Kan barnet mitt få for mye vitaminer?

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av Lykketreff, 27 Apr 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Lykketreff Gift med forumet

  Gutten min på 1,5 år har melkeproteinallergi, og får nutramigen hver dag. I tillegg får han tran (og elsker det). På toppen av tranen har vi fått vitaminer moren min anbefalte for små barn. Han har fått en litt mindre dose enn pakken anbefaler fordi jeg syns det er rart at et så lite barn skal trenge så mye tillegg i kosten, men stolte også på henne da hun sa han burde få det. Pakken inneholder litt diverse (se bildet). Jeg burde sjekket innholdet, men trodde i utgangspunktet ikke det var D-vitamin i vitaminblandingen. Kan han ha fått for mye og stemmer det at han burde få disse vitaminene? [IMG]
   
 2. Kaja fra Melk.no Blir kjent med forumet

  Hei Lykketreff!

  Det er smart å ta en ekstra sjekk når barnet får flere ulike kosttilskudd :) Det kan lett bli for mye av enkelte vitaminer og mineraler når man tar flere tilskudd på en gang, og det er noen det ikke er så bra at vi får for mye av. Vitamin D er et slikt vitamin, så jeg ville ikke gitt både tran og det tilskuddet du gir nå helt ukritisk. De minste trenger 10 mikrogram vitamin D om dagen, så du må nesten se på hvor mye tran du gir og hvor mye vitamin D den inneholder, og hvor mye du gir av dette tilskuddet.

  Dte kan også være greit å se litt på hvor mye Nutramigen barnet ditt får, og hvor mye av behovet for de ulike vitaminene og mineralene han får dekket fra den. Det vil være helt avhengig av hvor mye han drikker om dagen, og på pakken skal det stå hvor mye næring ferdig utblandet drikke gir.

  Etter som barnet ditt har melkeproteinallergi er det et par næringsstoffer du skal være litt ekstra obs på, og det er jod og kalsium. Disse er det utfordrende å få nok av når han ikke får melk og meieriprodukter. Jod er viktig for vekst og utvikling og kalsium er viktig for skjelettet. Det multivitaminet du gir ser ikke ut til å inneholder jod, så jeg ville gått til apoteket og funnet et multivitamin som inneholder jod som du kan gi i stedet for det du gir i dag. Så er du sikker på at han får det han trenger :)

  Du vet vel kanskje at det er stor sannsynlighet for at sønnen din vil vokse av seg melkeallergien? De fleste er kvitt den før de begynner på skolen. Jeg har selv en gutt på 3 år som har hatt melkeproteinallergi, og som vokste den av seg da han var cirka 2.5 år. Du kan selv teste ut om han har begynt å tåle melk igjen ved å gi litt yoghurt, melk el. i en uke eller to (så lenge han ikke har hatt alvorlige reaksjoner på melk). Les mer om råd ved melkeproteinallergi her.

  Lykke til!
   
 3. Lykketreff Gift med forumet

  Takk for svar! Jeg skal se etter et annet kosttilskudd som inneholder jod og dobbeltsjekke hva som står på nutramigenpakken :) vi testet melk for et par uker siden, og han reagerte omtrent som før, så vi skal vente 4-6 mnd før vi prøver igjen. Håper og tror han vil vokse det av seg, sammen med pollenallergien :)
   

Del denne siden