Koffein

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av Toblerone, 26 Apr 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Toblerone Andre møte med forumet

  Hvor mye koffein kan man innta i svangerskapet? Er superglad i kaffe, så kjenner at det blir en hard nøtt å knekke.. Hvor mange kopper med kaffe kan man drikke? Og hva med Pepsi max? :hungry: har lest at man bør holde seg til 50-60mg koffein, men hva er det i kopper?! :p
   
 2. Guro fra Melk.no Andre møte med forumet

  Hei Toblerone.

  Jeg forstår deg så godt! ;) Det stemmer at du skal være litt forsiktig med koffein i svangerskapet, men du kan fint drikke litt, så dette tror jeg du klarer :)

  Maksimal anbefalt mengde koffein under graviditeten er 100-200 mg daglig. En dl vanlig kaffe inneholder fra 40-60 mg koffein. En espresso inneholder rundt 120 mg. Når det kommer til brus, typ pepsi max og cola, inneholder de ofte fra 13-15 mg per dl.
  Dette betyr at du bør begrense inntaket av kaffe til 1-2 kopper per dag (avhengig av str på koppen). Evt kan du drikke en kopp kaffe og et glass brus, eller mer brus og ingen kaffe. Hvis du syns dette er veldig vanskelig kan det være et triks å ikke drikke så mye om gangen, men å porsjonere ut i løpet av dagen. Du kan også prøve koffeinfri kaffe som et alternativ i tillegg.

  Lykke til, og kos deg med kaffen :)
   
 3. Toblerone Andre møte med forumet

  Tusen takk for svar :)
   

Del denne siden