**Juni-jentenes mat-tråd**

Frk.Chicka

Forumet er livet
Dette er en tråd kun for oppskrifter!
Så viss dere kan diskutere oppskriftene i andre tråder hadde det vært flott, så er det litt enklere og ha oversikten!

Legg gjerne inn bilder av retten[;)]




Bon apetitt!
 
PASTASALAT

1 stor pakke kyllingfilet
1 strot stykke bacon
1 boks ananas
1 boks mais
2 tomater
1 løk
litt agurk ( agurken blir innmari bløt etter en natt i kjøleskapet, så det
kan kuttes ut....)
1 pakke pasta (skruer eller rør, og litt mindre en 500 gram...)
Dressing:
1 stort beger youghurt naturell
1 vanlig beger lettrømme
1 glass marinert feta (eller mer, men hell av oljen slik at det blir bare ca
2 ss olje i dressingen)
2 fed hvitløk
smak til med lime/sitron, salt og pepper....

Håper det smaker!! :))
 
Kanelsnurrer med vaniljekrem

150gram smør - smeltes
3 1/2dl melk
50gram gjær
500gram hvetemel(sier oppskriften, men jeg brukte litt mer)
75gram sukker
1 1/2ts kardemomme(kan sløyfes, men er jo så godt)

Elt sammen, og la deigen heve til dobbelt str..
Kjevle ut til ett passe fint rektangel, smaksavhengig, men jeg kjevler til mellom 0.5cm-1cm høyt..
Smører på smør, kanel og sukker....
Rull sammen en pølse, som en rullekake, også skjærer du "rullekake-stykker" og legger på en plate.
Dytt ned en klatt vaniljekrem og stek på 180grader i mellom 8-12 minutt avhengig av ovnen(se på fargen, gyldne)
Melis til slutt=)

 
TACOPAI


Kjempegodt og veldig lett å lage.


Deig:

4 dl mel
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
50 g smør (ikke smeltes)
1 1/2 dl melk

- Blandes sammen og trykkes ut i en paiform som er smurt med smør.


Fyll 1:

1 hakket løk
1 pk kjøttdeig
1 pose tacosaus
1 dl vann
2 hakkede tomater

- Stek kjøttdeig og ha oppi løk, tomater, tacosaus og vann.
Putt det deretter oppi paien.

Fyll 2:

2 - 4 hakkede tomater
2 dl cream fraiche
4 ss majones
pepper
reven ost

- Bland sammen tomater, majones, pepper og cream fraiche.
Legg det oppi paiformen over fyll 1.
Dryss over godt med reven ost.

250 grader i ca 20 min nederst i ovnen.

Smaker kjempegodt med en salat og tacochips vedsiden av [:)]

(Man kan selvfølgelig tilsette å ta vekk ting man vil. Kan ha oppi mais, paprika, annanas, agurk, chilli...Alt man føler for. Bare fantaisen som stopper)

Anbelfales å prøve. Bruker maks 30 min på å få den ferdig (utenom tiden den står i ovnen)
 
MORMOR`S GULROTKAKE
 
4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1,5 dl olje
5 dl revet gulrot
 
Bland alt sammen og ha i olje og gulrot til slutt.
 
Liten rund form, 180 grader i 40 min.
 
FYLL
 
300 gr phiadelfia ost
1/4 sitron
2 dl melis
 
 
Krepsehale salat
 
Isbergsalat
Pastaskruer
1 fedd hvitløk
1 beger creme fraice(eller korleis det skrives[8D])
1 rødløk
1 rosa pose krepsehaler
1/6 glass green curry paste
 
Ta hvitløk og currypaste'n oppi i creme fraice
så blandes alt sammen-er dritgodt[:D]
 
Belgiske vafler

Har du vært i Brüssel, har du trolig kjent duften av disse uimotståelige belgiske vaflene… Fra boder i shoppinggatene, på T-banestasjoner og cafèer stekes disse tykke, lekre og mektige godbitene. Den belgiske vaffelen kan neppe hevdes å være et sunt mellommåltid, men den metter lenge.



