Konsekvenser

En tråd i 'Jordmødrene Grethe og Ragna' startet av , 22 Okt 2012.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Guest

  Hei! Jeg har i dag funnet ut at jeg er gravid. Jeg er 4+3 i dag. Det var planlagt, men siden jeg har testet negativt 4mnd nå så har jeg på en måte tatt det som det kommer, og levd som normalt. Dvs at jeg denne mnd både har spist innmat av krabbe, (ikke store mengder, litt for smaken sin del) og spansk serranoskinke. Av disse 4 ukene har jeg jo egentlig bare vert gravid i to, og har da vert gravid ved inntak disse overnemnte. Hvor store konsekvenser kan dette ha så tidlig i prosessen. Å hvilke konsekvenser kan det gi, type handikap, eller andre ting?

  Mvh Linn
   
 2. Jordmor Ragna Forelsket i forumet VIP

  Hei på deg!

  Dette kommer etter all sansynlighet til å gå veldig, veldig fint :-)

  Innmaten av krabben er ikke noe farlig hvis du ikke allerede har blitt syk!
  Ift serranoskinken er det også veldig lite sansynlig er den inneholder toxoplasmose-parasitten. Det er nemlig den man bør være forsiktig med som gravid. Det er en potentiell risiko siden skinken ikke er varmebehandlet, men bare tørket og røykt, men det er  veldig sjelden man finner denne parasitten i kjøtt uansett.
  Du kan evt be legen din om å ta en blodprøve som viser om du har negativ toxoplasmosestatus.
  Hvis jeg var deg ville jeg slappe av nå og glede meg over det nyetablerte svangerskapet. Du deler skjebne med mange, mange andre gravide som også har lignende tanker......

  Se ellers gjern på www.matportalen.no. Der finner du helsedirektoratets offisielle guidelines for gravide ift kost i svangerskapet.

  Masse lykke til da :-)

  Vennlig hilsen fra jordmor Ragna.
   

Del denne siden