kakemomsen

wowmamma

Elsker forumet
Her legger vi inn    
         oppskrifter og bilder
                    av kaker !!
 
Snopekake                                                                         
5 eggehviter -piskes stiv, tilsett litt og litt sukker
3,5 dl sukker
3 dl peanøtter   
knuses og skjøres inn i  "marengs"
25 stk ritz kjeks    samme her

Stekes i langpanne i 20 -30 min ved 175 grader. Forsiktig, ikke for lenge, da blir bunnen hard
[hr]Krem :
5 eggeplommer
2 ss sukker
60 g smør
1 pl melkesjokolade 100g
1 pl lys kokesjokolade 100g

Smeltes på svak varme, avkjøles litt, bland i egg og smøres på kald bunn.

Bunnen deles i to og teas av papiret når den er kald (kan godt stå til neste dag)

Pynt:
Pisk en og en kartong fløte (3 dl) + 1 ss sukker, og fordel en i midten og en på toppen.
1 stor pose M grovknuses og strøs på toppen.

 
Snickers kake

5 eggehviter
4 dl. Farin
30 Ritzkjeks
250 gr. Salte Peanøtter
1 ½ ts. Bakepulver
1 ½ ts. Vaniljesukker

Krem:
5 eggeplommer
4 ss. melis
75 gr. Mørk kokesjokolade
1 boks fløte

Fremgangsmåte:

Eggehviter og farin piskes i 12 min. Ritzkjeks og peanøtter knuses grovt. Bakepulver og vaniljesukker blandes i. Alt blandes og has oppi langpanne på bakepapir. Stekes på 170 grader i 20 min. Del kaken i to mens den er varm, når kaken er lunken legges den på rist til den er kald.

Eggeplommer og melis piskes til eggedosis. Smelt og avkjøl kokesjokoladen. Pisk fløten stiv. Alt skal blandes forsiktig.

Når kaken er kald skal halvparten av kremen på den ene halvdelen, så skal den andre delen av kaken oppå, og resten Av kremen skal på toppen. Kaken skal stå ett døgn i kjøleskap. Kan fryses.

 
Brownies



Ingredienser
2 ts vaniljesukker
4 ss kakao
3 dl sukker
1 ½ dl hvetemel
150g smeltet smør
2 stk egg

Fremgangsmåte
Varm ovnen til 200 grader.

Bland det tørre. Ha i egg og smeltet smør og rør godt.

Hell i rund form (middels til liten størrelse) og stek i ca. 20 minutter.
 
Cookies and Cream kake [:D]


INGREDIENSER:
2 pk Oreo cookies
60 g Smør
1/2 ts Pulverkaffe
30 Marshmellows
1 1/2 dl Melk
3 dl Fløte

FRAMGANGSMÅTE:
Grovhakk 8 oreo cookies og sett de til side.

Kjør resten av kjeksen i en foodprosessor eller legg de i en pose og knus de med et kjevle.
Smelt smøret, ha i pulverkaffe og rør godt til kaffen er oppløst.
Tilsett den knuste kjeksen.

Trykk kjeksblandingen ut i en springform, 22 cm i diameter.
Legg et bakepapir i bunnen, da er det enkelt å løsne kaken etterpå.

Ha melk i en kjele sammen med marshmellows, smelt dette på svak varme til alt er oppløst.

Avkjøl blandingen i ca. 15 minutter, til den har romtemperatur.

Pisk kremfløten luftig og vend den forsiktig inn med marsmellowsblandingen. Ha i de grovhakkede oreokjeksene.

Hell fyllet over kjeksbunnen og jevn fyllet ut med en palett/stekespade.
Sett formen kjølig i ca. 4 timer.

Pynt med oreokjeks, frisk frukt, kremfløte eller annet du måtte ønske.
Kaken kan også serveres som den er.

Tips: Kaken blir ekstra god om den lages en dag i forveien og får stå natten over i kjøleskap.
 
Denne syns jeg er utrolig frisk og god! Nydelig å servere varm med vaniljeis til[:D]


Blåbærpai


Ingredienser:

- 500 gram hvetemel
- 250 gram smør
- 160 gram sukker
- 3 ss vann eller melk
- 1 egg
- Blåbærsyltetøy / frosne blåbær

Fremgangsmåte:

- Sett ovnen på 200 grader
- Hvetemel, smør og sukker smuldres sammen i en bakebolle. Vann (eller melk) og egg røres raskt i. Arbeid til deigen danner en fast klump, og del den I to.
- Den ene delen av deigen presses ned I en smurt paiform (28 cm) med håndbaken.
- Hell over blåbærsyltetøy eller frosne blåbær.
- Den andre delen av deigen brukes til å lage striper / lokk over fyllet.
- Lag først vannrette striper, deretter loddrette, 3 eller 4 hver vei.
- Paien stekes på 200 grader midt i ovnen i ca 30 minutter. Den er ferdig når lokket har en gylden farge.
- La paien avkjøles et øyeblikk før den serveres, for eksempel sammen med is eller krem.

Fyll:
- blåbærsyltetøy eller en pakke frosne blåbær (hvis en bruker frosne bær kan det hende at paien må steke litt lengre).
 
Suksesskake

Kake:
4 eggehviter
150 gr. melis
150 gr.  mandler (finhakkes)

Stivpisk eggehvitene og rør i melisen. Mandlene vendes i. Has i en middelstor form. Stekes 175 ºC i 30 minutter. (Oppskriften dobles hvis formen er stor). Avkjøles.

Krem:
4 eggeplommer
1/2 dl. kremfløte
65 gr. sukker
1 ts. vaniljesukker
100 gr. meierismør

Fremgangsmåte:
Eggeplommene røres sammen med fløte. Tilsett sukker og vaniljesukker. Dette røres over varmen til det når kokepunktet og tykner. Når den er tyknet, la det koke opp. Når kremen er nesten kald røres mykt smør inn. Smøres på avkjølet kake.



 
Sommerbombe:
 
Bunn:
5 eggehviter
250 gr. melis
250 gr. mandler
2 ts. bakepulver
 
Stivpisk eggehvitene. Tilsett malte mandler, melis og bakepulver. Vendes inn forsiktig.
 
Stekes nederst i ovn på 170 grader i 30- 35 min.
 
Eggekrem:
4 eggeplommer
1 dl. kremfløte
125 gr. melis
1 ts. vaniljesukker
100 gr. smør
 
Ha eggeplommer, kremfløte og melis i en kjele. Varm opp under stadig omrøring. La blandingen småkoke i noen minutter mens du pisker godt.
 
Eggekremen skal tykne. Ta kjelen av platen, og rør i vaniljesukker og mykt smør i klatter.
Kremen avkjøles i kjøleskapet til den har smørekonsistens.
 
Pynt:
3 dl. kremfløte
2 ts. vaniljesukker
1 kurv friske jordbær
3 stk. kiwi
Daim sjokolade ( daim kuler )
( evt. banan )
 
 
 
 


 
mmmmmmm denne skal jeg prøve.
Men så ut fra oppskriften at det minner om  suksesskake, foruten alt ekstra pynten du har på sommerbombe[:)]
 
Skillingsboller
stek i ovnen på 225 grader i ca 15 min
deig:
4 dl melk
1, 5 pk gjær
100g smør
1 dl sukker
ca 12 dl hvetemel
kanel sukker

1) varm melken til den er lunken (37grader). smuldre så gjæren i melken. bland deretter smør, sukker og melet. settes på et lunt sted til heving.
2) etter heving knas deigen godt og kjevle ut til en stor leiv. pensle med smeltet smør og dryss på kanel og sukker.
leiven rulles så sammen til en stor rull, og skjæres i ca 2 cm store skiver. settes på platen og etterheves. pensle med smør og dryss på sukker før steking.


 
ORIGINAL: wowmamma

mmmmmmm denne skal jeg prøve.
Men så ut fra oppskriften at det minner om  suksesskake, foruten alt ekstra pynten du har på sommerbombe[:)]

 
Ja, den skal egentlig lages med marengsbunn, men er så glad i mandelbunn, så jeg bytta [:D]
 
Sjokolade muffins

1 porsjon

100 g smør
2 egg
2,5 dl sukker
1 1/2 ts vaniljesukker
4 ss kakao
2 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
 
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 15 muffins

Smelt smøret og la det avkjøles litt. Rør eggedosis av egg og sukker.
Tilsett resten av ingrediensene og rør godt.
Fyll smurte muffinsformer ca halvfulle. Stekes ved 200 grader i ca 10 minutter.


 
ORIGINAL: Ceciliekje

Brownies



Ingredienser
2 ts vaniljesukker
4 ss kakao
3 dl sukker
1 ½ dl hvetemel
150g smeltet smør
2 stk egg

Fremgangsmåte
Varm ovnen til 200 grader.

Bland det tørre. Ha i egg og smeltet smør og rør godt.

Hell i rund form (middels til liten størrelse) og stek i ca. 20 minutter.


Åhh dette så kjempegodt og enkelt ut! Mmm
 
Boller
Stekes i ovnen på 210 grader i ca 12- 15 min.

Deig:
100g margarin
5 dl melk
50 g gjær
1 ts kardemomme
100g sukker
ca 700 g hvetemel

smelt margarin og tilsett melk, varm opp til ca 37 grader. smuldre i gjæren i bollen og tilsett melk - røres.
tilsett sukker, kardemomme og hvetemel.
Elt deigen til den er glatt og slipper bollen.
hev deigen til dobbel størrelse.
trill ut ca 25 boller og etterhev.
pensel med egg og stek bollene [:)]
 
CAROLS CARAMELL ROLLS

1 pakke gjær (bruker som regel tørrgjær) oppløses i ¼ kopp lunket vann og 1 teskje sukker.
3 kopper lunket vann
½ kopp sukker
1 spiseskje salt
1/3 kopp smeltet smør eller matolje
Ca 8 kopper hvetemel

Bland gjær, vann, sukker, salt og ca halvparten av melet sammen. Så tilsett smøret/oljen og resten av melet. Kna deigen godt sammen.
La deigen heve til dobbel størrelse, kna den sammen igjen og la den heve seg til dobbel størrelse igjen.
Del deigen i to. Rull deigen flatt (rektangulær flate) og smør på smør, sukker og kanel. Rull deigen sammen og del i mindre biter. Plassere i ferdig smurt form (langpanne eller mindre former.) med karamell blandingen i.

Karamell topping:
Ca 1 pk brun farin (brukte litt mindre enn en pakke)
Ca 3 dl fløte.

Helles i bunnen av smurt form. Plassere kanelbollene oppå. Etterheve ca 20-30 minutter.

Stekes i 20 min på 190 grader.

Triks: Når de er rykende ferske fra ovnen snu pannen opp ned på bakepapir slik at bollene står ”riktig” vei. Avkjøles bollene i pannen er de ofte veldig vanskelige å få ut!



Måtte oversette fra mammas amerikanske oppskrift! (1 kopp tilsvarer litt over 2 dl)
 
Daim iskake i ( store ) muffinsformer [:D]

Mandelbunn: 2,5 dl mandler
2,5 dl melis
4 eggehviter

Iskrem:
4 eggeplommer
vel 1,5 dl sukker
1/3 l kremfløte
1 dobbel daim sjokolade eller daimkuler

Evt. pynt: Daimsjokolade

Mal mandlene og bland dem med melis.
Stivpisk eggehvitene og fold dem inn i mandelmassen.

Stekes midt i ovn på 200 grader i 10- 15 min ( i muffinsformer ). Avkjøles på rist.


Så stivpiskes eggeplommer med sukker. Stivpisk kremfløten og fold den inn i eggedosisen sammen med sjokoladen. Fordel kremen oppå di kalde kakene i muffinsformene. La stå i dyp fryseren i minst 5 timer.

Dryss evt sjokolade på ved servering.
 
ORIGINAL: Ceciliekje

Brownies



Ingredienser
2 ts vaniljesukker
4 ss kakao
3 dl sukker
1 ½ dl hvetemel
150g smeltet smør
2 stk egg

Fremgangsmåte
Varm ovnen til 200 grader.

Bland det tørre. Ha i egg og smeltet smør og rør godt.

Hell i rund form (middels til liten størrelse) og stek i ca. 20 minutter.


laget disse i kveld, dem ble rå gode, sambo var veldig enig...liten tro på at kaken vil holde veldig lenge...mmm [:)]
 
Eg å berre gi dere ei rett å slett nydelig oppskrift!!

400 g blåbær--- her kjøper eg ein sånn frossne bær ...

300 g smør - smeltest og blandest sammen med :

3 dl sukker
3 dl mjøl
6 dl havregryn,sånne små lettkokte...

Legg blåbæra i bunnen av ein form, og så legg deigen oppå bærene.

200 grader i ca 25 min...

Server varm med is til

Denna er super enkel å laga og smaker himmelsk!!!!!!

Fant oppskrifta på nett , og har laga den to ganger på ei veka!!

_____________________________
 
Lett og god ostekake

200g Digestive kjeks
10ss smelta smør
3dl fløte
2dl sukker
400g kremost naturell
5pl gelatin
1pk gele

1) Knus kjeksen og tilsett smelta smør, trykk ned i ei rund kakeform. Stek bunnen på 175 grader i 10-15min.
2) Visp fløte og sukker til krem
3) Tilsett kremosten og rør den inn
4) Legg gelatin i litt kaldt vann i ca 7min. Press vannet ut av gelatin og løs det opp i 0,5dl kokt vann (vannet skal avkjøles litt først) tilsett dette i kremen og rør om
5) Ha kremen oppå bunnen av kaka
6) Lag ferdig geleen og avkjøl litt før du heller den på toopen av kaka
7) Avkjøl i kjøleskap 4-5t, gjerne over natten
 
PAVLOVARULL
 

 
Bunn: 4-5 romtempererte eggehviter
1 ts eddik....(jeg dropper det)
2.5 dl finkornet sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker

Fyll: 3 dl kremfløte
2 ss sukker
Jordbær

Trinn for trinn:
1: Visp eggehvitene med eddisken i en skål til du får et fast skum.

2: Tilsett sukker litt etter litt mens du fortsetter å vispe. Når halvparten av sukkeret er vispet inn, blander du resten med maizena og vaniljesukker.

3: Visp inne sukker blandingen litt etter litt. Når alt sukkeret er vispet inn og du har fått et fast skum, brer du det utover bakepapiret.
Stek midt i oven i ca.15 min på 175 grader....til overflaten har fått litt farge.

4: Strø sukker på kaken, og legg den over på et nytt stykke bakepapir. Fjern stekepapiret. La kaken avkjøles.

5: Visp fløten og sukkeret til krem, bre kremen over den avkjølte kaken. Del jordbærene i mindre biter og fordel dem på kaken.

6: Rull kaken sammen fra langsiden.
 
Back
Topp