Ikke mett av morsmelken :(

En tråd i 'Amming og ernæring' startet av MaraLight, 30 Jul 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. MaraLight Andre møte med forumet

  Har tivllinger som får pumpet morsmelk på flaske i tillegg til MME. Men i det siste virker det som de ikke blir mett av den :( Gir ca 120-130 ml. Blir frustrert og oppgitt. Råd? Tips? Takk <3
   
 2. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Hvis de ikke blir mett av den vanlige mengden du bruker å gi betyr det at de trenger mer. Etterhvert som de vokser vil de trenge mer og mer melk også har disse små vokseperioder hvor de drikker MYE melk.
   
 3. MaraLight Andre møte med forumet

  de spiser helt til det kommer ut av ørene :D gulper opp masse og begynner på nytt...
   
 4. Mymlen93 Gift med forumet Oktoberfruene 2018 ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️

  Gulp trenger ikke bety at de er mett. Det kan bare være at de har svelget luft. Når barn drikker av flaske skal de få til de selv gir tegn på at de ikke vil ha mer. Flasken skal derfor aldri bli helt tom. De første mnd er det lirt å få inn en rap og to midt i måltidene for å minske på gulp og magevondt :)
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 5. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Helt enig. Noen barn gulper MYE og andre lite uten at det betyr at de er mette + viktig at flasken aldri skal bli tom
   
  • Liker Liker x 1
 6. Kykkelykkeliky Elsker forumet Augustbarna 2021 Juligull2021

  Følger du prinsippet om sakte flaskemating? Ammehjelpen har en informativ artikkel om det, men kort og godt gjør det at den luften de svelger også kommer ut igjen og hjernen får tid til å registrere metthetsfølelsen. Merker selv at det er mindre gulp og mer ro etter måltidet når jeg mater sakte enn når far mater og lar mini sluke maten. Mini blir også fornøyd før flasken er tom med meg, mens med far sluker han den.

  Mme er også tyngre å fordøye og mange blir fortere mett av den (derfor noen feilaktig pusher mme fremfor morsmelk til barn som spiser mye og ofte, fordi de tror at når barnet kan mates skjeldnere med mme må det bety at morsmelken ikke er næringsrik nok og bør legges på hyllen).
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden