Kjøpe bolig før eller etter barn

En tråd i 'Generelt' startet av Bkno8490230, 7 Okt 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Agnete Forumet er livet

  Hadde ingen på påvirkning når vi søkte lån, pg går du inn på kalkulatorene hos bankene på hvor
  Mye du kan låne når du legger inn barn eller ikke så påvirker heller ikke det summen. Så tror det går veldig fint å søke om lån selv med barn, og er banken vrang bytt bank!
   
 2. Kengu Forumet er livet VIP

  Har helt klart påvirkning hvor mange barn du har nå, hvertfall når det er snakk om flere barn
   
 3. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Hvilke bank har du prøvd kalkulator i? Har aldri vært borti at barn ikke påvirker lånebeløpet så lurer veldig på hvilke bank dette gjelder. Hadde jo vært supert hvis det er en bank som ser bort i fra barn.
   
 4. VictoriaH Ventende August 2018 Assistert-jentene

  Hos oss sa de det ikke var så stor forskjell fra 0 til 1 barn, men mer fra barn nummer 2 og utover. Vi kjøpte rett før nummer 1 ble født og prøver kjøpe før vi får nummer 2 (ikke gravid enda).
   
 5. Agnete Forumet er livet

  Både dnb og sbanken. Har ikke sjekket noen andre nå. Men la at jeg både hadde og ikke hadde barn, men påvirket ikke lånebeløpet mitt. Det gjorde det ikke når vi refinansierte og byttet bank nå heller.
  Vil vel tro det er helheten de ser på til sist.
   
 6. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Tok opp lån i DnB når vi flyttet nå sist og da trakk de fra 500 000 per barn. Det var standard uansett inntekt. Argumentet var at barn koster og vil påvirke hvor mye man sitter igjen med til å betale på lånet. Sbanken har jeg ingen erfaring med, men det kan jo være et godt tips til tr å undersøke der.
   
 7. Agnete Forumet er livet

  Vi fikk for bare kort tid siden tilbud av dnb og de trakk ikke i fra med barna våre da. Og prøver du kalkulatoren demmes så trekker de heller ikke barna der, vi takket nei til tilbudet demmes og valgte sbanken, de trakk ikke for barna våre der heller. Vi har tre barn. Vi har derimot en god inntekt, så mulig den veier opp for barn. Det vet jeg ikke. Men på min tid som mamma begynner å bli en stund så har jeg ikke opplevd at bankene trekker pga barn, jeg shopper ofte boliglån og er ingen trofast bankkunde. Jeg bytter pga rente osv. :)
  Så lenge jeg har sikkerhet så har det aldri vært et problem å få lån i banken selv med 3 barn :)
  Men har jeg ikke nok sikkerhet så har ingen banker ønsket å gi oss lån. Så tror heller egenkapital, inntekt og bolig teller mye mer enn de barna
   
 8. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Vi har også tre barn og ingen problemer med å få lån, men det er fordi vi har hatt god inntekt og egenkapital. Ja det er det som teller fordi vi må ha nok penger til både barn og lån. Hjelper feks ikke med egenkapital hvis avdragene på lånet blir så stort at du ikke kan betale for barnehageplass. Nå var ikke dette ment for å kverulere, lurte bare på hvilke banker du hadde vært i kontakt med.
   
 9. Agnete Forumet er livet

  Det gjelder jo alt, har man så lav inntekt at man må prioritere mellom mat og avdrag så får man ikke lån da heller. Men bankene trekker ikke automatisk 500.000 pr barn, det har jeg aldri opplevd. Men klart man må ha råd til både bo, spise og barna man setter til verden.
  Og det er banken som er ansvarlig for å finne ut om du har betjeningsevne til å låne penger, men da gjelder det ikke kun barn. Det gjelder alt. Ingen betjeningsevne til boliglån, ingen lån.
  Bankene har alltid brukt sifo for å beregne hva du må bruke i måneden til dine daglige utgifter og da kommer også barnehageregningen med.
   
