Hvordan søker jeg fødested

En tråd i 'Fødesteder i Norge' startet av Bkno6536392, 6 Nov 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Bkno6536392 Flørter med forumet

  Hei

  Hvordan søker jeg fødested i annen by enn jeg hører til? Kjæresten bor 500 km unna meg og vi begge ønsker at han skal delta på fødsel. Der jeg bor har man et sykehus å føde på så jeg har aldri søkt slikt der. I oslo ser jeg ta man kan velge mellom mange. Jordmoren hvor jeg bor vil nok ikke kunne gi meg nok informasjon om de forskjellige fødestedene i oslo vil jeg tro. Har dere tips til hvordan jeg kan få ordentlig veiledning om hva som er rett for meg og hvordan jeg søker? Og når må man søke? Jeg er 15+2.

  Jeg har tidligere født to store barn og hvor ene satt fast lenge og skulle tas med tang, men hvor jeg akkurat i siste liten fikk han ut og andre mann hadde en skuldrer som satt fast hvor jordmoren måtte inn og få den løs. Jeg vil tro at jeg derfor må på en avd hvor de har kompetanse til kompliserte fødsler.

  Takker for alle svar :)
   
 2. Mamma M(i)ra Millie00 Marsboere 2020 Snøfnuggene 2018 Februarbarna 2020

  Hei. Jeg pratet med jordmor i den kommunen jeg bodde i og sykehus, informerte dem.

  Så sendte jeg mail til det sykehuset jeg ville føde på og så fikk jeg et skjema (de som man som regel sender inn til sitt lokale sykehus om info om deg og far). Snakket med dem på telefon og skulle informere dem når jeg kom til byen.

  Kontaktet også kommunen på fødested og fikk gå til jordmor de siste ukene før fødsel der og fikk overtidskobtroll der også (men slapp den da).

  Fødte to fly unna der bor, og det gikk fint! Lykke til
   
  • Liker Liker x 1
 3. Bkno6536392 Flørter med forumet

  Hei :)
  Tusen takk for svar og informasjon.
   

Del denne siden