Kaldheving av gjærdeig

ActionPaction

Elsker forumet
Høres genialt ut, men jeg skjønner ikke helt hvordan det gjøres.

Oppskrift som vanlig eller mindre gjær?
Elter jeg ut bollene, eller setter jeg hele deigen i kjølekskapet?
Kan jeg sette det rett i ovnen i morgen tidlig, eller må det stå en stund i romtemperatur først?
 
ORIGINAL: CogJ

Oppskrift som vanlig, men du må bruke kaldt vann.. bak ut og sett kaldt.. Så mener jeg det må heve dagen etter på 37 grader ca..slik at du vekker gjæren..


Hvordan gjør jeg det da? Det er jo ikke 37 grader i rommet liksom... Og hvor lenge?

Takk for svar forresten! [:)]
 
Jeg lager brød og rundstykker av kaldhevet deig. Jeg bruker mindre gjær enn vanlig ca halvparten så mye, og blander inn pittelitt honning. (Det hjelper heveprosessen. Elter deigen, og setter det inn i kjøleskapet, tildekket med plast. Lar det stå natta over, og baker ut på morgenen. Den trenger ikke å tempereres før det settes i ovnen.
 
Må si at jeg har kun gjort dette med grov gjærbakst da, men.. Godt blir det[:)]
 
Back
Topp