Introduksjon av fast føde

En tråd i 'April 2018' startet av Ellemelle92, 5 Okt 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Ellemelle92 Flørter med forumet

  Hvordan går det med introduksjon av fast føde hos dere? Og hvordan går dere fram?
   
 2. Småsnakk Forelsket i forumet JuniJubel2021 *Aprilbaby 2018*

  Går dårleg her[emoji4] Ikkje interessert. Prøver litt graut kvar dag og kokt frukt/grønnsak innimellom.
   
 3. Catzer Forelsket i forumet *Aprilbaby 2018*

  Nå får lille grøt hver kveld og grønnsak/fruktmos til lunsj ca hver dag. Vi begynte med smaksprøver når han var 4,5 mnd ca. Har fått smakt på en god del grønnsaker og frukt. :) Vi begynte når han alltid var våken når vi spiste middag, så har han alltid fått litt mat samtidig som oss. :)
   
  • Liker Liker x 1
 4. Me&mini Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Himmelbarn Novemberlykke 2016 Desemberskatter 2016 *Aprilbaby 2018* * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  Magen stoppet opp med grøt, så måtte kutte det ut igjen. Nå sitter han greit selv, så da får han prøve seg på å spise litt grønnsaker selv ved middagsbordet. Går sakte fremover
   
  • Liker Liker x 1
 5. Ellemelle92 Flørter med forumet

  Hvor lenge har dere holdt på da? Var sånn i starten her også, men så plutselig de siste dagene nå har han begynt å få sansen for det. Lager litt grimaser men vil som regel bare ha mer likevel hehe:)
  Jeg brukte litt en sånn «feed me» innimellom med fryst mos i - godt for kløende gommer også får han prøve å spise litt selv, og det likte han fra dag en! Så tenker kanskje at det hjalp litt slik at han ble vant med litt andre smaker enn melk og dermed også tok fra skei etter hvert. Verdt å prøve om du ikke allerede har :)
   
  • Liker Liker x 1
 6. Ellemelle92 Flørter med forumet

  Åå så synd. Vi har ikke prøvd grøt ennå. Men vurderer å prøve en dag siden han nå er vant til litt mat :) har bare fått smaksprøver av grønnsaksmos og fruktmos så langt!
  Hvilke grønnsaker gir dere som han kan spise selv?:)
   
 7. Småsnakk Forelsket i forumet JuniJubel2021 *Aprilbaby 2018*

  Takk for oppmuntringa! Vi gir ikkje opp [emoji4] har halde på av og på sidan 4 mnd, men har skjønt at det ikkje nyttar å ha det travelt. Sånn dings til å suge /spise sjøl er sikkert veldig lurt ja.
  Går litt betre no, og særleg når han får små små mengder om gongen og er i godt humør. Heldigvis legg han på seg godt og er nøgd med morsmelk enn så lenge
   
 8. Pinnsvinet Glad i forumet Novemberlykke 2020

  Har prøvd å ha banan i "fruktnett" av silikon et par ganger. Og det likteskjønte hun. Holder denne selv og kan bruke lang tid på å suge ut små bananbiter.
  Ellers får hun litt smaksprøver av grønnsaksmos og fruktmos, og begynt med litt grøt.
   
  • Liker Liker x 1
 9. Me&mini Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Himmelbarn Novemberlykke 2016 Desemberskatter 2016 *Aprilbaby 2018* * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  Går seg vel til etterhvert :)
  Foreløpig har han fått kokt gulrot, brokkoli, potet, søtpotet, avokado, pære, banan, melon. Han nærmest angriper maten [emoji14] hehe

  I dag fikk han smake litt brødskive og :)
   
 10. Ellemelle92 Flørter med forumet

  Åå så masse spennende! Hvor gammel er han? Er så redd for at han skal få av biter som skal sette seg fast. Men har jo lest at det er bra at de får smake og kjenne på maten på egen hånd!
   
 11. Ellemelle92 Flørter med forumet

  Nei det kan visst ta lang tid med enkelte! Men så lenge de er fornøyd med morsmelk så er jo det bra:) så går det seg vel til!
   
  • Liker Liker x 1
 12. Me&mini Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Himmelbarn Novemberlykke 2016 Desemberskatter 2016 *Aprilbaby 2018* * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  Han ble 6 mnd om søndag :)
  Jeg har passet på så det ikke er altfor harde biter han har, da jeg tenker at det er lettere å både tygge og svelge. Litt knute i magen første gang han satt litt i halsen, men han beviste fort at brekningsrefleksen er i orden ihvertfall. De ordner vel som regel greit opp i det selv. Bare passe på at de kan sitte oppreist i stol så de får ut igjen om de brekker seg.
  I dag fikk han middag med oss, som var "omelett" stekt i ovnen med brokkoli, blomkål, søtpotet og paprika. Uten salt og melk :) Han ble ganske så grinete når han ikke hadde noe foran seg å plukke i [emoji14] hehe
  Mesteparten på gulvet, men han fikk da gomlet i seg en del og [emoji106]
   
  • Liker Liker x 1
 13. Solagreen Elsker forumet Marsboerne 20 18 Himmelbarn Julibarna2014

  Her styrer vi faktisk litt med å starte med fast føde. Har en del magevondt[emoji53] bæsjer litt hele dagen, og om natta har det og kommet litt. Prøvd å ikke gi noe særlig grøt i dag og gav heller avokado og mango mos. Vet ikke om det er noe i grøten hun reagerer på, eller om det er overgangen til fast føde [emoji53] hun kommer på do, men litt diaré og ofte. Tror hun holder på å få tenner og så jeg vet ikke om det bare er magen..
   
 14. Ellemelle92 Flørter med forumet

  Åå så kjedelig for lille<3 håper det ordner seg! De må vel bli litt vant til maten.
  Mini her har fått forstoppelse nå..har bare gitt ulike frukt og grønnsaksmoser. Hadde tenkt å starte med grøt nå, men siden han ble forstoppa har vi venta litt nå. Han fikk litt sviskemos i dag, så håper at det gjør susen!
   
 15. Me&mini Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Himmelbarn Novemberlykke 2016 Desemberskatter 2016 *Aprilbaby 2018* * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  Her stoppet magen opp på grøt, så jeg kuttet det ut litt. Prøvde igjen med noen brødskiver, og det kan se ut som det er kornprpdukter han reagerer på. Så nå er det stopp i alt med korn, så håper jeg det fungerer med annen mat.
  Kålrot syntes han var kjempegodt, og ble illsint når han ikke hadde mer foran seg [emoji14]

   

Del denne siden