Hvordan legger du babyen ?

En tråd i 'Desember 2017' startet av ~Ønskebarn2017, 15 Sep 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. ~Ønskebarn17&19 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Desemberlykke2017 Julegavene 2019 Assistert-jentene

  Ja, hvordan gjør du det ?

  Jeg trenger tips.. føler vi har prøvd alt,utenom vogna.

  Hun bades/stelles og ammes og sovner som regel på puppen eller kobler seg av selv og legges i senga. Vi bruker alt ifra 3.5 timer til 10 min på leggingen. Legger vi henne halv våken er det UMULIG å roe henne... Så ender opp med pupp,byssing og alt annet..
   
 2. AnneS Forumet er livet VIP Desemberlykke2017

  Jeg ammer ham helt til slutt på stua før leggetid (sluttet å gjøre det på soverommet), så går jeg opp med ham til senga hans, tatt på sovepose i stua. Da legger jeg han i senga, gir ham smokk og sier "god natt". Trekker meg bort fra senga. Når han begynner å gråte (det pleier han å gjøre), går jeg bort og roer han. Når han er helt rolig sier jeg god natt igjen og trekker meg bort. Dette gjør vi til han selv finner roen :) fra begynnelsen tok det laaaang tid! Men han sover lengre i strekk når han kom på eget rom og vi hjalp han til å sovne selv :)
   
 3. Jolanda Forumet er livet Desemberlykke2017 Februarbarna 2020

  Hun får grøt, tran og vann før vi bader/tar kveldsstell. Legger henne deretter i sengen, gir smokk og kos, sier god natt, slår av lyset og går ut. En gang i ny og ne må vi inn og gi smokken én gang men stort sett sovner hun av seg selv etter 5-15 min. Vi har gjort det på denne måten ganske lenge, bare at før satt vi inne hos henne til hun sovnet fordi hun mistet smokken så mange ganger. Hun spiste (flaske) til hun sovnet som liten men det har ikke skjedd siden hun var 3-4 mnd.

  Hun sover i egen seng på eget rom.
   
 4. ~Ønskebarn17&19 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Desemberlykke2017 Julegavene 2019 Assistert-jentene

  Er nok det vi og må prøve på etterhvert. Men her er det litt unntakstilstand inntil de siste tennene kommer ut, for inatt var det 3 timer søvn. Så ikveld gikk leggingen SÅ fint, og hun finner roen selv og, noen ganger så kanskje det snart løsner..
   
 5. AnneS Forumet er livet VIP Desemberlykke2017

  Krysser fingrene for det! :happy:
   
 6. ~Ønskebarn17&19 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Desemberlykke2017 Julegavene 2019 Assistert-jentene

  Ja, kjenner jeg er sliten!
   
 7. Lil-17 Forumet er livet Septemberbarna 2019 Oktoberlykke 2019 Desemberlykke2017 Assistert-jentene Snøfnuggene 2018

  Grøt vil hun ikke ha..
  Så tannpuss, ny bleie, børste håret osv
  Så får hun 150 ml i flasken mens vi sitter på sengekanten.
  Legges oppi sin seng, smokken i, og litt stryking over ryggen, og så sovner hun.. i all fall noen minutter:bag:
   
 8. FrkBeis Forumet er livet VIP Desemberlykke2017

  Før ammet jeg i søvn i vår seng og så sov han der til jeg la meg. Men det går ikke lengre så dette har `funket` den siste tiden:

  - Kveldsmat i 17.30 tiden, sånn ca.
  - Ett bad (bader ikke hver kveld da han ikke blir så skitten og huden ikke trenger det ) .
  - Ny bleie
  - Amming. Sovner han av dette pakker jeg han inn i en dyne , og legger han forsiktig i sin egen seng som står på rommet vårt ved siden av min side av senge . Har det mørkt på rommet.

  Får jeg ikke til å amme han i søvn, så pakker jeg han inni en dyne ( liten dyne altså) , vugger og bysser han i søvn og synger noen sanger og legger han så i sin seng .
  Er det helt krise har vi lagt han i vognen og trillet han enten i gangen eller ute; men prøver å legge han i seng til natten og vognen på dagtid.:)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. Giraffen Elsker forumet Assistert-jentene Julikulene 2020

