Influensavaksinen

En tråd i 'Januar 2019' startet av Careone, 8 Okt 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. LilleUllsokk Forumet er livet Septembermødre <3 Desemberlykke 2018 Januarlykke 2019

  Jeg synes FHI, podcasten foreldrerådet (episoden om vaksiner) og boken til Gregers forklarer vaksiner og immunsystemet godt. Jeg lener meg på FHIs anbefalinger, her er det eksperter som har gått igjennom og laget anbefalinger.

  Influensa kan være farlig for ellers friske gravide. Så situasjonen er annerledes om man er gravid, da tilhører man faktisk risikogruppen som kan få alvorlig forløp av sykdommen. Som en bonus beskytter det også barnet etter fødsel.

  Jeg spiser også sunt, tar også omega tre, men tar også vaksiner som anbefalt (det ene utelukker ikke det andre).

  Ser at vi har svært ulikt syn på hvordan immunsystemet fungerer og vaksiner. Tror ikke vi kommer til å bli enige om dette temaet, så vi får være enige om at vi er uenige tror jeg :)
   
  • Liker Liker x 3
  • Enig Enig x 1
 2. Tulleklompen Forelsket i forumet

  Jeg skal ta :)
   
  • Liker Liker x 1
 3. emmalouise Glad i forumet Desemberlykke 2018 Januarlykke 2019

  Spurte min jordmor i sta og hun mente jeg skulle ta. Så skal ta på tirsdag!
   
  • Liker Liker x 1
 4. Pippibaby Glad i forumet Oktoberlykke2020❤

  Nå sniker jeg bare på denne gruppen, men må bare kommentere at det første avsnittet ikke gir noen mening. En vaksine er viruset, men ufarliggjort. Derfor er en vaksinasjon nettopp dette; dannelse av antistoffer for å kunne være forberedt senere!
   
  • Enig Enig x 1
 5. *SnartMammaTil5* Flørter med forumet

  Jeg skal heller ikke ta den. Hadde dette vært en vaksine som var 100% effektiv og dekket alle influensavirusene, så kanskje. I tillegg vil jeg heller ikke risikere å være blant de få som får alvorlige bivirkninger og i verste fall mister barnet mitt. Barnevaksinasjonsprogrammet derimot følges til punkt og prikke, bare så det er sagt. Jeg har også lest forskningen til FHI og synes denne er godt beskrevet. Er absolutt for at alle utsatte grupper får tilbud om vaksinen, men for egen del og mitt ufødte barn er det ikke aktuelt.
   
  • Liker Liker x 1
 6. emmalouise Glad i forumet Desemberlykke 2018 Januarlykke 2019

  Hvor står det at man kan miste barnet sitt av vaksinen? (Bare lurer, dømmer ikke)
   
 7. FintFerdig Flørter med forumet

  Jeg pleier ikke få influensa - og nettopp derfor skal jeg ta vaksinen. I realiteten får vanlige voksne mennesker influensa ca hvert 5. år. (Barn ca hvert 2. år).
  De som «ikke pleier å få det» er derfor statistisk mer utsatt enn de som hadde det i fjor.. Folk har en tendens til å si at de har influensa når de «bare» er kraftig forkjølet, har bihulebetennelse eller annen luftveisinfeksjon. Influensa kan være en alvorlig sykdom, og denne vil man helst ikke bli rammet av i svangerskapet eller barselstiden.

  Grunnen til at FHI anbefaler vaksinen er at gravide fra 2. trimester og kvinner som nylig har født har en høyere risiko for komplikasjoner og alvorlig sykdom enn andre friske kvinner. Dette tilskrives endringer i immunsystem og hjerte- og lungefunksjon i svangerskapet.

  Så det er faktisk en grunn for det. Kroppen vår endrer seg i svangerskapet og det er viktig å huske på.

  Økt risiko for pustebesvær, lungebetennelse og død hos gravide er rapportert under tidligere pandemier. Systematiske gjennomganger av overvåkings- og epidemiologiske data fra influensa-pandemien i 2009, viser også at gravide kvinner var overrepresentert blant sykehusinnlagte og intensivinnlagte med influensasykdom.

