kakeoppskrifter

Trillemor82

Forumet er livet
her kan dere legge inn deres beste kakeoppskrifter [:D] 
 
 
 
 
 
(så kanskje lenemor kan legge denne inn under topptråden?)
 
Sjokoladekake (veeldig saftig)
 
9 dl sukker
4 egg
(dette piskes sammen)
9 dl mel
400 g smeltet smør
1 stor teskje natron
1 beger rømme
4,5 dl vann (jeg pleier å bruke noe mindre,
ca et sted mellom 3 og 4 dl)
4 ss kakao
 
stekes på 180 grader i ca 35-40 minutter. jeg pleier å sjekke den etter ca 30 minutter.
Dette er egentlig en langpannekake, om jeg har den i langpanne
pleier jeg å ta den typen som man får kjøpt på butikker ala euro pris, en slik med lokk,
eller så går den i to springformer
 
 
 
 
 
Nok en saftig sjokokake (uten egg)
 
150 g smeltet smør
7,5 dl kefir
6 dl sukker
1 ts natron
8 ss nesquickpulver
10 dl hvetemel
 
hell i smøret tilslutt. stekes i en smurt langpanne
på 200 grader, nederste rille (men jeg steker alltid alt i midten uansett jeg) i ca 25-30 minutter, men dette varierer noe.
 
Glasur:
300 g melis
100 g smeltet smør
3-4 ss nesquick
3 ts vaniljesukker
litt kaffe
 
avkjøl kaken før glasur taes på [:D]
 
ORIGINAL: Trillemor82

Sjokoladekake (veeldig saftig)
 
9 dl egg
4 egg
(dette piskes sammen)
400 g smeltet smør
1 stor teskje natron
1 beger rømme
4,5 dl vann (jeg pleier å bruke noe mindre,
ca et sted mellom 3 og 4 dl)
4 ss kakao
 
stekes på 180 grader i ca 35-40 minutter. jeg pleier å sjekke den etter ca 30 minutter.
Dette er egentlig en langpannekake, om jeg har den i langpanne
pleier jeg å ta den typen som man får kjøpt på butikker ala euro pris, en slik med lokk,
eller så går den i to springformer
 
 
 
 



??
 
Bollekrans (fra detsoteliv.no)

En saftig, lekker og dekorativ "Bollekrans" med deilig kanelfyll er alltid populært!! Oppskriften gir 2 stk, eller du kan lage "Kanelboller" av den ene halvdelen av deigen.

Ingredienser:

50 g gjær
150 g smør
5 dl melk
1 dl sukker
ca 14 dl hvetemel

Fyll:
150 g smør
1 dl sukker
4 ts kanel

Pensling:
1 egg
litt vann

Pynt:
perlesukker
Fremgangsmåte:

Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (37°C). Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken. Bland så i sukker og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (ca 45 min).

Rør i sammen alle ingrediensene til fyllet.

Del deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver på ca 25x40 cm. Smør på fyllet og rull leivene sammen fra langsiden.

Ha bakepapir i bunnen på to runde kakeformer (24 cm i diameter). Skjær hver rull i ca 3 cm tykke skiver. Sett skivene med snittflaten opp i ring i kakeformene med litt avstand i mellom (ca 8-9 stk i hver form). Etterhev i ca 30 min.

Pensle over kakene med sammenpisket egg og litt vann. Strø over rikelig med perlesukker. Stekes nederst i ovnen ved 200°C i 20-30 min. Har du varmluftsovn, kan du steke begge kakene samtidig i ovnen. La da kakene bytte plass i ovnen etter halve steketiden, slik at de blir mest mulig jevnt stekt. Avkjøl litt i formen. Ta kaken ut av formen og stek eventuelt opp-ned i noen minutter til hvis du synes at kaken virker litt deigete i bunn. Avkjøl helt.
Tips:

Hvis du bare har en kakeform kan du lage den ene kaken ferdig først, og la den andre halvparten av deigen heve en ekstra gang.

Hvis du har noen bolleskiver til overs, eller bare vil lage en rund kake, kan du lage "Kanelboller" med resten ved å steke skivene for seg: Legg skivene enkeltvis på bakepapirkledd stekeplate. La de etterheve i 20 min. Pensle over med egg og strø over perlesukker. Stek midt i ovnen ved 225°C i ca 10-12 min.

Dropp egg til pensling hvis du vil ha eggfri kake. Pensle da bare med litt melk i stedet før du strør over perlesukker.
 
Karamellmuffins (fått fra Pelota)
 
Er egentlig ei karamellkake da, men bruker av og til å ha det i muffinsformer istedet for det er så greit å bare ta opp så mange man "trenger"... Og så er det ei ganske stor oppskrift (typisk langpannestørrelse)
 
1 kopp = 250 ml

3 egg
3 kopper sukker
225 g smeltet smør
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 1/2 kopp melk
4 kopper mel
4-5 ss karamellsaus (Obs. helst Gaute, IKKE Freia! Bruker du freia karamellsaus blir hele kaka skikkelig klissete og ekkel!)

Settes inn i kald ovn, ved ca 180-200 grader, kaka i 40-45 min, muffins i 8-10 min.

Glassur

300g melis
100 g smør - smelta
5 ts karamellsaus (vil du ha en veldig svak smak bruk 3 ts) IKKE FREIA!!
2-3 ts vaniljesukker
3 ss kaffe (ferdig kokt altså)

Og så er den veldig grei å fryse, så da kan man bare ta opp når fristelsen blir for stor
 
når jeg lager muffins bruker jeg å slå på ovnen når jeg begynner å lage røra! Men lager du hele kaka burde du sette den inn i kald ovn, og ta tiden fra du setter den inn. Karamellen vil få kaka til å bli skikkelig brun/gylden så vær litt obs på slutten av steketiden.
 
