Hydronefrose («vann-nyre»)

En tråd i 'Sykdom' startet av Bkno0309192, 17 Aug 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Bkno0309192 Andre møte med forumet

  Hei!
  Lurer på om noen har erfaring med hydronefrose? Er førstegangsgravid, uke 23+0 i dag, og har den siste tiden slitt med ryggsmerter på høyre flanke som kommer og går. Fikk sterke smerter i går, og var på ultralyd som påviste hydronefrose. Dere som har opplevd det - ble det gjort noen tiltak som å legge inn stent eller liknende? Hvis det ikke ble gjort noe, varte smertene ut svangerskapet? Forverret det seg eventuelt eller holdt det seg stabilt? Legger til at de mistenker hydronefrose som følge av en voksende livmor, og ikke pga nyrestein e.l. Setter pris på alle svar!
   
 2. Vaffelrøre Flørter med forumet

  .
   
  Last edited: 27 Des 2020
 3. Noen flere?
   
 4. Bkno0309192 Andre møte med forumet

  Takk for svar! Bortsett fra den éne dagen med sterke smerter, høres det ut som du ble mer rammet enn meg. I hverdagen nå er det mer en "irriterende" smerte, enn sterk smerte. Skal på ny ultralyd av nyrer og urinveier på onsdag, så får vi se hva det viser da. Men i følge legen jeg snakket med da jeg ble innlagt var det svært sjeldent de la inn stent hos gravide. Godt du opplevde bedring, og lykke til med fødsel!
   
 5. Ikke i bruk Forumet er livet

  Hvordan går det med deg?
   
 6. Bkno0309192 Andre møte med forumet

  Hei!
  Smertene kommer og går, men ikke slike sterke smerter som jeg hadde den ene dagen heldigvis. Var på ultralyd av nyrer og urinveier i går som viste at nyren og nyrebekkenet har økt enda litt til i diameter. Men fikk ikke vite mer enn det, har fått telefontime hos spesialist onsdag neste uke for å gå gjennom ultralydsvar og diskutere videre plan vil jeg tro. Takk for at du spør :)
   
 7. Nanakorobi Yaoki Forumet er livet Junilykke2018 ❤ Juliskattene 2018 ❤

  Hei! Stakkars deg ❤️ Jeg hadde dette i mai (i graviditeten, var 7 mnd gravid) og det var svært smertefullt, men for min del skyldtes det nyrestein. Lå innlagt en uke og fikk masse morfin og og lignende intravenøst og intramuskulært. Det var snakk om å sette inn en stent og ha pose på magen ut graviditeten, men siden nyresteinen ikke var så stor ville de se an om det gikk over av set selv. Det gjorde det, etter 6 svært smertefulle dager gikk smertene over, og jeg slapp operasjon og stent!

  Men for min del skyldtes det altså nyrestein. Er de sikre på at ikke det er nyrestein hos deg? De måtte ta CT (med så lav stråledose som mulig) for å finne ut at det var nyrestein som var grunnen for meg, for før det mistenkte de at det var livmoren som var grunnen.

  Jeg var innlagt på barsel/fødeavdeling de første dagen men ble overført til urologisk da de trodde jeg skulle opereres og få stent. Er glad jeg fikk en second opinion. Det var så fint at det gikk over av seg selv og jeg slapp å ha pose på magen.

  Masse lykke til og god bedring! ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 8. Nanakorobi Yaoki Forumet er livet Junilykke2018 ❤ Juliskattene 2018 ❤

  De vil ikke se at det er nyrestein uten å ta en CT, se mitt innlegg over. Men om du kan leve med smertene og ikke blir veldig syk går det vel an å se an. Jeg lå i helt forferdelige smerter og klarte ikke snakke, selv med masse morfin, så derfor ble det tatt CT
   
 9. Ikke i bruk Forumet er livet

  Uff, håper du blir bedre snart.
  God bedring klem!
   
 10. Bkno0309192 Andre møte med forumet

  Hei og tusen takk for svar <3 Innleggelse av stent ble nevnt da jeg var innlagt, men de sa at det var svært sjeldent de gjorde dette på gravide. De kunne ikke utelukke nyrestein 100 %, men ved nyrestein er det nesten unntaksvis funn av blod i urin, noe det ikke var hos meg - så de var ganske sikre på at det skyldtes voksende livmor.

  Smertene var sterke den dagen jeg var innlagt på sykehuset, men i etterkant har den kommet og gått - og foreløpig er den til å leve med. Krysser bare fingrene for at det ikke blir verre, da jeg selvsagt helst vil slippe å legge inn stent eller få nefrodren. :wideyed:

  Tusen takk for lykkeønskninger, håper du nyter tiden som forholdsvis nybakt mor :Heartred
   
 11. Bkno0309192 Andre møte med forumet

  Tusen takk! Klem :Heartred
   
 12. Nanakorobi Yaoki Forumet er livet Junilykke2018 ❤ Juliskattene 2018 ❤

  Takk :)

  Stemmer det, jeg skulle ikke få stent, men en pose på magen med rør inn til nyren (jeg husker ikke lenger hva det het)- men jeg slapp heldigvis det. Jeg hadde ikke blod i urinen, så det var kun pga CT de visste jeg hadde nyrestein. Har hørt at smerter kan komme og gå med nyrestein også. Men forhåpentligvis om det er det du har vil det gå over av seg selv. Vil uansett anbefale å drikke mye. Etter at nyresteinen var borte og dermed smertene fikk forøvrig nyren min vanlig størrelse igjen. Merket aldri at steinen kom ut, merker bare at smertene gikk over.

  Håper det går over og at du slipper stent eller lignende! Klem ❤️
   
 13. Lady_Z Termin 5.Juli 2015 * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  Uff, stakkars deg.. Dette er ikke noe godt. Jeg har hatt hydronefrose i begge mine svangerskap. Kommet rundt uke 27 og hatt smerter ved jevne mellomrom. Eneste som hjalp for meg var innleggelse og ketorax. Var innlagt 3-4 ganger i begge svangerskapene for smertelindring.
  I første svangerskap snakket de om å legge inn stent, men dette ble ikke aktuelt.
  Høyre nyre som ikke tømmer seg skikkelig hos meg. Ingen nyrestein men en livmor som presset på urinlederen. Send PM om du lurer på noe :)
   
 14. Bkno0309192 Andre møte med forumet

  Uff, under begge svangerskap ja :arghh: Kommer med jevne mellomrom hos meg også, veldig plaget noen dager, mens andre dager kan jeg være nesten smertefri. Er spent på hva de sier på onsdag da legen skal ringe meg for å diskutere svar på ultralyden som ble tatt denne uken.
  Høyre nyre som ikke tømmer seg skikkelig hos meg også, slik at den vokser i diameter. Husker du om din nyre fortsatte å vokse mer og mer jo lengre du gikk gravid? Eller holdt det seg ganske stabilt ut svangerskapet til tross for at livmoren ble større og større? :)
   
  Last edited: 27 Aug 2018

Del denne siden