  Nettopp derfor vil jeg ikke våge å IKKE vaksinere meg. Men folk får heldigvis velge selv hva som er rett for seg og sine.
   
  • Liker Liker x 6
  • Enig Enig x 1
 8. Boble86 Betatt av forumet Januarlykke 2019

  Takk for god og utfyllende informasjon :) Tror mange bagatelliserer influensa og hvor farlig det faktisk kan være. Har selv mistet flere pasienter av influensa.
  Og det er jo ikke slik at FHI anbefaler influensavaksinen til hele befolkningen, det er kun risikogrupper og de som jobber med slike som er anbefalt.
   
  • Liker Liker x 3
  • Enig Enig x 1
 9. Bkno8529562 Flørter med forumet

  Unødvendig vaksine. Har du et bra immunforsvar vil kroppen ta seg av en eventuell infeksjon uansett. Er sykepleier, på kurs om vaksine hadde de ingen god forklaring på hvorfor det er anbefalt, de anbefaler det bare videre fordi de selv har fått beskjed om å gjøre det [emoji28] statistikken taler for seg selv, stortsett bare eldre som blir berørt av en eventuell influensa «epedemi»
   
  • Liker Liker x 1
 10. *SnartMammaTil5* Flørter med forumet

  For noen år tilbake var det noen få gravide på Østlandet som fikk bivirkninger av influensavaksinen og mistet barna sine. Tror begge var i uke 22. Vaksiner vi blir tilbudt i Norge er som regel helt ufarlige, men jeg tør rett og slett ikke å risikere noe. Dette er jo kun for meg personlig. Influensavaksine er veldig viktig, særlig for alle med nedsatt immunforsvar og andre medisinske tilstander og sykdommer som gjør dem utsatt for komplikasjoner. Jeg har jobbet i helsevesenet i mange år, vaksinert mange og kjenner forskning rundt dette temaet. Bivirkninger kan oppstå, man vet bare ikke hvem som får de alvorlige. Dette er mitt 5 barn og har ikke tatt influensavaksinen tidligere heller, så dette er for meg så gjennomtenkt som det kan bli.
   
 11. Banoffie Glad i forumet Desemberskatter 2016 ❤Januarlykke 2022❤ Januarlykke 2019

  Den uttalelsen der er så dum at hvis du virkelig er sykepleier blir jeg skremt. Bare eldre som blir berørt av influensa?
  Hvilket kurs var det du deltok på?
  Hvem var disse foreleserne?
  Kom gjerne også med statistikken du snakker om!
   
  • Liker Liker x 2
 12. Vivaliva Elsker forumet Augustbarna 2021 Assistert-jentene ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Så fordi de på det kurset du tok ikke ga deg grunnene, så betyr det at det ikke er noen? Logisk resonnement...
   
  • Liker Liker x 1
 13. LilleUllsokk Forumet er livet Septembermødre <3 Desemberlykke 2018 Januarlykke 2019

  Det står ikke. Man kan derimot bli alvorlig syk av influensa (selve sykdommen) og det kan væer uheldig for det ufødte barnet. Ja til vaksine!
   
  • Liker Liker x 1
 14. LilleUllsokk Forumet er livet Septembermødre <3 Desemberlykke 2018 Januarlykke 2019

  Hvis du er sykepleier, så bør du vite at gravide er i risikoen for å få alvorlig forløp av influensa som kan ha uheldige konsekvenser for babyen i magen ;) skremmende at offentlig helsepersonell har slike holdninger!
   
  • Liker Liker x 2
 15. LilleUllsokk Forumet er livet Septembermødre <3 Desemberlykke 2018 Januarlykke 2019

  Graviditet gjør at du er i risikoen for alvorlig forløp av influensa ;)
   
 16. LilleUllsokk Forumet er livet Septembermødre <3 Desemberlykke 2018 Januarlykke 2019

  Enig enig og enig!!!!!!
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden