Konisering og svangerskap

En tråd i 'April 2022' startet av Mammalaila, 31 Jul 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Mammalaila Flørter med forumet

  Jeg hadde grad 3 celleforandringer, og fikk det operert bort i vinter, for ca 6 mnd siden. Mens jeg lå på oppvåkning kom hu som utførte inngrepet og snakket med meg om praktisk info, og da spurte jeg om jeg fremdeles kan få barn. Eller bære fram et barn da.. Og jeg fikk ikke noe ordentlig svar. Hun ble egentlig sur for at jeg spurte, for i hennes hode var det viktige her at de hadde fått fjerna mesteparten av celleforandringer, ikke hvorvidt jeg kunne bære fram et barn eller ikke. Og det er jeg jo enig i. Bedre at jeg ikke får kreft. Men det var ikke spørsmålet. Så jeg sitter og funderer på det nå. Er det noen som har vært gjennom det samme? Hvilken info fikk dere angående det å bære frem et barn?
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 2. Optimist1 Forelsket i forumet Himmelbarn Påskeliljene 2022 ❤️

  Jeg har gjort det samme, men det er mange år siden nå. Har ikke fått beskjed om at det kan være problem rundt graviditet og/eller fødsel :confused005
   
 3. Mammalaila Flørter med forumet

  Har lest at det spørs hvor mye de tar vekk oppi der. Hvis dem tar mye så kan det sys på et slags bånd, sånn at livmorhalsen klarer vekta av baby. Har også lest at det er større sjans for for tidlig fødsel etter en konisering også. Men når hu hu dustedama ikke kunne gi ordentlig svar på hvor mye de tok så er det ikke lett å vite hvilken kategori man er i...
  Håper ikke jeg ga deg enda en bekymring nå!
   
 4. Optimist1 Forelsket i forumet Himmelbarn Påskeliljene 2022 ❤️

  Har du logget inn på helsenorge.no og lest i papirene dine der? Kanskje det står noe om hvor mye de tok?

  Er sikkert over 10 år siden jeg utførte dette, og har ett svangerskap bak med før dette… de sa aldri noe om det da, så jeg bekymrer meg ikke :happy: Men skal nevne det hos lege/jordmor når jeg skal dit.
   
 5. Mammalaila Flørter med forumet

  Nei, står ingenting der om noe som helst. Er vel bare helse øst og vest som har tilgang til papirer der tror jeg.. Men skal uansett på kontroll nå i august, så får håpe hu er litt mer medgjørlig på å svare meg denne gangen :shifty:
  Skal også nevne det for jordmor. Man skal jo ha ekstra oppfølgelig i svangerskapet når man har hatt et sånt inngrep også. Så det bør nevnes ja :)
   
 6. E.L Flørter med forumet Påskeliljene 2022 ❤️

  Jeg ble konisert da jeg var gravid med førstemann (jeg visste ikke at jeg var gravid, hadde også en blødning som vi alle antok var mensen, derfor tok jeg ingen test i forkant av koniseringen). Men uansett, beskjeden jeg fikk var at det i utgangspunktet er ukomplisert å bære frem et barn, men at det jo kan variere i forhold til hvor mye som ble fjernet. Før brukte de visst ofte en annen metode og fjernet derfor mer enn hva som er vanlig i dag (dette er bare tilbakemeldinger jeg har fått fra helsepersonell, ikke faktasjekket). Uansett, jeg fikk et par ekstra UL i svangerskapet mitt, i og med at jeg faktisk var gravid da inngrepet ble gjennomført. Men det var aldri noen tegn til at livmorhalsen var svak/åpnet seg for tidlig, og jeg gikk til termin.
  Jordmor som jeg gikk til mente at det er svært sjeldent noe problem med konisering og graviditet i dag, hun var overhodet ikke bekymret på mine vegne hvertfall
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. Enhjørningen<3 Glad i forumet Påskeliljene 2022 ❤️

  Jeg hadde også celleforandringer grad 3, og da spurte de meg om jeg ville ha flere barn! Jeg sa ja, og da tok de kun det de trengte for å få fjernet de stygge cellene, og fikk beskjed etterpå at vi burde vente 6 mnd før jeg ble gravid! Etter dette skulle det ikke være noe problem! Jeg har både gynekologer og jordmødre som venninner og ingen ytrer noe bekymring rundt en ny graviditet! :) eneste jeg fikk høre var at pga koniseringen gjør vevet det sånn at den kan åpne seg tregt, men når det først åpner seg ved en fødsel kan det gå fort :)
   
 8. Mammalaila Flørter med forumet

  Jui
  Oi, også tålte fosteret narkosen? Så bra :happy:
  Okay, takk, da tenker jeg det vil gå fint :happy: Skal høre med dem når jeg er der på kontroll om hvor mye dem faktisk tok. Så får man håpe hu gidder å svare ordentlig denne gangen..
   
 9. Mammalaila Flørter med forumet

  Da jeg var på forsamtalen spurte hun jeg snakka med om jeg ville ha flere barn, og at jeg måtte huske å si ifra om det på operasjonsdagen. Vel, det gjorde jeg. Og hun var like sur da jeg sa ifra om det, som da jeg spurte hvor mye de tok etter operasjonen. Var visst ikke noe nøye det, for det var ikke viktig i forhold til å fjerne alt som var sykt. Enig i det, men det er fremdeles viktig.. Har fremdeles celleforandringer, så det tyder vel på at de ikke fjerna mer enn de måtte. Får se hva dem sier på kontrollen :happy: Takk for svar :happy:
   
 10. E.L Flørter med forumet Påskeliljene 2022 ❤️

  Det var kun snakk om lokalbedøvelse i mitt tilfelle heldigvis Så med unntak av at det helst bør få gro i minst 6 mnd før man blir gravid, var det aldri noe problem i mitt tilfelle. Håper du får svar og at det går helt fint
   
 11. Mammalaila Flørter med forumet

  Å ja, jeg måtte i narkose.
  Ja, krysser fingrene for det :happy:
   

Del denne siden