 10. Bajby Elsker forumet Mailykke <3 Junilykke 2022

  FØR! For all del før!
   
 11. LilleUllsokk Forumet er livet Septembermødre <3 Desemberlykke 2018 Januarlykke 2019

  Jeg har aldri oppgitt hvor mange barn jeg har i den forbindelse... Mulig banken har tilgang på den informasjonen fra annet sted? Uansett, aldri vært noe problem å få lån!
   
 12. Kelsey Elsker forumet Assistert-jentene Juliknøttene 2022

  Vi kjøpte før. Vi lever på en inntekt nå, så var viktig for oss å få på plass hus før barn. Vi hadde ikke fått høyt nok lån med barn. Nå viser det seg at det tar litt lenger tid enn planlagt å få barn, så mulig at vi har bedre råd når barnet forhåpentligvis kommer. Uansett veldig betryggende å ha bosituasjonen i orden :)

  Om man får lån etter barn kan man enkelt sjekke på lånekalkulatorer. Alle vi prøvde tok ned summen vi fikk lånt med rundt 500k.
   
 13. Aaavinter Gift med forumet Oktoberfruene 2018

  det finnes i offentlige register ( folkeregister) så det har de tilgang til ja. Løers blir man bedt om å oppgi dette på alle søknadsskjema jeg har sett i x antall banker så det er ganske standard.
   
  • Enig Enig x 1
 14. Kelsey Elsker forumet Assistert-jentene Juliknøttene 2022

  Ja. Da vi søkte lån for et par år siden måtte vi fylle ut antall barn alle stedene vi søkte :)
   
 15. Agnete Forumet er livet

  Jeg har ikke opplevd dette på noen lånekalkulatorer, kan det igjen være inntekt som er avgjørende?
   
 16. Kelsey Elsker forumet Assistert-jentene Juliknøttene 2022

  Man må fylle inn antall barn på DNB sin i alle fall, det er ikke avhengig av inntekt.

  Mulig jeg husker feil på de andre og blander med selve lånesøknadene.
   
 17. Agnete Forumet er livet

  Fylle inn barn ja men det påvirker ikke lånebeløpet vårt. Men jeg la inn en del mindre inntekt enn det vi har og tok både med barn og uten og med mindre inntekt så gikk vi fra å kunne låne 5 mill uten barn og kun 3.3 mill med barn. Så inntekten er avgjørende, lavere inntekt så blir man også "straffet" for barna.
   
 18. Kelsey Elsker forumet Assistert-jentene Juliknøttene 2022

  Misforsto hva du mente, men da er jeg med. Gir mening at dette gjelder inntekt under en viss sum. Forbruksutgifter blir jo rimeligere og rimeligere i forhold til inntekt jo mer man tjener.
   
 19. Agnete Forumet er livet

  Synes ikke det gir så mening jeg, forbruket med å ha barn er den samme uansett familier, men vi får over det dobbelte i lån. Låneutgiftene er dermed mye større om vi skulle lånt så mye og dermed blir utgifter til barn vanskeligere. Akkurat som ikke de som tjener mindre har det vanskeligere med å komme inn på boligmarkedet så skal barn gjøre det ytterligere.
  Og det var ikke sånn at jeg sjekket lavtlønte her heller, sjekket familier med inntekt på 1 mill, de ble "rammet" av å ha barn, mens vi som tjener litt mer slipper å bli "straffet" for barn. Helt sykt, da ender man heller opp til å betale dyrt i leie som man fint heller kunne brukt på boliglån!
  .
   
 20. Kelsey Elsker forumet Assistert-jentene Juliknøttene 2022

  Forbruksutgiftene vil utgjøre en mindre og mindre prosentandel av utgiftene jo mer man tjener. Bankene bryr seg ikke om hva som er rettferdig, de er utelukkende interessert i å tjene penger og de ønsker stor sikkerhet, noe de får hos høyinntektsfamiliene.

  Men ja, det må være veldig frustrerende å ikke få lån, og samtidig måtte bruke 10-20k i mnd på husleie...
   

Del denne siden