For dem som ønsket å prøve seg på Troikakaken jeg bruker å lage til påske så legger jer her ut oppskriften. Legger den ut som en tråd da jeg vet at det fort fyller seg på med andres favorittoppskrifter også
TROIKAKAKE
150 g melis
4 eggehviter
Mal mandlene med skallet på, og bland sammen med melisen. Stivpisk eggehvitene, og ha i det tørre. Stekes nederst i ovnen på 170 grader i ca 30 minutter. Avkjøl.
3 dl vann
Kokes og avkjøles til den begynner såvidt å tykne. I mellomtiden lages sjokoladetrøffelkremen.
100 g melis
4 eggeplommer
200 g romtemperert smør
1,5 ss kakao
Vann og melis kokes til det tykner. Rør hele tiden, tar ca 8 minutter. Avkjøl. Ha i eggeplommer og rør godt sammen. Ha i små terninger av smøret, og visp sammen til en smørkrem. Tilsett kakao til slutt.
Kjevles ut som tykt marsipanlokk, og legges over kaka. Settes i kjøleskap.
2 ss delfiafett
TROIKAKAKE
Bunn:
150 g mandler150 g melis
4 eggehviter
Mal mandlene med skallet på, og bland sammen med melisen. Stivpisk eggehvitene, og ha i det tørre. Stekes nederst i ovnen på 170 grader i ca 30 minutter. Avkjøl.
Gele:
1 pk bringebærgele3 dl vann
Kokes og avkjøles til den begynner såvidt å tykne. I mellomtiden lages sjokoladetrøffelkremen.
Sjokoladetrøffel:
1,3 dl vann100 g melis
4 eggeplommer
200 g romtemperert smør
1,5 ss kakao
Vann og melis kokes til det tykner. Rør hele tiden, tar ca 8 minutter. Avkjøl. Ha i eggeplommer og rør godt sammen. Ha i små terninger av smøret, og visp sammen til en smørkrem. Tilsett kakao til slutt.
Smør et tynt lag sjokoladekrem over bunnen, med en forhøyning rundt kanten som skal fungere som dike for geleen. Hell over geleen, og sett kak i kjøleskapet. Så fort geleen er stiv, smøres resten av sjokoladetrøffelen over geleen. Pass på at all gele blir dekket med sjokoladetrøffel. Hvis litt av geleen kommer i kontakt med marsipanen, vil marsipanen "smelte" og nærmest få flytende konsistens.
Marsipantrekk:
1 pk ferdigkjøpt marsipan, ca 400 gKjevles ut som tykt marsipanlokk, og legges over kaka. Settes i kjøleskap.
Sjokoladetrekk/ ganache:
200 g kokesjokolade2 ss delfiafett
Smeltes sammen over vannbad. Avkjøles til det tykner, og nesten er kaldt. Bre sjokoladen over marsipanlokket, og sett igjen kaka i kjøleskap til avkjøling før servering. Det er lurt at kaka får stå et par timer i kjøleskept før den smelta sjokoladen tas på, for da stivner den nesten med en gang den has på og det blir mindre søl.
Når jeg lager denne til Påske bruker jeg Hvit sjokolade som jeg mikser med gul gelefarge. Og pynter med påskegodt som f.eks. sjokolade påskeharer og Anthon Berg marsipanegg i forskjellige påskefarger.
Oppbevares i kjøleskap, har en veldig god holdbarhet.