Kontakte lege/ jordmor?

En tråd i 'Desember 2019' startet av Minimoor, 10 Des 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Minimoor Blir kjent med forumet

  Jeg er 39+0 idag, og bare for at dere får litt oversikt over min situasjon:

  i uke 30 var jeg innlagt i to uker på sykehuset for truende prematur fødsel, har vært 100% sykemeldt siden. Jeg har siden den gang slitt veldig med smerter i hele kroppen, jeg får ikke sove på nettene eller dagene (har en 3- åring i hus), og har begynt å mistenke at det kan være noe med isjias nerven..
  jeg har nå i 3 uker hatt diare, jeg er skikkelig på do minst 5 ganger til dagen hvor jeg kan sitte i en time av gangen. Skikkelig vonde stikkinger / strålinger fra skambeinet og nedover. Har hatt både falske og elte rier og vet at det meste andre jeg skriver her og er tegn på modning, men jeg tenker særlig på den delen hvor jeg har hatt diare i 3(!!) uker... bør jeg få sjekket? Jordmor har tidligere nevnt at hun ikke utfører stripping, og legen min er mann så det er ubehagelig å spørre han.. har dere noen tips?
   
  • Enig Enig x 1
 2. Smultring Elsker forumet Julegavene 2019

  Med tanke på helseplagene og smertene ville jeg kanskje snakket med lege for en vurdering? Kanskje han tenker at det er lurt å henvise deg videre...
   
 3. Vil ha en baby til Forumet er livet Julegavene 2019 Januarlykke 2020

  Ville ringt føden og hørt hva de sier først, skader jo ikke, og så ville jeg eventuelt ringt legen angående diareen.
   
 4. Teeny Teeny Julegavene 2019

  Sikkert lurt å ta opp diaré biten med legen for å sjekke om det ikke kan være infeksjon eller andre helse ting. Hva sier jordmor angående alle disse plagene dine?
   
 5. Minimoor Blir kjent med forumet

  At det mest sannsynlig er nerver i klem, og det virker jo logisk, i og med at de fleste smertene i mage og underlivet kommer når baby er aktiv. Men det er den her smerten som stråler ned fra vandre hofte lg helt til foten, noen ganger bare slutter beinet å fungere så jeg må slepe det med meg når jeg går...

  Har time til legen i dag, og jordmor neste tirsdag, selv om jeg håper svangerskapet er over innen tirsdagen :p
   
 6. Kabakaba Elsker forumet Julegavene 2019

  Ring til fødeavdelingen, tenker jeg. Om du er ukomfortabel med din mannlige fastlege og jordmor som du har hatt kontroll på ikke kan hjelpe deg med dette. Ikke at du nødvendigvis trenger å settes igang, men du kan jo ikke gå med diare i tre uker heller! Det tyder jo på at noe er galt med bakteriefloraen i magen din, og usikkert om lille får tatt til seg nødvendig mengde næring om du har diare så lenge. Så jeg ville fått dette undersøkt, og om du tar kontakt med fødeavdelingen der du skal føde, så kan de være behjelpelige med en ekstra kontroll og til og med ultralyd ved behov. Men de sjekker babyens helse først og fremst, og ikke din helse. Når du sliter med å sove og har vondt i isjasnerven, så behøver du kanskje noe smertestillende/noe beroligende. Dette kan fastlegen din hjelpe deg med, så det kan være greit å ta en telefon dit også, dersom jordmor/fødeavdelingen ikke kan hjelpe med dette.
   
  • Liker Liker x 1
 7. Minimoor Blir kjent med forumet

  Sitter på venterommet hos legen nå, så da tar jeg det opp når jeg kommer inn til han, og hører hva han tenker videre. Tviler på at jeg får hjelp til å settes igang eller lignende «bare på grunn av smerter». Ei venninner av meg var på legevakten nesten 5 dager i uken de siste månedene av sitt svangerskap på grunn av gallestein mener jeg, og legene der sa det ikke var god nok grunn. men jeg tar opp dette med legen når jeg er her, og hører hva han sier, takk for hjelpen :Heartred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 8. Teeny Teeny Julegavene 2019

  Hmm ja, kan jo høres ut som nerver i klem. Har du korsryggproblemer? Kan høres ut som prolaps symptomer, men ta det opp med legen din når du først er der. Lykke til!
   
  Last edited: 11 Des 2019
 9. Minimoor Blir kjent med forumet

  han sa det ikke var noe å tenke på, de ryggproblemene og det med isjiasnerven, siden det er noe som kommer og går, og ikke er konstant.
  Det med mageproblemene var bare at han rører på seg og trigget tarmene mine, i tillegg til kroppen som modnes, så jeg måtte bare passe på å få i meg nok mat og drikke slik at lille får den næringen han skal :p
   
  • Optimistisk Optimistisk x 1

Del denne siden