Kattepine

En tråd i 'Livet med barn 1-5 år' startet av Kitty2019, 21 Nov 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Kitty2019 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Vi som prøver :) Novemberbarna 19 Julegavene 2019

  Stakkars pus. Ettårigen er veldig glad i ene katten vår. Men er så hardhendt med den. Og pus har ikke vett på å rømme, men blir bare liggende og godtar at mini drar i pelsen og beina. Vi har laget gjemmested for pus høyt oppe på veggen, men ofte blir han liggende likevel mens mini herjer med han. Det er en gammel pus (11 år), men sprek som en kattunge. Vi tar selvfølgelig mini vekk når han er hardhendt med pus, og løsner grepet hans, men det når ikke inn. Jeg vet jo at det vil gå seg til når mini blir eldre, men er det noe annet vi kan gjøre imens?

  Den andre pusen er flink å rømme, så der får mini aldri tak.
   

  Vedlagte filer:

 2. Ardadine Betatt av forumet FebbisBebbis2021 ❄️

  Vi har hatt samme utfordring, katten vår går aldri unna når lille på snart to kommer for "kos" :bored: Og det er iallfall vanskelig når de er så små som ett år. Vi har vært veldig konsekvente på at han må sette seg ned når han skal kose med katten, for da er han mye roligere, og så er vi tett på. Og så har han etterhvert lært at halen og potene hennes er nei. Det har tatt tid, men nå er han veldig varsom. Det blir enklere jo mer lille skjønner, og vi har mye fokus på å respektere kattens (og alle dyrs) grenser. Øving, øving, øving har vært stikkordet her :)
   
 3. Kitty2019 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Vi som prøver :) Novemberbarna 19 Julegavene 2019

  Vi øver og øver, og endelig har pus skjønt litt mer at det kan være lurt å legge seg i høyden heller enn på gulv og sofa :p det hjelper det og
   
 4. Ardadine Betatt av forumet FebbisBebbis2021 ❄️

  Haha ja, jeg skjønner ikke hvorfor noen katter bare nekter å trekke seg unna :shifty:
   
 5. Marrylou Forumet er livet It's gonna be May 2019 Julibaluba 2017

  Vi har rett og slett løftet vekk pus eller kastet ut pus når vi ikke orker å være tett på for veiledning av ønsket atferd :)
   

Del denne siden