150 g smør
4 dl melk
4 egg, skilt i plommer og hvite
500 g hvetemel
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
25 g gjær
3,5 dl vann
1 ss nøytral matolje

Smelt smøret og hell i melken. La det hele bli fingervarmt.
Bland hvetemel, sukker og vaniljesukker og rør inn melkeblandingen og eggeplommene.
Rør gjæren ut i lunkent vann og bland dette inn i røren sammen med oljen.
Visp eggehvitene og bland dem inn i røren til slutt.
La røren heve i ca ½ time.

Stek vaflene i varmt spesialjern for belgiske vafler.
Om det er et gammeldags vaffeljern som brukes på ovnen, så husk å snu jernet når røren er helt i, ellers vil vaffelen brenne seg fast. Stek vaflene gylne på begge sider, og avkjøl på rist.
Dryss evt med sukker ved servering.


Oppskriften er tilsendt fra Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

 
Rask laksegryte

(ca 20 minutter)


ingredienser:

600gr laks i terninger
4 dl fiskebuljong (2 buljongterninger i 4 dl vann)
1 liten purreløk
dill
gressløk
3 dl matfløte
3 dl creme frêche
salt
pepper




kok opp buljongvannet.
skjær purreløken i strimler (ca 3cm lange), og la den koke med.
hell oppi fløten og rørt creme frêche, la det småkoke i noen minutter.
ha oppi laksen og la den trekke i sausen i 5 minutter.
like før servering rører man i litt finhakket dill og gressløk.  smak til med salt og pepper.


serveres med kokt jasmine ris og lettkokte sukkererter.

vel bekomme [:)]



 
Fromasjekake

2 pk gele (valgfri smak - blåbær anbefales)
3 dl fløte
1 stor boks fruktcocktail
1 banan
1 eple
1 plate melkesjokolade eller lys kokesjokolade
og/evt hasselnøtter

Fremgangsmåte

Lag gelèen med totalt 4 dl vann.
Del opp banan, eple i biter, hell av laken på fruktcocktailen, hakk sjokoladen og nøttene.
Pisk fløten til krem og vend den forsiktig inn i den avkjølte gelèen.
Bland inn fruktcocktail, eple, banan, hakkede nøtter og hakket sjokolade.
Hell i vanlig kakeform og settes kaldt.



(Deinna kaka laga æ dagen før Sigve bei født - Sigve kom på bryllupsdagen te et vennepar av mæ og sambo, så de vil alltid vette kor mange år de har vært gift..hehe)



 
COOKIES

125 g mykt smør
1 ts vaniljesukker
2,5 dl brunt sukker
1 egg
0,5 dl melk
5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
50 g hakket sjokolade

1. Varm ovnen til 200 grader. Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør til en glatt deig.

2. Legg valnøttstore klatter med en skje på en bakepapir kledd stekeplate.

3. Stek cookiesene i 4-5 minutter. Pass på at de ikke blir for godt stekt. De skal være litt seige

4. Avkjøl på rist og nyt!!
 
IronMaiden pizza!!!![:D][:D][:D]

8dl hvetemel
1ss sukker
1 ts salt
3 dl lunka H-melk
3 ss olje
1 pk tørrgjær

Jeg blander alt, elter godt, ruller ut
og legger den på langpanna å setter den
for heving.
(forhever ikke, for mye dill!!![:D])

Pizza fyll

Masse kjøttdeig
Toro pose pizzafyll etter ønske[:D][:D][:D]

Stekes i 225 grader i 12 min.

Jeg pleier å hakke rå løk og servere ved siden av,
sammen med rømme.
Det er snadder!!!![:D][:D][:D]

ENJOY!!!![:)]
 
Brokkolipanne
2 porsjoner (max 15 minutter hvis du er ei kløne på kjøkkenet)

200 gr brokkoli i små buketter
2 egg
1 dl vann/melk
1 krm salt
1/2 krm pepper
1 ss gressløk
1/2 ss margarin
2 skiver kokt skinke
1 1/2 dl (60 gr) hvit ost revet

vask, rens, del og kok brokkolien i ca 3 min
pisk sammen egg, vann/melk, salt, pepper og gressløk i en bolle.
smelt margarin i en stekepanne, legg brokkoli i pannen og hell over eggeblandingen.
fordel skinke og ost på toppen.
Legg på lokk og la pannen stå på svak varme til eggeblandingen er stivnet og osten smeltet.
server med brød eller rundstkker til.


