Klarer ikke vente lengre.

En tråd i 'Juni 2021' startet av IngridK, 28 Nov 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. IngridK Flørter med forumet

  Vi hadde egentlig bestemt oss for å dele nyheten med storesøster og besteforeldre på julaften, men nå klarer jeg ikke å vente lengre,så vi tenker å fortelle det i dag når de kommer innom. Jeg har blitt sykemeldt og det føles så fælt å lyve om at det kun er pga en stressende/krevende jobbsituasjon.

  Har i tillegg fått oss katt nå nettopp, jeg gjorde en alt for dårlig jobb med reserch først (helt ulikt meg, har beslutningsvegring og leser meg alltid opp først), så nå freaker jeg ut med tanke på toxoplasma og trenger sårt råd fra mamma og pappa! Hatt katten i et døgn og angrer allerede, selv om den er kjemperolig så er jeg livredd for at jeg leker med livet til lille i magen!

  Er forresten 11+2 i følge Preglife,altså uke 12 står det...

  Flere som hadde planlagt en «stor avsløring» men ikke klarte å vente? Eller som har beroligende ord med tanke på katten?
   
 2. Paeonia Glad i forumet Himmelbarn JuniJubel2021

  Hei :) Tenker at du fint kan dele nyheten om du er klar for det ❤ Jeg delte den med mine foreldre når jeg ble sykemeldt, fordi jeg ikke ville lyge og si at jeg var bortreist på jobb. Men tenker fremdeles ut gøye måter å dele det på til resten av slekten :D

  Når det gjelder pus, så kan jeg si at jeg har levd med katt hele livet. Utepuser frem til jeg flyttet ut og innepuser siden da. Jeg gnurer alltid fjeset ned i de, men er ikke positiv på toxoplasma. At innekatter som ikke graver i jord har toxoplasmabakterien er det nok veldig liten sannsynlighet for. Og er det en kattunge du har kjøpt skal den jo uansett være en innepus til stedsansen er ferdig utviklet, og da er jo gjerne baby kommet allerede. Selv har jeg innepuser (med luftegård), og vi går turer sammen. Jeg vasker hendene før jeg spiser/tar på mat og mannen tar kattedoen. Håper at du ble litt beroliget av dette :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Maika Flørter med forumet Marshmallows2021

  Sniker. Jeg har hatt katt hele livet. I tillegg har jeg bodd i diverse utviklingsland som student under svært dårlige sanitærforhold (der var det også mange villkatter som gikk rundt omkring). Da jeg ble gravid var jeg sikker på at jeg hadde vært utsatt for toxoplasma før og tok blodprøve for å sjekke dette. Til min store forbauselse var testen negativ. Jeg viser selvsagt stor forsiktighet i pågående svangerskap allikevel, og jeg er svært nøye med hygiene etter å ha koset med katten. Samboer tar seg av kattedoen, som anbefalt. Jeg vil med innlegget egt bare si at sjansen for å få toxoplasma et svært, svært liten, men det er greit å være obs på det. Gratulerer og lykke til med svangerskapet.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. Nordvesten Andre møte med forumet

  Som de over her sier. Rådene er å holde seg unna kattedoen og vaske hendene etter kos. Hold katten inne og kos i veg❤️

  De du forteller det til blir like glade om det er i dag eller på julaften. Fortell når du er klar og det føles rett ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. MorenTilTo Glad i forumet JuniJubel2021

  Vi hadde tenkt å invitere de kommende besteforeldrene hit når vi er 12+2 på kaffe og kake med skriften «sees i juni», men allerede 8+5 etter vi hadde vært på TUL fortalte vi det, fordi vi følte at jeg hadde fått så «stor» mage at det ikke gikk an å skjule lengre! Resten av familien fikk vite det 11+2 :) 12+1 nå og ingen skade skjedd :Heartred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 6. Mamma til T&T Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Fortalte det til barna etter tul, de delte nyheten videre med flotte t skjorter :Heartpink
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. IngridK Flørter med forumet


  Altså... tenk å ta seg tid til å skrive et langt svar og i tillegg berolige meg slik. Så snill du er! Tusen takk!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 8. IngridK Flørter med forumet

  Tusen hjertelig takk, det hjalp!
   
 9. Margoo Betatt av forumet MayDay2021

  Vi har to innekatter, og jeg var også bekymret for toxo. Siden de er inne hele tiden, blir det mye kosing og klapping også. Luftet dette for legen, og han sa at så lenge de ikke var ute og i kontakt med andre katter, så skulle det være trygt. Og når samboer tar kassen, så var det lite grunn til å bekymre seg.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. Bahamas Betatt av forumet JuniJubel2021

  Lurt at samboer tar kattedoen og så kan du holde deg unna sandkassen på lekeplasser. Det går nok fint :Heartred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 11. LilleLunsj Betatt av forumet Marsboerne 20 18 JuniJubel2021

  Ligger i skrivende øyeblikk med to utekatter oppå meg :hilarious: Oppvokst med katter som har gått ute og aldri vært utsatt for toxoplasma. Kos i vei, vær nøye med hygiene og se på det som en strålende unnskyldning til å ikke ta kattedoen på en god stund :happy:
   
  • Liker Liker x 2
 12. IVFdrømmen Glad i forumet Tilgangsansvarlig JuniJubel2021

  Nå blei jeg plutselig bekymra for å leke ute i sandkassen (jobber i barnehage så tilbringer endel timer der :hungover:). Ikke det at jeg føler det er mange katter som går på do der altså, vi finner i alle fall aldri bæsj, men er det hovedsaklig kattebæsj man skal holde seg unna eller gjelder det tiss også..?:rolleyes::hungover:
   
 13. Paeonia Glad i forumet Himmelbarn JuniJubel2021

  Det er avføringen. Og så kan man jo finne bakterien i jord også (derfor grønnsaker skal vaskes godt/varmebehandles). Men det er jo ingen problem om du vasker hendene når du kommer inn, så lenge du ikke spiser sanden :p:) Når jeg jobber i blomsterbed etc har jeg hansker på for å unngå jord under neglene som er vanskelig å få bort ved håndvask.
   
  • Nyttig Nyttig x 2
  • Liker Liker x 1
 14. Woia Flørter med forumet Septemberhjertene 2018 JuniJubel2021

  Har 3 katter, koser med de som normalt. Unngår kassene bare, har hatt utekatt hele livet omtrent og hadde ikke registrering på det på blodprøver i forrige svangerskap som betyr at jeg aldri har hatt det som legen sa. Gikk helt fint sist. Skal nok mye til, bare la være å tømme doen.

  Vi er ca like langt på vei, vi sparer det til julaften :happy: vært litt utfordrende med en biffmiddag bare men klarte å sno meg utav det uten at noen tenkte over noe. Også må jeg late som vi ikke har tid til å overnatte tilttross for at foreldre bor en time unna siden jeg er veldig glad i vin og det hadde virket veldig rart om jeg stod over.
   
  • Liker Liker x 1
 15. IVFdrømmen Glad i forumet Tilgangsansvarlig JuniJubel2021

  Takk for oppklarende svar ❤️
   
  • Liker Liker x 1
 16. :)Solsikke:) Forumet er livet JuniJubel2021 Desemberskattene 2014 Januarlykke 2019

  Vi har ikke fortalt noe tul neste uke også tenker jeg å fortelle det til storebror, kommende storesøster forstår lite enda.

  veldig i tvil om jeg skal ringe min mor rett etter tul eller la storebror fortelle det på bursdagen sin den 12 des når vi feirer ham
   
  • Liker Liker x 1
 17. IVFdrømmen Glad i forumet Tilgangsansvarlig JuniJubel2021

  Hvordan gikk det og hva bestemte dere dere for når de kom innom? ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 18. Bahamas Betatt av forumet JuniJubel2021

  Jeg jobber også i barnehage og vi finner kattebæsj i sandkassa innimellom. Prøver å ikke være der så mye og unngår å bruke hendene i sandeno_O
   
  • Liker Liker x 1
 19. IngridK Flørter med forumet

  Så hyggelig at du spør, takk for det!
  Vi fortalte det til storesøster og hun ble så sjokka og glad at hun ikke klarte å si noe, men pappaen sa det til de da :) Så nå har vi sagt det til de aller nærmeste og jeg er kjempeglad for det!
   
 20. IVFdrømmen Glad i forumet Tilgangsansvarlig JuniJubel2021

  Jo bare hyggelig ❤️ Så koselig! De gleder seg nok masse :smug:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden