En saftig og god sjokoladekake. Den inneholder kulturmelk og natron, og ingen egg.
Ingredienser for 1 langpanne
150 g smeltet smør
7,5 dl kulturmelk
10 dl hvetemel (650 g)
6,5 dl sukker (600 g)
4-6 ss kakao (70 g)
1 ss natron
Sjokoladeglasur
500 g melis
170 g smør
3 ss kakao
2 ts vaniljesukker
5 ss sterk kaffe (JEG PLEIER Å DOBLE OPPSKRIFTEN PÅ GLASUREN)
Fremgangsmåte
Smelt smør, bland sammen smør, kulturmelk og sukker.
Rør sammen kakao, natron og hvetemel. Tilsett hvetemelet litt etter litt i det våte.
Smør en langpanne med litt smør. Hell i røra.
Stekes på 175 grader i ca 25 minutter. Hvis du bruker en mindre, men høyere form (30x40 cm) som jeg gjorde må man regne med med 50 - 60 minutter. Sjekk med en strikkepinne eller en skarp kniv i midten av kaka. Hvis det ikke er noe røre på den er kaka ferdig.
Glasuren lages ved å smelte smør
Bland sammen kakao, vaniljesukker og melis i en bolle. Hell over smøret og 5 ss sterk kaffe.
Bre glasuren over kaken når den er avkjølt.