Klipping eller ikke?

En tråd i 'Mars 2022' startet av Frozar, 15 Sep 2021 kl 15:31.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Frozar Elsker forumet Marshmallows 2022 Novembergull 2017

  Dere som har fått barn ved vaginal fødsel tidligere. Hva er deres erfaring rundt klipping/naturlig revning?

  Noen som har opplevd begge deler å merket forskjell på alvorlighetsgrad av sårene og hvordan de gror etterpå?
   
 2. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Sniker
  Men ble klippet ved en fødsel. Det var ømt og vondt en god stund etterpå, kjentes stramt ut lenge etterpå også men ingen problemer nå. Tok mye lenger tid å trene opp muskulatur nedentil etter dette kontra fødselen etterpå. Det er 3,5 år siden. Utfra det jeg har forstått klipper man gjennom muskel så det regnes som en Grad 2 hvertfall

  Så fødte jeg for et halvt år siden og sydde vel D bare et par pyntesting i en overfladisk rift, Altså Grad 1

  Edit: må legge til at jeg etter fødselen med bare en overfladisk rift hadde mye mindre smerter og følger meg raskere normal nedentil. Stor forskjell, men synes ingen av delene har ført til problemer i ettertid :)
   
  • Nyttig Nyttig x 2
  Last edited: 15 Sep 2021 kl 15:50
 3. Orkidé30 Forelsket i forumet Marshmallows 2022

  Ble klippet begge gangene og sydde noen få sting. Uproblematisk. Heller klippe enn å revne ukontrollert ihvertfall. Ikke hatt noe problemer nedentil i etterkant. det verste var at jeg kjente og hørte klippet, ellers ingenting :happy:
  Legger til at det grodde kjapt.. :)
   
  • Enig Enig x 1
  Last edited: 15 Sep 2021 kl 16:48
 4. majjan Forelsket i forumet Marshmallows 2022

  Jeg revnet en del av endetarmsmuskulaturen, jm sa etterpå at hun burde ha klippet «men det er lett å være etterpåklok». Hadde nok hatt litt mindre plager etterpå hvis jeg blitt klippet. Men jeg har ikke erfaring fra klipping.
   
 5. fotballbaby Betatt av forumet Marshmallows 2022

  Tror nok at i mange tilfeller så klipper de for å forhindre ukontrollert revning, så vil tro at klipp er mer skånsomt enn hvis man feks er så uheldig å revne endetarmsmuskler osv.

  Jeg for min del la ikke merke til når de klippet meg under forrige fødsel. Men var vondt i såret i noen uker etterpå, husker at ved 6-ukers kontrollen var det begynt å føles ganske normalt igjen :)
   
 6. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Kan forresten legge til at man ikke lenger klipper unødvendig/for sikkerhetsskyld i Norge lenger. Når de vurderer klipp så er det fordi det er det beste. De forsøker først å støtte mellomkjøttet og utføre finskegrepet for å minimere rifter, også er det ulike grunnet til klipp, men ofte fordi babyen trenger å komme ut litt fort. Jeg ble feks klippa ifbm vakuum.
   
 7. Atziri Flørter med forumet Marshmallows 2022

  Jeg ble klippa i forbindelse med vakuum, og så revnet jeg i tillegg (uflaks…). Endte med en tredjegradsrift, som hell i uhell ikke gikk utover endetarmsmuskulaturen. Hadde ingenting jeg skulle ha sagt angående klipp eller ikke, det var noe legen avgjorde fordi det hastet å få ut baby. Men det grodde faktisk fint, selv om det tok sin tid. Har fått skader i bekkenet etter fødsel, men ingen måte å si om det henger sammen med klippet og riften eller ikke.
   
 8. Orkidé30 Forelsket i forumet Marshmallows 2022

  Jepp, og bra det bare gjøres når det må altså. Dersom man kan slippe er jo det selvfølgelig best. Jeg ble klippet begge gangene, men regner med det ikke bare var fordi jeg sa jeg heller ville de skulle klippe enn revne. Førstemann måtte fort ut, og andremann lå plutselig i seteleie.
   
 9. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Ja, de ser an hvor raskt de må ut og om de tror det holder å støtte mellomkjøttet. Mye bedre med klipp enn grad 3 ukontrollert revning hvertfall. Min andre lå også helt plutselig i seteleie :hilarious: regnet med at de skulle klippe, men de så at det gikk fint bare at jordmor støttet, så det ble bare en liten rift der klippet hadde vært forrige gang.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. Mvilhaliten Andre møte med forumet

  Jeg ble klippet ved første fødsel. Det var fordi baby måtte komme ut litt fort (hadde presset i 1 t og 10 min, og fødselen hadde vart i 48 timer). Da rakk ikke lokalbedøvelsen å virke, så det var en ganske kjip opplevelse... men jeg er takknemlig for den avgjørelsen allikevel. Det ble gjort som tiltak for at baby skulle komme trygt ut. Og de ga meg advarsel, og kom og snakket med meg på barsel dagen etterpå for å både se på stingene og høre hvordan jeg hadde det. Jeg slet veeeeldig med både gange, toalettbesøk og sitting i over en uke, men så ble det veldig mye bedre nesten på dagen. Dette var klipp innover med sting i flere lag (ble sydd i 1,5 time). Selv om dette høres grotesk ut, så forteller jeg for å dele en litt annerledes opplevelse. Jeg håper de klipper ved neste fødsel hvis det trengs, og jeg følte ikke at dette ble gjort før de så at det var nødvendig. Vet ikke hva alternativet hadde vært, men jeg antar hastekeisersnitt eller sugekopp. Så jeg er glad det ble som det ble!
   
 11. Stjerneskudd123 Forelsket i forumet Marshmallows 2022

  Jeg ble klippet, og synes det hele var en udramatisk opplevelse. Kjenner minimalt, ble sydd en god stund etterpå. Grodde fint, og pr i dag vises det omtrent ikke. Ble ikke nevnt hvorfor dem klippet, kanskje det var for ‘sikkerhets skyld’ :)
   

Del denne siden