Lula Lu
Glad i forumet
Jeg har sittet her og lest litt i Gro Nylanders bok "På vei", og forstår at noen gravide kan få jernmagel fra 2. trimester. Leste også litt om dette på NHI og forsto at det ikke er lett å påvise hos gravide, og at jerntilskudd kan gi bivirkninger.
Så jeg tenkte at det er best å ikke komme dit, men heller være føre var og få nok jern i kostholdet. Nylander anbefalte rosiner. Så jeg fant fram rosiner og begynte å knaske på dem.
Men så søkte jeg litt i Matportalen, og så at mens rosiner bare inneholder 1,1 mg jern pr. 100 g, inneholder okseblod hele 35 mg pr. 100 g!
Så jeg har planer om å lage blodpudding! Det spiste jeg ofte hos min svenske barndomsvenninne. Her er en oppskrift: http://www.nrk.no/mat/blodpudding-1.12379980
Andre ideer til hva vi kan spise for å få i oss jern?
Tar dere jerntilskudd?
Har noen av dere målt blodprosenten hos lege eller jordmor?
Så jeg tenkte at det er best å ikke komme dit, men heller være føre var og få nok jern i kostholdet. Nylander anbefalte rosiner. Så jeg fant fram rosiner og begynte å knaske på dem.
Men så søkte jeg litt i Matportalen, og så at mens rosiner bare inneholder 1,1 mg jern pr. 100 g, inneholder okseblod hele 35 mg pr. 100 g!
Så jeg har planer om å lage blodpudding! Det spiste jeg ofte hos min svenske barndomsvenninne. Her er en oppskrift: http://www.nrk.no/mat/blodpudding-1.12379980
Andre ideer til hva vi kan spise for å få i oss jern?
Tar dere jerntilskudd?
Har noen av dere målt blodprosenten hos lege eller jordmor?
Last edited: