Jordmor, lege eller begge deler?

En tråd i 'August 2019' startet av Prøver2018, 20 Des 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. hoppestokken Forumet er livet Sensommerbarna 2019

  Hvilke tanker har dere rundt svangerskapskontrollene? Skal dere gå til lege, jordmor eller begge deler?

  Foreløpig har jeg kun en legetime planlagt når jeg 8+2, og da regner jeg med at hun henviser meg til fosterdiagnostikk og tar diverse blodprøver og urinprøve. Jeg tror ikke jeg kommer til å ha noe behov for kontroll hos jordmor før eller rundt denne tiden. Men det kan jo være jeg vil bruke jordmor etterhvert, da det virker som folk generelt er mer fornøyd med det enn fastlegen? Skal jeg i så fall ringe og bestille noe nå? Eller gjør man det etter legekontrollen? Er litt grønn på dette kjenner jeg :hilarious:
   
 2. Shentz Gift med forumet

  Håper å ta jordmor, og kun henne.. For legen min.. Vel han er ikke helt riktig skrudd sammen eller noe slik, burde byttet for lengst
   
  • Morsom Morsom x 1
 3. xoxojallagirl Glad i forumet Himmelbarn ❤️ Augustlykke 2020 ❤️ Sensommerbarna 2019

  Ååå det lurer jeg også på! Hva er liksom best? Jeg prøver å google meg fram men føler ikke jeg finner gode svar haha!
   
 4. hoppestokken Forumet er livet Sensommerbarna 2019

  Da kan du sikkert gå kun til jordmor :) Min lege er helt topp, men føler bare folk generelt syns jordmor er bedre. Vet ikke helt hva jeg tenker selv, har aldri møtt noen jordmor :p
   
 5. Gdawg Glad i forumet Sensommerbarna 2019

  Jeg kommer til å gå til begge, annen hver gang :) skal på første jordmortime 27 desember, da er jeg rundt 6 uker på vei, skal til legen i uke 12 :)
   
 6. hoppestokken Forumet er livet Sensommerbarna 2019

  Oki, tror jeg ender opp med det samme. Hva skjer hos jordmor rundt 6 uker? Bare samtale? Og ringte du bare og bestilte selv?
   
  • Liker Liker x 1
 7. Gdawg Glad i forumet Sensommerbarna 2019

  Det er vel egentlig rundt uke 8 som er «normalt» men jeg skal følges nøye opp denne gangen og ville ha en samtale fortest mulig. Så blor nok bare samtale ja. Ringte å bestilte selv ja :)
   
  • Liker Liker x 1
 8. hoppestokken Forumet er livet Sensommerbarna 2019

  Aha, da får jeg ta en telefon etterhvert. Men tror jeg ser det an til etter legetimen i januar :)
   
  • Liker Liker x 1
 9. Smoothie1993 Forelsket i forumet Julibarna 2019

  Sniker fra juli :happy:
  Har vært hos legen min å tatt blodprøver, fått helsekort osv. Var hos jordmor på mandag 12+6, og hu tok seg goood tid til å svare på det jeg lurte på og jeg følte ikke det samme stresset man ofte føler hos legen. Gleeed dere til jordmor og å høre hjertelyd med doppler damer! :Heartred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 10. Conamore Glad i forumet Oktoberlykke2020❤ Sensommerbarna 2019

  Går til begge. Allerede vært hos legen, og jordmor er "varslet" og setter opp time til meg etter jul. De holder begge til på samme helsesenter. Jeg er en smule risiko svangerskap grunnet en sykdom jeg har og får derfor litt ekstra oppfølging
   
  • Liker Liker x 1
 11. Sun_shine Glad i forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ Sensommerbarna 2019

  Jeg går både til lege og jordmor. Synes det er helt greit, siden de gjør ulike ting. Kommer sikkert til å gå mest til jordmor.
   
  • Liker Liker x 1
 12. hoppestokken Forumet er livet Sensommerbarna 2019

  Er det spesifikke ting de gjør ulikt? Eller mer at jordmor har bedre tid til prat?
   
 13. Conamore Glad i forumet Oktoberlykke2020❤ Sensommerbarna 2019

  Tenker legen er greit for nå sjekke meg, jordmora er grei for å sjekke oss to. Veit at det er vanlig å gå annenhver gang til lege og jordmor her vi bor. Synes begge er greie så jeg har ikke noe imot det
   
 14. Kaffebønna Elsker forumet Påskekyllingene 2020

  Første kontroll ved 12 uker blir hos lege i alle fall på grunn av blodprøvene som skal taes. Ellers håper jeg det blir mye hos jordmor :)
   
  • Liker Liker x 1
 15. hoppestokken Forumet er livet Sensommerbarna 2019

  Ok, annenhver gang høres jo fornuftig ut! Jeg har også noe helsegreier som skal sjekkes en gang i blant hos legen. Liker legen min veldig godt, så går gjerne litt hos henne også :)
   
 16. Conamore Glad i forumet Oktoberlykke2020❤ Sensommerbarna 2019

  Er utrolig glad i min lege. I fjor på denne tiden var vi gravid, og legen min skulle ut i videreutdanning 1 år. Både hun og jeg var kjenpeskuffet over at hun ikke fikk fulgt opp svangerskapet. Men så mistet vi desverre. Nå er hun tilbake 3. Januar og hun er informert om at hun forhåpentligvis får fulgt meg opp allikevel.
   
 17. hoppestokken Forumet er livet Sensommerbarna 2019

  Det var jo hyggelig at det ble sånn når det først skulle gå galt sist da ❤️
   
 18. Anni94 Elsker forumet Vårspirene 2021

  Jeg var hos legen min idag og hun har satt meg opp til første skikkelige kontroll til henne i uke 8, jeg ville gjerne ha den hos legen :) jeg spurte hva som var vanlig og hun anbefalte lege frem til uke 30-ish så gjerne jordmor for hun vet mer ift fødsel og lignende.
   
  • Liker Liker x 1
 19. Smultring Elsker forumet Julegavene 2019

  Jeg ser for meg å bare gå til jordmor, med mindre det skulle oppstå en grunn til å gå til legen :)
   
 20. frk•sillymilly Forumet er livet ♡Junigull 2016♡ Sensommerbarna 2019

  Jeg likte ikke jordmoren min sist svangerskap, så endte opp med å gå oftere til legen, men d var en smule tungvindt da legen var et stykke unna (hadde ikke bytta etter vi flyttet) nå har jeg byttet og fastlege og jordmor er ikke langt fra hverandre. Usikker hva jeg gjør denne gangen. Skal prøve avtale med en annen jordmor denne gangen.
   

Del denne siden