Kjøtt fra tilbudsdisken

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av B, 22 Sep 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
  1. B Elsker forumet

    Lurte på en ting. Har lest at pålegg bør spises i god tid før utløpsdato. Er det likeveltrygt å kjøpe kjøtt fra tilbudsdisken som går ut samme dag? Altså slik som kjøttdeig,kyllingfilet, svinestek... Det skal jo varmebehandles, men ble usikker da jeg sto der og så i disken.
     
  2. Thea fra Melk.no Flørter med forumet

    Hei B,

    Dersom kjøttet går ut samme dag kan du bruke det hvis du varmebehandler det godt. Datoen som står som "siste forbruksdag" skal gjelde til og med den siste forbruksdagen. "Siste forbruksdag"-merket settes på matvare som lett blir dårlige.

    Mat med "Best før"-dato, eller "Best innen utgangen av.."-dato kan selges etter denne datoen har utløpt, og det er opp til butikkene å vurdere kvaliteten. Gravide bør forholde seg til den siste datoen som er angitt på matvaren, og ikke spise mat som er gått ut på dato.

    Mattilsynet sine sider kan du lese mer om merking av holdbarhetstid :)
     
  3. B Elsker forumet


    Supert! Trodde det var sånn,men måtte bare sjekke! Takk for svar. :)
     
  4. Druesaft Elsker forumet FebbisBebbis2021 ❄️

    Anbefaler deg å bruke sansene dine også. Ville ikke spist en grå, illeluktende kyllingfilet, selv om den ikke er gått ut på dato enda. Har opplevd det flere ganger før best før datoen.
     

Del denne siden