Fikk litt noia i sta da en trodde vi ikke kunne ha pinnekjøtt. Lager en oppsummering her som jeg fant på tv2.no.
Denne julematen kan du spise
Pinnekjøtt: Dette kjøttet er alltid varmebehandlet så pinnekjøtt kan du trygt spise.
Ribbe: Her gjelder det samme som med pinnekjøtt. Så lenge den er godt varmebehandlet kan man fint spise ribbe til jul.
Kalkun: Dette rene kjøttet kan spises både varm og kaldt. Det viktigste er at kjøttet har vært godt gjennomstekt
Lutefisk: Det er ingen problem for gravide å spise lutefisk
Sylte: Så lenge den har vært skikkelig kokt, eller at kjøttet har vært frosset ned i -20 grader i to døgn så er sylte helt trygt å spise.
Røkelaks og annen røkt fisk: Kan spises så lenge det har vært ordentlig behandlet og det er ferskt.
Medisterkaker og julepølse: Her er det viktig at det er varmebehandlet. Det holder ikke med at de er røkte.
Småkaker: Så lenge kakene er stekt så er det trygt å spise.
Riskrem: Den må lages på forsvarlig vis og ikke er utsatt for bakterier. Generelt så elsker bakterier fløte og sukker. Det kan være lurt å velge en annen dessert akkurat denne sesongen.
Vil du vite mer? Gå inn på http://www.tv2.no/gmn/nettprat/dett...r-unngaa-som-gravid-3642897.html#.Uq2j05_sTqA
Denne julematen kan du spise
Pinnekjøtt: Dette kjøttet er alltid varmebehandlet så pinnekjøtt kan du trygt spise.
Ribbe: Her gjelder det samme som med pinnekjøtt. Så lenge den er godt varmebehandlet kan man fint spise ribbe til jul.
Kalkun: Dette rene kjøttet kan spises både varm og kaldt. Det viktigste er at kjøttet har vært godt gjennomstekt
Lutefisk: Det er ingen problem for gravide å spise lutefisk
Sylte: Så lenge den har vært skikkelig kokt, eller at kjøttet har vært frosset ned i -20 grader i to døgn så er sylte helt trygt å spise.
Røkelaks og annen røkt fisk: Kan spises så lenge det har vært ordentlig behandlet og det er ferskt.
Medisterkaker og julepølse: Her er det viktig at det er varmebehandlet. Det holder ikke med at de er røkte.
Småkaker: Så lenge kakene er stekt så er det trygt å spise.
Riskrem: Den må lages på forsvarlig vis og ikke er utsatt for bakterier. Generelt så elsker bakterier fløte og sukker. Det kan være lurt å velge en annen dessert akkurat denne sesongen.
Vil du vite mer? Gå inn på http://www.tv2.no/gmn/nettprat/dett...r-unngaa-som-gravid-3642897.html#.Uq2j05_sTqA