  Prøver å roe litt ned med å lese bok eller bære litt rundt siste halvtimen før stell. Så stell med tannpuss, ny bleie og pysj på badet. Får på soveposen der. Inn på rommet hennes og amme en stund. Jeg begynte å amme sittende for at hun skulle slutte å sovne på puppen, og det har hun sluttet med nå (midt på natten sovner hun ofte der da for da er hun så trøtt). Men prøvde mye å legge ned søvnig men ikke sovnet for å sovne selv i senga, men ble bare hyling og kaving. Opp/ned har heller ikke funket så bra. Hun spretter opp og stå med en gang og turner rundt og gråter. Så har endt opp med byssing på skulderen til hun sågodt som sovnet stort sett - pappen klarte også å få henne til å sovne sånn, men det var uansett slitsomt å holde på med...
  Så nå har vi bestemt oss (eller jeg da mest hehe) for å ta et skikkelig tak for å prøve å få henne til å sovne selv. I går hylte hun i 45 min stående i sengen mens jeg satt ved siden av og sang, snakket til henne og holdt på henne. La henne ned en gang i blant, men opp igjen og mer hyling. Var ikke noe gøy å se henne så frustrert og sint, men visste det kun var det og at hun ikke hadde vondt eller noe, så måtte bare holde ut. Til slutt fikk jeg henne til å bli liggende ved å holde litt tungt på henne mens hun klamret på den andre armen min, og så til slutt sovnet hun.
  I dag stålsette jeg meg for mer gråting igjen... Men i dag var det plutselig greit å legge seg ned i sengen! Hun begynte å pludre (!!) nedi der! Tok en halvtime mens jeg sang, og hun holdt litt i hånden/armen min, og lekte med smokken (som hun kun bruker til å leke med, ikke som smokk hehe). Så sovnet hun, helt uten gråt! Prøvde sånn halvveis å reise seg opp bare en gang underveis. Føltes som en helt annen unge! Skjønner at det ikke nødvendigvis blir like greit hver dag fremover, men shit så fint det var å se at hun KAN klare det! Har sovet flere timer uten å våkne nå også, pleier alltid å våkne en gang eller to den første tiden.
  Så nå må vi bare fortsette og håpe vi er inne i en god trend hvor hun kan sovne fint helt selv til slutt[emoji4] Det er ikke lett dette søvngreiene, så man må bare prøve seg frem føler jeg!
   
 10. ~Ønskebarn17&19 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Desemberlykke2017 Julegavene 2019 Assistert-jentene

  Oh shit! Håper dere er inne på noe da! Si ifra hvordan det går!!
   
 11. Dragen Elsker forumet Sommerfuglene 2017

  Www.lillemini.com anbefales! Jeg ammer mini på 15mnd i søvn. Ellee han sovner som regel inntil meg, men får sovne på puppen om han vil.
   
 12. ~Ønskebarn17&19 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Desemberlykke2017 Julegavene 2019 Assistert-jentene

  2 tenner var poppet idag morges, og ungen har vært helt annerledes. Sover gode dupper på 1.5 time og legger seg uten noe fuss, kun litt pupp og vips 5 min etterpå sover hun. Sov 3timer før neste måltid (ammer en pupp om gangen) ligger enda i egen seng på rommet sitt. Er det tennene sin skyld alt sammen ? Lov å håpe at ting blir enklere og at pappaen kan ta leggingen iblant.
   
 13. ~Ønskebarn17&19 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Desemberlykke2017 Julegavene 2019 Assistert-jentene

  Ja, jeg ammer fint i søvn, men om jeg må ut på noe jobbrelatert feks så må jo pappen legge. Det er jo for en periode så bryr meg ikke om det "kun" er jeg som kan legge henne, men når tar det slutt da ? :p
   
 14. Giraffen Elsker forumet Assistert-jentene Julikulene 2020

  Ja skal gjøre det[emoji4] Håper det bedrer seg hos deg snart da med tenner og alt sammen!
   
 15. ~Ønskebarn17&19 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Desemberlykke2017 Julegavene 2019 Assistert-jentene

  Fint! Kanskje vi og må prøve deres måte! Ja, nå håper jeg vi er over det verste. Eller så er vi blitt så vandt med det ?...:sorry::p
   
 16. Dragen Elsker forumet Sommerfuglene 2017

  Jeg bysset i søvn i 2 uker. Ved gråt fikk han pupp. Men tok den bort før han sovna. Så da sovnet han sittende i fanget mens jeg bysset og pappa'n lunne fint legge etter de 2 ukene uten gråt. Nå ammet jeg når jeg legger han, han snur seg som regel bort og sovner ikke på puppen like ofte lengre. Jeg tror det går seg til når de er klare for det, med litt hjelp :)
   
 17. ~Ønskebarn17&19 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Desemberlykke2017 Julegavene 2019 Assistert-jentene

  Det er nok helt sant. Ofte kobler hun seg av og snur seg vekk når hun er ferdig og da legger jeg henne ned. Jeg tenker jo litt at det er den lille kosen og på kvelden, fordøye inntrykk og alt. Men får nå se, når hverdagen treffer oss så vil jeg jo vite en stund i forkant ifht kveldsaktiviteter ifht jobb så får vi jobbe med det.
   
 18. Dragen Elsker forumet Sommerfuglene 2017

  Men lillemini har virkelig gode verktøy for å jobbe skånsomt med søvn:) :)Lykke til
   
 19. ~Ønskebarn17&19 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Desemberlykke2017 Julegavene 2019 Assistert-jentene

  Skal sjekke den ut!
   
 20. Gullgrisens 2gull Elsker forumet Snøfnuggene 2018

  Sniker fra januar.
  Vesla får tørr bleie og pysj. Så gir vi nattakos til far og storesøstre. Jeg ammer henne på soverommet og legger henne i senga. Jeg gir henne kosekluten, hun snur seg over på siden og jeg går ut. Noen ganger hører jeg hun prater med kosekluten i noen minutter, men som regel sovner hun veldig lett og fort. Vi har hatt samme rutine siden hun var 3 mnd.
  Vurderer å amme siste runde i stua etterhvert sånn at pappaen også kan legge henne.
   

Del denne siden