barnet ditt 13 mnd i september når du tenker å bruke den. Og for barn mellom 12-18 mnd beholdes kontantstøtteordningen akkurat slik den er i dag. For barn fra 18-24 mnd fjernes den dessverre, og erstattes av ventestønad som du kun får om du kan «bevise» at du ikke har bhgplass. Men de fleste barn får jo en plass senest innen 19 mnd uansett hvor man bor. Så det høres ut som en ordning ingen i praksis kommer til å kunne benytte seg av.
   
 19. Cosacita Forumet er livet Augustbarna 2021

  Ååå, da har jeg misforstått litt. Trodde hele skulle fjernes. Sikkert fordi venstre(?) snakket så mye før valget om å fjerne den og kun ha ventestøtte. Ja, høres ut som noe som kommer til å være overflødig :p
   
 20. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Ja, det Høyre vedtok var at de ville fjerne den fullstendig, og det er denne løsningen det har vært mest snakk om. Nå sier påtroppende regjering av de har bestemt seg for å fjerne etter 18 mnd. Men jeg er usikker på hvor raskt slike ting trer i kraft :)
   

Del denne siden