Influensavaksine

En tråd i 'Juni 2021' startet av Hello, 29 Sep 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. mymy Elsker forumet Himmelbarn Oktoberfruene 2018 JuniJubel2021

  Usikker om jeg skal ta den.. Hadde influensa i januar og satser på kroppen er motstandsdyktige i mange år fremover
  Får høre med legen etterhvert
   
 2. Hello Elsker forumet JuniJubel2021

  Takk for svar, skal sjekke ut :happy:
   
 3. Spinnelill Forumet er livet JuniJubel2021 Juligull2021 ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Jeg tar den nok i andre trimester en gang. Med andremann redda vaksina meg da de andre i huset lå rett ut i ei uke.
   
 4. Junijubel Glad i forumet JuniJubel2021

  Det er vel en ny influensavariant hvert år, og derfor ny vaksine hvert år?
   
  • Enig Enig x 3
 5. Leia18 Elsker forumet JuniJubel2021

  Når man først har fått influensa, så er man immun i opptil 10 år :) Dette fordi influensaviruset forandrer seg såpass lite fra år til år at kroppen kjenner det fortsatt igjen.
   
  • Informativ Informativ x 1
 6. Junijubel Glad i forumet JuniJubel2021

  Åja, det ante jeg ikke! Takk :)
   
 7. SKims Betatt av forumet JuniJubel2021

  Influensaviruset endrer seg litt for hvert år sånn at kroppen(immunforsvaret eventuel tidligere vaksine) ikke klarer å kjenne den igjen, derfor blir det laget en ny variant hvert år. Men jo flere år du har vaksinert deg, jo større sjans er det for at kroppen kjenner igjen viruset.

  En vaksine blir ikke slengt ut på markedet uten strenge tester og de tre trinnene den må gjennom at at den skal være trygg.

  Synes det er synd det blir spredd skepsis mot vaksiner på denne gruppen, når det er så viktig for oss å ta den. Selvsagt opp til hver enkelt å bestemme selv. Men ikke spre redsel for å ta den. Vaksiner i Norge anses å være helt trygt med ekstremt lite bivirkninger.

  Jeg kommert hvertfall til å ta vaksinen i 2 trimester, pga graviditeten og at jeg er helsepersonell. :)
   
  • Enig Enig x 9
 8. Hello Elsker forumet JuniJubel2021

  Jeg leser nå at det begynner å gå «tomt» for vaksinen. Er jo fremdeles noen uker igjen til vi kan ta den. Vet dere hvordan man går frem da? Kan vi kjøpe/få den på apoteket allerede nå, og be fastlegen sette den når vi entrer 2.trimester? :rolleyes:
   
 9. Biillie Blir kjent med forumet JuniJubel2021

  Hadde vært om du kunne lagt til kilder når du kommer med slike påstander. :)
   
  • Enig Enig x 2
 10. Biillie Blir kjent med forumet JuniJubel2021

  FHI anbefaler gravide å ta den. Dette skyldes at gravide har økt risiko for alvorlig influensasykdom. (https://www.fhi.no/sv/influensa/influensavaksine/influensavaksine-gravide/)
   
  • Liker Liker x 1
 11. Paeonia Glad i forumet Himmelbarn JuniJubel2021

  De sa vel også at de jobber med å få tak i flere doser. Håper at de klarer det. Er jo enda en stund til vi kan ta den (du ligger jo litt foran meg i løypen også da) :) Regner med at feks helsepersonell kommer fremfor oss i køen uansett, når det er få doser igjen.
   
  • Liker Liker x 1
 12. Løveunge Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Til dere som vurderte å ta influensavaksinen, har dere tatt den?
  Mange av oss har akkurat kommet over i 2. Trimester og er jo først nå vi kan ta den. Men fikk høre av fastlegen at det snart er tomt for vaksinen...
   
 13. CJ21 Betatt av forumet JuniJubel2021

  Jeg tok influensa vaksinen hos legen da jeg bare var 4-5 uker på vei. Sa til legen at jeg trodde jeg måtte vente til jeg va i 2. Trimester, men hun sa jeg ikke trengte å vente siden jeg skal være i 2. Trimester når det er influensasesong. Så da fikk jeg den allerede da.
   
 14. Hello Elsker forumet JuniJubel2021

  Jeg skal ta den 9.12 (legetime da). Legekontoret mitt har fremdeles mange igjen heldigvis.. Bor i Oslo (men vet ikke om det har noe å si ift. tilgang på vaksinen).. :confused:
   
  • Liker Liker x 1
 15. Paeonia Glad i forumet Himmelbarn JuniJubel2021

  Legen min skrev ut resept til meg i går. Dessverre var de helt tom noen steder og har vært det i flere uker. Ringte rundt og fant ett apotek som hadde inne og kjørte dit og tok ut. Har den lagret i kjøleskapet hjemme til jeg tar den om en ukes tid (er 12+3 i dag). Om du skal ta den ville jeg vært om meg nå, ettersom det nå 1.desember om jeg ikke har forstått det feil er fritt frem for alle som ikke er i risikogruppen til å ta den også.
   
  • Liker Liker x 1
 16. Elzan444 Flørter med forumet

  Nei jeg skal ikke ha influensa vaksine:) jeg har klart meg hele livet uten den vaksinen. Jeg er aldri syk heller selv om alle rundt meg hoster å harker, har nok et godt mmunforsvar
   
 17. Glitter-88 Betatt av forumet

  Har aldri tatt influensavaksine, og aldri fått det heller (i voksen alder). Min fastlege anbefalte ikke å ta den - hun mente at det ikke er forsket nok på det, og at det var så kort tid siden man begynte å anbefale det at man ikke har nok erfaringsdata heller.
   
 18. Tette92 Glad i forumet Tilgangsansvarlig MayDay2021 Novemberlykke 2018 JuniJubel2021

  Jeg skal ta den på torsdag :) Tok den forrige graviditet også :)
   
 19. Junijubel Glad i forumet JuniJubel2021

  Spenstig av legen din å gå imot anbefalingene til Folkehelseinstituttet. Hver sin mening altså, bare snodig å anbefale noe annet enn myndighetene.
   
  • Enig Enig x 4
  • Liker Liker x 1
 20. Småsnakk Forelsket i forumet JuniJubel2021 *Aprilbaby 2018*

  Veldig rart dersom nokon legar vel å gå i mot myndigheitene sine råd. Influensavaksinen er anbefalt alle gravide med god grunn, og den er derfor også gratis. Eg tok den i første trimester pga vaksinasjon gjennom jobben. Greitt å førebygge den sjukdommen ein kan tenker eg
   
  • Enig Enig x 3

Del denne siden