Hvorfor i h...... blir den ikke stiv!! eggedosis

En tråd i '2008' startet av MammaTilMira, 4 Jun 2009.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. x1xMayen Gift med forumet

  Den blir nok ikke så høy da...
  De anbefaler å ha den i en strl mindre form enn i oppskriften om du ønsker en høy kake....

  Men som sagt tidligere, eggedosis skal ikke bli stiv[;)] Men går ikke an å piske den for lenge da, så den er nok god som gull[:)]
  Lykke til med resultatet!

  Om den blir for lav, kan du jo bare lage en til, å ha de oppå hverandre[:)]
  Eg pleier å ha 8 egg når eg lager 26cm[8D]

  Her er noen enkle råd:
  • Beregn 30 g sukker og 30 g hvetemel pr. egg. Ikke slump med mål og vekt. Bruk kun tempererte egg for at vispingen skal gi et høyt volum på eggedosisen. Pisk i en passe stor, og ikke for vid bolle som er avrundet i bunnen.
  • Pisk først egg og sukker til en lys og lett eggedosis. ”3 bokstavtipset” er en grei pekepinn på hvor lenge vi skal piske. Ta opp vispen og skriv Ole med det som renner fra vispen. Hvis o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet er eggedosisen klar. Ved piskingen dannes det mikroskopiske luftbobler i titusentall som utvider seg og stivner når de kommer inn i stekeovnen.
  • Tilsett siktet hvetemel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott. Rør ut alt melet, men vi må ikke røre så mye at luften går ut av eggedosisen. Hell røren i en smurt springform 22-24 cm i diameter. Fyll formen 3/4 full og stek kaken umiddelbart. Stek ved 160-170 °C i ca. 45 minutter på nederste rille.
  • La kaken stå noen minutter før du tar den ut av formen. Sukkerbrød kan serveres som det er med melisglasur eller siktet melis på toppen. Ønsker vi litt ekstra kan serveringen suppleres med en bolle med bær og en mugge med vaniljesaus.
   
 2. lovibem Elsker forumet

  Ja, det går nok greit, den blir bare ikke like høy som en mindre form
   
 3. *Frøken F* Gift med forumet

  dårlig egg og lite sukker...
   
 4. Babyynr4 Gift med forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  kaka gikk i bosset[:'(]
   

Del denne siden