Kan far fraskrive sitt ansvar?

En tråd i 'Familieliv og samliv' startet av Ivffrøken90, 22 Mai 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Mammafrøken90 Flørter med forumet

  Barnefordeling har til nå vært 50/50. 3 barn. Nå har far fått ny kjæreste 3 timer unna, å ønsker flytte til hun. Barna er triste og sinte, vil fortsette med 50/50 ordning då det for dei oppfattes stabilt og trygt. Mor prøver snu far sin beslutning, å ønsker han skal hørre på barna sine å vente med flytting til barna er klare for det. Men far vil ikke snu.
  Kan far bare fraskrive sitt ansvar ovenfor barna å reise når barn og eks ikke ønsker det?
   
 2. Kabakaba Elsker forumet Julegavene 2019

  Hva mener du med at han fraskriver seg sitt ansvar? Er det slik at han ikke ønsker 50/50 fordeling lengre? Det blir jo ganske tungt for barna å reise tre timer hver vei, særlig med tanke på skole og annet. Har dere ordnet fordelingen privat? Du kan kontakte en advokat og høre hva som er vanlig praksis når én forelder ønsker å flytte.
   
 3. Mammafrøken90 Flørter med forumet

  Han ønsker ikke ha di i hele tatt når han nå velger å flytte. Alt har vore ordnet privat av avtaler til nå. For å unngå misforståelser er det ikke meg det gjelder, men nær slektning.
  Så derfor lurer eg på om det er noe han fritt kan gjere når eksen og barna ønsker å fortsette med 50%.
   
 4. B Elsker forumet

  Sjokkerende at noen kan gjøre noe sånt! Dessverre kan han velge bort barna sine, ingen kan bestemme over han hva han skal gjøre. Han kan kutte alt samvær med dem uten andre konsekvenser enn de moralske. Hva svarer han mor når mor ber han tenke på barna?

  Litt på siden av saken, så skjønner jeg ikke hvem som vil være kjæreste med en person som har valgt bort sine egne barn, som stikker og ikke stiller opp.
   
 5. Mammafrøken90 Flørter med forumet

  Til mor seie han at då At han hørre ka ho seie, men at no treng han å lande.
  Eg syns det er så tragisk at han bare kan gjere dette mot barna. Fryktelig tragisk.

  Tror nok den nye dama legg litt press på han, så dei er vel ein god match dei då. Så kan dei bo der ho er i frå med hennes barn Ho har 50%.
   
 6. Høstbarn i vente Forelsket i forumet Januarlykke 2019

  Vel om han kutter så mye så vil det bli en drastisk økonomisk belastning da. Barnebidrag for tre barn han ikke gidder å se... fort 8-10 k i mnd.

  helt utrolig at man kan ha så lite følelser for egne barn det er helt avsindig. For en ny kjæreste. min inderlige sympati går til barna hans.
   
 7. Mammafrøken90 Flørter med forumet

  Ja det blir så mye i bidrag. Men han mener pengene ikke er noe problem. Han skal betale. Men det økonomiske for mor har jo ingen betydning mot å sjå Koss dette påvirker barna. Han mener dei er så store (12,13 og 17) at det har ingen betydning om han er der dei neste åra. For han meiner dei er mest opptatt av venner, å store nok til å takle at han ikke er til stede.
   
 8. Augustinaen Forumet er livet Tilgangsansvarlig Vi som prøver :) Junilykke2018 Sommerfuglene Snøkrystallene2021❄️

  For en dritt... Men nei, ingen kan tvinge han til å være en god far. Så vil ha flytte og ikke se barna, så kan han det..

  Vanligvis ombestemmer forelderen som vil flytte seg, når hen skjønner at hen ikke får hovedomsorg for barna, men faktisk må flytte fra dem. Ser at man ikke kan bruke det kortet i denne saken....
   
 9. Eskimonika Forumet er livet Tilgangsansvarlig Marsboere 2020 Septemberhjertene 2018 VIP Himmelbarn August 2018 Assistert-jentene Februarbarna 2020

  Mor kan ihvertfall søke veiledning på familievernkontoret. Usikker på om det er grunnlag for ny mekling, også siden de er så store, men hun kan ihvertfall ringe og snakke med dem
   
  • Liker Liker x 1
 10. B Elsker forumet

  Ser du skriver en annen plass at han mener ungene er så store at de ikke trenger han. Kan det være en såret stolthet eller noe lignende inni her, at han føler at barna ikke har tid til han eller foretrekker mor? En del foreldre takler dårlig den avvisningen en del perioder medfører med barn,og ender med å bli veldig såret og dermed avvise egne barn.
   
 11. Mammafrøken90 Flørter med forumet

  Ja kanskje. Eldstemann har sagt rett ut at han foretrekker å bo hos mor. Yngste jenta er og en enorm mamma dalt. Men han i midten forguder sin far, å syns han er den flotteste og viktigeste personen i hele verden. Men kanskje 1 av 3 blir for lite då å kan føre til en såret stolthet
   
 12. B Elsker forumet

  Da tror jeg at jeg ville prøvd på ny å fortelle han hvordan barna tar det at han skal flytte, og prøvd å vise han at de også er glade i han. Det er egentlig det eneste man kan gjøre i situasjonen.
   
  • Liker Liker x 1
 13. Mammapanda Glad i forumet

  Utrolig trist lesning :(

  Som siste forsøk ville jeg prøvd familievernkontoret, å kanskje ha en tredjepart som forklarer hvor viktig fars tilstedeværelse er også (og kanskje spesielt) i tenårene.

  Desverre har jeg hørt om mange udugelige fedre og mødre som pakker sammen sitt å reiser så snart de finner en ny halvpart..

  Men er heller sjelden man hører foreldre går fra å i mange år har hatt dem så mye som 50% til ingenting, derfor vil jeg i aller høyeste grad tro dette er noe han selv kommer til å angre på før eller senere.
   
 14. Mammafrøken90 Flørter med forumet

  Ja eg har foreslått det, så håper ho følger det rådet. Er noke med det, når ein tredje part kan komme inn å sjå ting utenfor.
  Far snakker rundt ungene, om dei viser misnøye ovenfor han, så klarer han å snu dei til å forstå kor sliten han er av pendling, å at dei er så store at dei har det bedre når dei bur ein plass. Han gjere nok det for å bedre sin egen samv, men eg syns det er simpelt.
   

Del denne siden