Jeg lager vanlig sjokoladekake og karamellkake for de er enkle og lage, "alle" liker dem og det går raskt å tine de dersom det dukker opp litt uventa besøk. Selv med fyllet på kan man tine dem i mikroen eller ovnen på svak varme!
 
Ostekake med syltetøy

1 pakke digestive kjeks knuses og blandes med 200gr smør (jeg bruker meierismør)
Trykk kjeksen ut i en springform på ca.26cm

3 dl fløte piskes halvstivt
3dl rømme og 1 pk Philadelfia kremost blandes med 1dl melis

1pk gul gele kokes opp med halv vannmengde og avkjøles litt

Alt blandes sammen til slutt, og halve osteblandingen helles over kjeksbunnen. La den stå i kjøleskapet mens du ordner syltetøyet.

Legg i bløtt 4 plater gelatin, og smelt de i 0,5dl kokende vann
Ta ca 2dl solbær- eller annet syltetøy med rød farge. Og rør inn gelatinen.

Sprinkle halvparten av syltetøyet lett over ostemassen. Hell på resten av ostemassen og sprinkle over toppen det du har igjen av syltetøy.

La kaken stå i kjøleskapet i minst 3 timer
 
Barnas eplekake
 
er en slik type enkel eplekake som er supergøy for barn å være med på å lage. La dem få helle sukker, mel og melk i bakebollen, røre i vei og stikke eplebåtene i kakedeigen etterpå.

Ingredienser:

100 g smør
2 dl sukker
2 egg
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl melk

Fyll:
3 epler
2 ss sukker
0,5 ss kanel
Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukker lyst og luftig. Pisk inn eggene. Sikt mel og bakepulver og bland i sammen med melken.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.

Skrell eplene og del dem i skiver. Stikk eplene ned i deigen. Dryss over sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 1 time.

Eplekaken er fin å fryse.
 
GULROTKAKE

4 egg
3 dl. sukker
3 dl. hvetemel
2 ts. natron
2 ts. kanel
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl olje
4-5 rå revne gulerøtter (eller mer)

Glasur

100 gr. fløteost (f.eks Philadelphia)
1 ts vaniljesukker
50 gr smør/margarin
125 gr melis


Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
Sikt på mel blandet med natron, kanel, salt og vaniljesukker.
Rør inn olje og revne gulrøtter.
Bland alt lett sammen.
Smør en rund kakeform, 24 cm i diameter og ha røren i.
Stek kaken ved 190*C i ca en time på nederste rille.
Kaken skal være godt hevet og løsnet fra kantene når den er ferdigstekt.
Avkjøl på rist.
Rør alle ingrediensene til glasuren sammen til den er glatt.
Smør på kaken når den er kald.



Jeg pleier å doble glasuren jeg da[:D]
 
mmmmmmmmmm, fikk nå veldig lyst på kaker jeg nå da......[8D]
 
Krydderkake (fått av Monica)
 
1 liter kefir
8 dl sukker
4 ts natron
3 ts kanel
12 dl hvetemel
200 g margarin (smelt)
 
glasur:
250 smøreost (philadelphia etc)
100 g smør (mykt)
5 dl melis
 
 
denne er super saftig, og veldig veldig god...
 
stekes i langpanne 175 grader, i ca 45 minutter
 
Kaffikake
 
125 gr smeltet smør
3 egg og 250 gr sukker visp til eggedosis
180 gr mel
1 ts bakepulver
hakket mandler på toppen

bland smør og mel m bakepulver i gradvis inn i eggedosisen. Rund form.

ca 180 grader i 40 min

 
 
Aner ikke hvorfor den heter kaffikake.. er ikke noe kaffi i den! MEN den er knallgod med is![:D]
 
Almyridas bananmuffins

425 g hvetemel (kan erstatte noe av det med grovt mel)
3 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts salt
150 g sukker
125 g smør
2 store egg
2 1/2 dl youghurt

Bland først det tørre, og ha så i det våte. Smøret smeltes selvfølgelig.

Det er grunnoppskriften

Så er det alternativene:

Banan:
2-3 modne bananer
1 ts vaniljesukker
75 g valnøtter (de hadde ikke jeg i i dag, men blei veldig populære fordet)

Müsli:
275 g hvetemel
75 g sukker
1/2 dl olje
150 g müsli
125 g hakkede tørre frukter (sprikos, rosiner, dadler eller svisker)

Gulrot/appelsin:
3-4 dl grovrevne gulerøtter
2 ss revet appelsinskall
1 1/2 dl friskpressa appelsinsaft
1/2 ts kanel

Ost og karve:
75 g revet ost
2 ts karve

Bærmuffins:
Tilsett 200 gram av en eller annen bærsort du har i frysen e.l.

Lag grunnoppskrifta, og ta så oppi det som står i ekstraoppskrifta for å lage den typen muffins.. [:)][:)]

Muffinsene stekes på 200-225 grader i omtrent 10 minutter...
 
Vaniljesauskake  (langpanne)

1 liter vaniljesaus
12 dl hvetemel
4 dl sukker
6 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
200 gr smeltet smør

Bland alt sammen, hell i en langpanne, strø perlesukker og kanel på toppen. Stek midt i ovnen på 175 grader i 40 min - smaker best avkjølt
 
ORIGINAL: lenemor

Vaniljesauskake  (langpanne)

1 liter vaniljesaus
12 dl hvetemel
4 dl sukker
6 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
200 gr smeltet smør

Bland alt sammen, hell i en langpanne, strø perlesukker og kanel på toppen. Stek midt i ovnen på 175 grader i 40 min - smaker best avkjølt

 
Den hørtes utrolig god ut! [:)]
 
Back
Topp