Kjempelett og veldig god.
 
Jada, vi skal ikke kommentere her, men skulle bare si at gjærbakst hver utrulig godt hvis du har kondenstørketrommel på [;)]
 
Kremet pastasalat
(denne serverte jeg på barselgruppa og den falt i smak. Jeg beregnet litt mer pr person enn oppskriften sier)

til 4 pers:
200 g pastarør
1,5 dl Kesam
1 dl matfløte
200 g kyllingkjøtt
100 g bacon i skiver
2 vårløk
1 grønn paprika
100 g fetaost
Salt og pepper
Litt pesto fra glass

Rukolasalat
Nystekt loff med basilikum

Kok pasta og skyll i kaldt vann. Bland kesam, fløte og litt pesto og bland i pastaen. Bland deretter inn de andre ingrediensene.

Rukola salat og loff serveres ved siden av
 
Denne er kjempe god. Har ikke laget den selv, men fått den servert flere ganger
 
4-5 tomater
1/2 squash
Masse champingion
1/2 løk
1/2 glass chillimarinerte hvitløksfedd
(kan bruke flere grønnsaker)
 
2 eggeplommer
1 pose mozarellaost
1 pk fetaost
 
2 kyllingfile
 
Kutt grønnsakene og legg i ildfast form. Bland i hvitløksfeddene. Stek kyllingfile lett på begge sider, og legg dem oppå grønnsakene.
Kna 2 eggeplommer sammen med mozarelleosten og fetaosten. Legg blandingen på toppen
 
i ovnen ca 200-220 grader i ca 20 min
 
Tacopaien må jeg prøve en dag. Må bare finne paiformen min. Er pakket ned og lagret et sted
 
TACOPASTA!  (mmmm)

500g Pasta penner  
400g kjøttdeig
1 pk tacokrydder
1 glass tacosauce
1 creme frech
Litt ost

Tilbehør:
Tacochips
Rømme
Guacomole (som hører til salsa dip)
Salsa Dip
Salat(?)

Kok opp pasta pennene til de er myke
Stek kjøttdeigen. Bland oppi tacokrydder, tacosauce og creme fresh`en.

Ha pastapennene oppi ei ildfast form (jeg bruker en lav form). Ta så oppi kjøttdeigblandingen. Bland godt!
Ost på toppen!
Ha i stekeovn til osten blir litt gyllen! 200/225 grader.

Serveres med tacochipsen, dipper, rømme og salat..

(TIPS: pleier av og til å doble kjøttdeigen/tacosaucen og tacokrydderet for å få enda mer fyll oppi pastaen!)
(smak og behag [:D])


 
Noen som fyser på noe godt som går kjapt å lage. Prøv Disse muffins/brownies. Bør serveres varme synes jeg da
 
2 egg
3 dl sukker(jeg bruker 2,5 dl)
100 g smeltet smør
2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
3-4 ss kakao(jeg bruker 3)
 
Visp egg og sukker til eggedosis. Bland i resten.
fylles halveis  opp i muffinsforma
200 grader i  13 min
 
SJOKOLADE KAKE!



400 gr smør

4 dl vann

6 - 8 ss kakao

9 dl sukker

1 beger lett rømme

9 dl siktet mel

2 ts natron

½ ts salt

4 egg



Glasur:

100 gr smør

350 gr melis

4 ss kakao

6 ss melk

2 ts vaniljesukker.

Holder til en langpanne eller to runde kaker. Den er best dagen etter på. Da er den skikkelig konfektaktig inni..Denne er verd å prøve

ca en time i ovnen på ca 180/200 grader.......om jeg ikke husker feil
 
Back
Topp